Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 3 személykedvelte

Mennyi a fedezetlenségi díj elévülése?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 3 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

fedezetlensegi_dij

Naptár ikon 2024-07-05
Címkék ikon gepjarmu_vasarlas, kotelezo_biztositas, dijfizetes

Képzeld el, hogy a gépjárművednek van egy szuper pajzsa, ami megvédi, ha bajba kerül a forgalomban. Ez a pajzs a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB). De mi van, ha a pajzs eltörik, és nem javítod meg időben? Akkor a pajzs hiányáért büntetést kell fizetned, amit fedezetlenségi díjnak hívnak.A fedezetlenségi díjról kisgyermekeknek

Képzeld el, hogy a gépjárműved olyan, mint egy szuperhős. A szuperhősöknek szupererővel kell rendelkezniük ahhoz, hogy megvédjék a várost. A gépjárművednek is szupererőre van szüksége, amit a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) ad neki. Ez a szupererő megvédi Önt és másokat az utakon, ha balesetet szenved.

De mi történik, ha a szuperhősöd elveszíti a szupererejét? Amikor a gépjárművednek nincs érvényes KGFB-je, az olyan, mintha elveszítené a szupererejét. Ez nagyon veszélyes lehet, és bajba sodorhat.

Ha a szuperhősöd elveszíti a szupererejét, a rendőrök megbüntethetik. Ezt a büntetést fedezetlenségi díjnak hívják. Ez olyan, mint egy díj, amit azért kell fizetni, mert a szuperhősöd nem volt elég erős ahhoz, hogy megvédje Önt és másokat.

A jó hír az, hogy a szuperhősöd szuperereje nem örökre tűnik el. A fedezetlenségi díj 5 évig érvényes. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök 5 éven belül bármikor megbüntethetnek a fedezetlenségi díjjal, ha a gépjárművednek nem volt érvényes KGFB-je ebben az időszakban.

Fontos, hogy a szuperhősödnek mindig legyen szuperereje! Mindig gondoskodj róla, hogy a gépjárművednek érvényes KGFB-je legyen. Így elkerülheted a bajt, és megvédheted magad és másokat az utakon.

Íme néhány dolog, amit megtehetsz, hogy a szuperhősödnek mindig legyen szuperereje:

  • Ellenőrizd, hogy van-e érvényes KGFB-d. Megkérdezheted a szüleidet, vagy megnézheted a biztosítási papírjaidat.
  • Ha új gépjárművet vásárolsz, azonnal köss KGFB-t. Ne várj, amíg túl késő!
  • Ha a KGFB-d lejár, mielőbb újítsd meg. Ne feledd, hogy a fedezetlenségi díj 5 évig érvényes!

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Mikor kell fizetni a fedezetlenségi díjat?

  • Ha nem kötsz KGFB-t a gépjárművedre.
  • Ha a KGFB szerződésed lejár, és nem újítod meg.
  • Ha a biztosító felmondja a KGFB szerződésed.
  • Ha eladod a gépjárművet, és az új tulajdonos nem köt rá KGFB-t.

Ha bármilyen kérdésed van a fedezetlenségi díjjal vagy a KGFB-vel kapcsolatban, kérdezd meg a szüleidet, vagy fordulj a biztosítótársaságodhoz.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-06 23:27

Mi az az üzembentartói jog visszavonása?
Képzeld el, hogy a bicajodnak van egy "sofőrje", akit üzembentartónak hívnak. Ez a sofőr felelős a kerékpár használatáért és a forgalomban tartásáért. De néha a felnőttek (a bringa tulajdonosai) úgy döntenek, hogy lecserélik a sofőrt. Ezt hívjuk üzembentartói jog visszavonásának.

Tudásportál - 2024-07-06 22:46

Mi az az üzembentartói jog lemondása?
épzeld el, hogy van egy autód, mint egy játékautó, de ez igazi, és a nagyok is használhatják. Ez az autó a te sajátod, de megkérheted apát vagy anyut, hogy vigyázzanak rá, és vezessék helyetted. Ők lesznek az üzembentartók. De mi van, ha már nem akarod, hogy vezessék az autódat? Akkor vissza kell adnod nekik az üzembentartói jogot. Ez olyan, mint amikor visszaadod a játékautódat a barátodnak, miután befejeztétek a játékot.

Tudásportál - 2024-07-24 15:58

Utasbiztosítás gépjármű asszisztenciával
Képzeld el, hogy a családdal nyaralsz a tengerparton, és hirtelen lerobban az autó. Mit csinálsz? Aggódsz a javítás miatt, nem tudod, hogyan fogsz hazajutni, és félsz a nyelvi akadályoktól is? Ilyen helyzetben hatalmas segítség lehet az Utasbiztosítás gépjármű asszisztenciával. Ez egy olyan szuper szolgáltatás, ami megmenti a napot, ha bajba kerülsz az autóddal külföldön.