Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A kötelező biztosítás váltás

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Naptár ikon 2024-07-08
Címkék ikon biztositasi_evforduló

A kötelező biztosítás váltás alatt azt az eljárást értjük, amikor a gépjármű tulajdonosai vagy üzemeltetői az egyik kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB) biztosító társaságtól egy másikhoz váltanak.Kötelező Biztosítás Váltás: Minden, Amit Tudnod Kell!

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) váltása egy fontos lépés, amellyel pénzt takaríthatsz meg, és jobb feltételeket kaphatsz a gépjárműved biztosítására. Magyarországon évente egyszer van lehetőséged a biztosítóváltásra, leggyakrabban a biztosítási évfordulón vagy a KGFB kampány időszakában.

Mikor Lehetséges a Kötelező Biztosítás Váltás?

 • Biztosítási évfordulón: Ez az a dátum, amikor a meglévő biztosítási szerződésed lejár. A legtöbb biztosító ezen a napon engedélyezi a váltást.
 • KGFB kampány: A biztosítók az év során egy-két alkalommal kampányokat indítanak, amelyek keretében kedvezményes díjakkal és ajándékokkal csábítják az ügyfeleket.
 • Különleges esetekben: Bizonyos esetekben, mint például tulajdonosváltás, forgalmi engedély cseréje, lakcímváltozás, a biztosítási évforduló előtt is lehetséges a váltás.
https://biztositasvelemeny.hu/tudasportal/kotelezo_biztositas_valtas_ev_kozben/527

A Kötelező Biztosítás Váltás Legfontosabb Lépései:

1. Ajánlatok Összehasonlítása:

 • Online kalkulátorok: Számos online kalkulátor áll rendelkezésedre, amelyekkel gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatod a különböző biztosítók díjait és szolgáltatásait.
 • Biztosítók honlapja: A biztosítók honlapján is tájékozódhatsz a díjakról és a szolgáltatásokról.
 • Biztosítási szakértő: Ha segítségre van szükséged a választásban, fordulj bizalommal egy biztosítási szakértőhöz.

2. Díjajánlat Kérése és Szerződés Megkötése:

 • Miután kiválasztottad az új biztosítót, kérj díjajánlatot, és kösd meg az új szerződést.
 • Ezt megteheted online, telefonon vagy személyesen is.

3. Régi Biztosítás Megszüntetése:

 • Az új biztosítás érvénybe lépése előtt a régi biztosítást fel kell mondani.
 • Ezt megteheted írásban, vagy a biztosító online felületén.
 • Fontos, hogy a régi biztosítás felmondása a biztosítási évfordulóhoz igazodjon, hogy ne legyen fedezetlen időszak.

4. Biztosítási Kötvény Átvétele:

 • Az új biztosítástól kapott kötvény tartalmazza a biztosítási szerződés részleteit, és ez alapján a jármű már az új biztosítóval rendelkezik fedezettel.

Fontos Szempontok a Váltásnál:

 • Fedezetlen időszak elkerülése: Ügyelj arra, hogy a régi biztosítás megszüntetése és az új biztosítás kezdete között ne legyen fedezetlen időszak.
 • Szerződési feltételek áttekintése: Mindig olvassuk el alaposan az új biztosítási szerződés feltételeit, hogy megfeleljenek-e igényeinknek és körülményeinknek.

A Kötelező Biztosítás Váltás Előnyei:

 • Pénzmegtakarítás: Összehasonlítva a különböző biztosítók ajánlatait, akár jelentős összeget is spórolhatsz a biztosítási díjakon.
 • Kedvezőbb feltételek: Lehet, hogy jobb feltételeket találsz az új biztosítónál, mint a meglévőnél, például magasabb bonus besorolást, bővebb fedezetet vagy kedvezményeket más szolgáltatásokra.
 • Szolgáltatás minősége: Ha nem vagy elégedett a meglévő biztosítód szolgáltatásaival, válthatsz egy olyan biztosítóhoz, amely jobb ügyfélszolgálatot nyújt, vagy korszerűbb technológiákat alkalmaz.
  A kötelező biztosítás váltás Magyarországon évente egyszer történhet meg, leggyakrabban a biztosítási évfordulón vagy az úgynevezett „KGFB kampány” időszakában, amikor a biztosítók versengenek az ügyfelekért különféle kedvező ajánlatokkal.

A kötelező biztosítás váltás lehetősége segít a gépjármű tulajdonosoknak jobb díjakkal vagy kedvezőbb szerződési feltételekkel rendelkező biztosítást találni, így érdemes kihasználni ezt a lehetőséget az évfordulókor.

Összefoglaló: 

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) váltása fontos lépés lehet a költségek megtakarítása és a jobb feltételek elérése érdekében. Magyarországon évente egyszer van lehetőség a váltásra, leggyakrabban a biztosítási évfordulón vagy a KGFB kampányok idején.

A váltáshoz összehasonlítanod kell a különböző biztosítók ajánlatait, díjajánlatot kell kérned az új biztosítónál, fel kell mondanod a régi szerződést, és át kell venned az új biztosítási kötvényt. Fontos, hogy figyelj a fedezetlen időszak elkerülésére, olvasd el alaposan az új szerződési feltételeket, és válaszd a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

A kötelező biztosítás váltás számos előnnyel járhat, mint például a pénzmegtakarítás, a kedvezőbb feltételek és a jobb szolgáltatás minősége. Ne feledd, hogy a váltás során fontos a határidők betartása és a szükséges dokumentumok beszerzése.

Hasznos tippek:

 • Kezdj el kalkulálni a biztosítási évforduló előtt 60 nappal.
 • Hasonlítsd össze a díjakat és a szolgáltatásokat több biztosítónál is.
 • Olvasd el alaposan az új szerződési feltételeket.
 • Győződj meg róla, hogy nincs fedezetlen időszak.
 • Kérj segítséget, ha szükséged van rá.

A kötelező biztosítás váltás nem bonyolult feladat, de alapos előkészületet igényel. Ha időt szánsz a tájékozódásra és a kalkulációra, akkor megtalálhatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot, és pénzt takaríthatsz meg a biztosítási díjakon.

Hasznos linkek:

Ne feledd: A kötelező biztosítás váltás során fontos a határidők betartása, a szükséges dokumentumok beszerzése és a megfelelő biztosító kiválasztása.

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-02 10:53

Utasbiztosítás egészségpénztár kikötéssel
Egészségpénztári tagként is védelmet biztosíthat magának európai utazásai során egy utasbiztosítás egészségpénztár tagság esetén is nyújthat szolgáltatást.

Tudásportál - 2024-07-09 15:27

Mi a teendő Adatváltozás esetén KGFB-nél?
Adatváltozás esetén a szerződési feltételünkben megadott időn belül jelentkezni kell a biztosítónál.

Tudásportál - 2024-06-16 11:30

Utasbiztosítás kötése külföldről
A külföldön tartózkodók számára is fontos a biztonságos utazás, és ehhez elengedhetetlen az utasbiztosítás kötése külföldről is.