Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 1 személykedvelte

Mi az a MABISZ díj vagy fedezetlenségi díj?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 1 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

fedezetlensegi_dij

Naptár ikon 2024-07-05
Címkék ikon kotelezo_biztositas

Képzeld el, hogy a gépjárművednek olyan "biztonsági pajzsa" van, mint egy szuperhősnek. Ezt a pajzsot kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnak (KGFB-nek) hívják. Ha ez a pajzs hiányzik, vagy megsérül, bajba kerülhetsz. A MABISZ díj, más néven fedezetlenségi díj egy büntetés azoknak, akik nem gondoskodnak a szuperhős pajzsáról, azaz nem rendelkeznek érvényes KGFB-biztosítással a járművükre.A MABISZ díj, avagy fedezetlenségi díj kisgyermekeknek

Képzelj el egy varázslatos országot, ahol mindenki boldogan közlekedik a járművével. De ahhoz, hogy ez a varázslat működjön, minden járműnek rendelkeznie kell egy különleges pajzzsal, amit kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnak (KGFB-nek) hívnak. Ez a pajzs megvédi a sofőröket és utasaikat, ha bajba kerülnek.

Vannak azonban gonosz varázslók, akik nem szeretik a boldogságot. Ezek a varázslók ellopják a járművek KGFB pajzsát, és így a járművek sebezhetővé válnak. Ha egy ilyen sebezhető jármű balesetet okoz, a gonosz varázslók nem segítenek a bajba jutottaknak. Ehelyett a sofőrnek egy büntetést kell fizetnie, amit fedezetlenségi díjnak vagy MABISZ díjnak hívnak.

A MABISZ díj olyan, mint egy varázslatos büntetés. Arra szolgál, hogy megtanítsa a sofőröket, hogy ne lopják el a KGFB pajzsot, és mindig gondoskodjanak róla, hogy érvényes legyen. A díj összege attól függ, hogy mennyi ideig volt sebezhető a jármű, és milyen típusú járműről van szó.

Fontos megjegyezni:

  • A MABISZ díj nem egyfajta biztosítás. Ez egy büntetés.
  • A MABISZ díjon kívül más büntetések is kiszabhatók a KGFB pajzs ellopásáért, például bírság vagy a jármű forgalomból való kivonása.
  • A MABISZ díj elkerülése érdekében mindig gondoskodj róla, hogy a járművedre érvényes KGFB pajzs legyen!

Hogyan kerülheted el a MABISZ díjat?

  • Ellenőrizd: Győződj meg róla, hogy a járművedre érvényes KGFB pajzs van.
  • Megelőzés: Ne várj a lejáratig! Időben újítsd meg a pajzsot.
  • Tervezés: Ha új járművet vásárolsz, azonnal szerezd be a KGFB pajzsot.

A MABISZ díj egy komoly dolog, de elkerülhető, ha felelősségteljes sofőrként viselkedsz. Ne feledd, a KGFB pajzs megvéd téged és másokat is a bajban!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-07 21:04

A kárbejelentés menete
Képzeld el, hogy a kedvenc játékoddal játszol, amikor hirtelen valami baj történik! A játékod eltörik, elveszik, vagy tönkremegy. Ez a "kár", és most el kell mesélned a "biztosító tündérnek", hogy mi történt. A biztosító tündér segíteni fog neked megjavítani a játékodat, vagy újat adni helyette.

Tudásportál - 2024-07-04 11:05

Hogyan működik a bonus-malus lekérdezés?
A bonus-malus lekérdezés azt jelenti, hogy megnézzük, hány bonus-pontod van, és hány malus-pontod. Ezt azért fontos tudni, mert ez alapján fogja a biztosító kiszámolni a KGFB díjadat.

Tudásportál - 2024-07-08 17:48

Kötelező biztosítás váltás év közben
Képzeld el, hogy a kötelező biztosításod olyan, mint egy bérlet egy vidámparkba. Egész évben mehetsz játszani, de néha jobb, ha máshol is kipróbálod magad. A kötelező biztosítás váltása év közben pont ilyen!