Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Mi az a zöldkártya?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

A Zöldkártya olyan, mint egy okos varázstekercs, amiben benne van az autód és a te adataid, és azt is mutatja, hogy a szuperhősödnek van szuper ereje, ami más országokban is működik. Ezzel a pairusszal gond nélkül utazhattok más országokba is, és segíthettek azokon, akiknek bajuk van.Zöldkártya: Egy izgalmas papirusz, ami megvédi az autódat, ha külföldre utazol!

Képzeld el, hogy az autód egy szuper hős, aki nem csak Magyarországon, de más országokban is segít a bajbajutottakon. Ahhoz, hogy a szuperhősöd külföldön is segíthessen, szüksége van egy papiruszra, amit Zöldkártyának hívnak. Ez az írás bizonyítja a többi szuperhősnek, hogy a te szuperhősödnek van szuper ereje, ami megvédi azokat, akikkel bajba kerül.

Miért fontos a Zöldkártya?

  • A Zöldkártya nélkül nem utazhatsz külföldre az autóddal, ez olyan, mintha szuperhősödnek nem lenne szuper ereje más országokban.
  • Ha Zöldkártya nélkül utazol, és bajba kerülsz, megbüntethetnek, ez olyan, mintha a szuperhősödet elkapnák gonosztevésért.
  • A Zöldkártya megmutatja a többi szuperhősnek, hogy a te szuperhősöd megbízható, ez olyan, mintha a varázskönyvben dicsérő oklevelek lennének.

Hogyan szerezheted be a Zöldkártyát?

A Zöldkártyát a hősöd pajzsát (kötelező biztosítás) adó varázslótól (biztosítótól) kérheted. A varázsló általában ingyen adja a Zöldkártyát, ez olyan, mintha a szuperhősödnek ingyen adnák oda a varázslatos papiruszt.

Mire figyelj a Zöldkártyával?

  • Mindig legyen nálad a Zöldkártya, ha külföldre utazol, ez olyan, mintha a szuperhősöd mindig magánál hordaná a varázslatos amulettjét.
  • Győződj meg róla, hogy a Zöldkártya érvényes, mielőtt külföldre utazol, ez olyan, mintha a varázslatos amulettnek nem szabadna lejárnia.
  • Vannak országok, ahol a Zöldkártya mellett más igazolásokra is szükség van, ezeket a varázslótól (biztosítótól) kérheted, ez olyan, mintha a szuperhősödnek más varázsfegyverekre is szüksége lenne egyes országokban.

Ne feledd!

A Zöldkártya olyan, mint a szuperhősöd varázs tekercse, ami megvédi őt és a benne ülőket, ha külföldre utaztok. Mindig legyen nálad a Zöldkártya, és győződj meg róla, hogy érvényes, mielőtt elindulsz!

Extra tipp: Ha már megvan a Zöldkártya a fejedben, ne feledd el a szüleiddel megnézni, nem évfordulós-e a kötelező biztosításotok (KGFB)! A kötelező biztosítás kalkulátorunkkal 1 perc alatt versenyezhetitek a biztosítókat, és megtalálhatjátok a legkedvezőbb ajánlatot a szuperhősöd védőpajzsára!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-03 09:48

Kártalanítási Számla
Képzeld el, mint egy perselyt, amit a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) őriz. Ebből a perselyből fizetik ki azoknak az embereknek a kárát, akiket olyan autók okoztak balesetet, amelyeknek nincs kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (KGFB), vagy nem tudják, hogy ki a tulajdonosuk.

Tudásportál - 2024-07-12 20:19

A kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Képzeld el, hogy a kisautódnak is szüksége van egyfajta védőpajzsra, ha a játszótéren összeütközik a többi kisautóval. Ez a védőpajzs a kötelező biztosítás, amit minden kisautóra fel kell tenni, mielőtt kimehetsz vele a nagyvilágba! A kötelező biztosítás kalkulátor 2024 egy olyan varázsgép, ami segít megtalálni a legjobb árú védőpajzsot a kisautódnak. Olyan, mint egy kincskereső térkép, ami elvezet a legkedvezőbb ajánlatokhoz!

Tudásportál - 2024-07-08 16:18

A kötelező biztosítás váltás
Képzeld el, hogy a kisautódnak is van egy pajzsa, ami megvédi, ha bajba kerül a forgalomban. Ez a pajzs a kötelező biztosítás, és évente egyszer lecserélheted egy másikra, ha találsz egy jobbat. Ez a "kötelező biztosítás váltás"!