Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk közérthetőbb verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 1 személykedvelte

Kötelező biztosítás váltás év közben

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 1 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Naptár ikon 2024-07-08
Címkék ikon biztositasi_evforduló

A kötelező biztosítás váltás év közben jogod és lehetőséged! Használd ki, és takaríts meg minél több pénzt.Kötelező Biztosítás Váltás Év Közben - Egyszerűen, Érthetően Neked!

Szeretnéd megtudni, hogyan válthatsz kötelező biztosítót év közben? Ne aggódj, nem kell okosnak lenni hozzá, én elmagyarázom neked a lényeget egyszerűen, érthetően!

Mikor Lehet Váltani a Kötelezőt Év Közben?

 • Biztosítási évforduló: Ez a leggyakoribb időpont a váltásra. Ekkor, a szerződésed évfordulóján, vagy az azt megelőző 30 napon belül felmondhatod a régi biztosítót, és újat köthetsz.
 • Kampányidőszak: November elejétől december végéig tart a kampányidőszak, amikor könnyebben és gyorsabban válthatsz biztosítót. Az új szerződés január 1-jétől lép érvénybe.
 • Jármű eladása/vásárlása: Új autót vettél? Vagy eladod a régiset? Ekkor is bármikor válthatsz biztosítót. Az új tulajdonos választhatja a saját biztosítóját, vagy folytathatja a meglévő szerződést.
 • Egyéb esetek: Bizonyos speciális esetekben is lehetséges a kötelező biztosítás váltása év közben, pl. ha balesetet szenvedsz, és a biztosítód nem teljesíti a kötelezettségeit.

Mikor NEM Lehet Váltani?

Alapvetően a kötelező biztosítást nem lehet váltani a szerződési időszakon belül, hacsak nem áll fenn valamelyik fent említett kivételes körülmény. Fontos, hogy alaposan ellenőrizd a meglévő szerződésed feltételeit és a jogszabályokat.

Miért Érdemes Váltani Év Közben?

 • Pénzmegtakarítás: A díjak biztosítónként eltérnek, így váltással akár jelentős összeget is spórolhatsz. Érdemes kalkulátort használni és összehasonlítani az ajánlatokat.
 • Szolgáltatások: Válthat jobb feltételeket és kiegészítőket kínáló biztosítóra.
 • Rossz tapasztalatok: Biztosítót válthatsz, ha nem elégedett a jelenlegi szolgáltatással, ügyfélszolgálattal, vagy kártérítési eljárással.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Hogyan Válts Kötelező Biztosítót Év Közben?

 1. Hasonlítsd össze a díjakat és szolgáltatásokat: Kalkulátorok és online összehasonlító oldalak segítségével.
 2. Válaszd ki a kívánt biztosítót: Kérj ajánlatot.
 3. Mondd fel a meglévő szerződésedet: Írásban, a feltételeknek megfelelően.
 4. Kösd meg az új szerződést: A választott biztosítónál.
 5. Fizesd be az új díjat: Ne felejtsd el!

Fontos!

 • A felmondást írásban kell benyújtani.
 • A felmondási határidőket be kell tartani.
 • Bizonyos esetekben díjbeszámítás is lehetséges.
 • Érdemes előre tájékozódni a lehetséges költségekről.

Hasznos források:

Ne feledd: A kötelező biztosítás váltás év közben jogod és lehetőséged! Használd ki a lehetőséget, és takaríts meg pénzt, vagy válassz jobb szolgáltatásokat!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-17 10:51

Kötelező biztosítás rendszám nélkül
Kötelező Biztosítás Rendszám Nélkül - Egyszerűen, Érthetően Szeretnéd megkötni a kötelező biztostást a járművedre, de még nincs rendszáma? Ne aggódj, ez lehetséges! Sokan vannak ebben a helyzetben, és a biztosítók erre is felkészültek.

Tudásportál - 2024-07-08 16:41

Kötelező biztosítás felmondása
Hello! Gondolom, te is hallottál már a kötelező biztosításról, ami a kocsidra kell. De tudtad, hogy ezt a szerződést fel is mondhatod, ha már nem jó neked? Ne aggódj, nem bonyolult, de van pár dolog, amit érdemes tudnod.

Tudásportál - 2024-07-02 14:32

Utasbiztosítás kutyával
Szeretsz utazni a kutyáddal? Ő is a család tagja, és megérdemli, hogy velünk jöjjön nyaralni! De tudtad, hogy a gondos gazdi felelőssége, hogy kedvence biztonságban legyen az utazás során? Ehhez kell az utasbiztosítás kutyával!