Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kötelező biztosítás segédmotorra

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Tudod, itt Magyarországon, amikor a nagyok robogóval mennek, van egy szabály. Ez a szabály azt mondja, hogy kell egy különleges papír, amit kötelező biztosításnak hívnak. Ez a papír olyan, mint egy varázspajzs a robogóknak, amitől biztonságban vannak, ha úton vannak.Robogó biztosítás - Gyermekeknek!

Képzeld el, hogy a robogód egy szuper birodalom! De mint minden birodalomban, itt is szükség van szabályokra, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát. Az egyik ilyen szabály a kötelező biztosítás, ami olyan, mint egy birodalmi védőpajzs.

Mi az a segédmotor?

A segédmotor, amit sokan robogóként is ismernek, olyan birodalom, ami nem túl nagy, de szuper gyors! A motorja legfeljebb 50 köbcentiméteres, és legfeljebb 50 km/h sebességgel tud száguldani.

Miért fontos a kötelező biztosítás?

Képzeld el, hogy a robogód birodalmában balesetet szenvedsz egy másik birodalmi lakossal. Sajnos a robogója is megsérül. A kötelező biztosítás olyan, mint egy védőpajzs, ami segít megjavítani a sérült robogót, és megtéríti a károkat. Vagyis, ha valaki másnak okoznak bajt, akkor is ez a pajzs segít, hogy minden rendben legyen.

Hogyan köthetek kötelező biztosítást a robogómra?

A kötelező biztosítás megkötése a robogódra olyan, mint egy birodalmi ünnepség! Csak kövesd ezeket a lépéseket:

  1. Válassz egy Varázspajzsokat árusító kereskedőt! (Biztosítót) Sok ilyen mágikus árus (biztosító) kínál kötelező biztosítást a robogódra, de mindegyiknek más a díja és a szabálya. Hasonlítsd össze őket, hogy megtaláld a legjobbat a robogódnak!
  2. Mutasd meg a robogódat! A mágikus árus (biztosítónak) tudnia kell a robogód birodalmi adatait (pl. márka, típus, alvázszám), hogy megvédhesse.
  3. Kösd meg a szerződést! Miután kiválasztottad a  Varázspajzsokat árusító kereskedőt (biztosítót) és megadtad a robogód adatait, alá kell írni egy szerződést. Ez a szerződés lesz a védőpajzsod a bajban!

Fontos!

  • Mindig győződj meg róla, hogy a szerződésben szereplő adatok naprakészek, frissek legyenek.
  • A kötelező biztosítás nem csak kötelező, de felelősségteljes is. Megvéd másokat a károktól, és téged is a váratlan kiadásoktól.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Mit tegyek, ha a robogómnak nincs rendszáma?

Ha a robogónak még nincs névtáblája, akkor először egy ideiglenes varázspajzs kell, amíg megkapja a saját névtábláját (rendszámtábla). Ezután be kell jelentened a robogódat a közlekedési hatóságnál, ahol megkapja a rendszámot és a forgalmi engedélyt. Végül frissítened kell a biztosítást a végleges rendszámmal.

Ne feledd: A kötelező biztosítás nem csak kötelező, de felelősségteljes is. A szuperpajzs nemcsak mások javítását fizeti, ha a te robogód okozta a balesetet, de téged is megvéd a váratlan kiadásoktól.

További információk:

  • A segédmotorok kötelező biztosításának díjai általában alacsonyabbak, mint a nagymotoroké. vagyis a varázspajzs ára nem olyan magas, mint a nagy motoroké, mert a robogók kisebbek.
  • Ha a nagyok szépen vezetnek, és nem okoznak bajt, akkor nem kapnak kedvezményt, de így is jó, mert biztonságban vannak., tehát a segédmotorokra nem vonatkozik a bonusz-malusz (nem hókuszpókusz!) rendszer, azaz a balesetmentes vezetésért nem jár díjkedvezmény.

Remélem, ez a magyarázat segített megérteni, hogy miért fontos a robogó biztosítás, és hogyan köthető meg.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-23 05:55

Casco biztosítás árak szabása
Képzeld el, hogy az autód olyan, mint egy szuperhős! A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a szuperhős köpenye, ami megvédi, ha ő okoz bajt. A casco biztosítás pedig a szupererő, ami megvédi akkor is, ha mások okoznak kárt benne, vagy ha ellopják, megrongálják. De hogyan tudod megvédeni a szuperhősödet a gonoszoktól anélkül, hogy elvonnád a zsebpénzed?

Tudásportál - 2024-07-17 12:11

Kötelező biztosítás rendszám változás esetén
Képzeld el, hogy az autódnak új neve van! Ez történik, amikor új rendszámtáblát kapsz. Fontos, hogy elmondd a biztosítódnak is az új nevét, hogy továbbra is vigyázhasson rád, ha bajba kerülsz.

Tudásportál - 2024-07-05 19:18

Mi az a MABISZ díj vagy fedezetlenségi díj?
Képzeld el, hogy a gépjárművednek olyan "biztonsági pajzsa" van, mint egy szuperhősnek. Ezt a pajzsot kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnak (KGFB-nek) hívják. Ha ez a pajzs hiányzik, vagy megsérül, bajba kerülhetsz. A MABISZ díj, más néven fedezetlenségi díj egy büntetés azoknak, akik nem gondoskodnak a szuperhős pajzsáról, azaz nem rendelkeznek érvényes KGFB-biztosítással a járművükre.