Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Ki az az üzembentartó KGFB esetén?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Naptár ikon 2024-07-05
Címkék ikon uzembentarto, gepjarmu_vasarlas

Képzeld el, hogy a gépjármű egy bicikli, te pedig a biciklis! Az üzembentartó az a felnőtt, aki gondoskodik a bicikliről, és eldönti, ki használhatja. Ő felelős azért is, hogy a bicikli biztonságosan közlekedjen az utakon.Mi az az üzembentartó a KGFB-ben, és mi a dolga? Képzeld el, mint egy biciklit!

Gondolj arra, hogy a gépjármű egy bicikli. Az üzembentartó az a személy, aki használja a biciklit. Ő felelős azért, hogy a bicikli rendben működjön, és betartsa a közlekedési szabályokat.

Fontos feladatok, amik az üzembentartóhoz tartoznak (mint a biciklinél a láncolajozás és a fékek ellenőrzése):

 • Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) megkötése és díjfizetése: Ez olyan, mint a biciklihez a bukósisak: kötelező, és megvéd, ha baj van. Ha nem fizeted be a KGFB-t, megbüntethetnek.
 • A bicikli üzemképes állapotának fenntartása: Biztosítanod kell, hogy a bicikli jó állapotban legyen, és biztonságosan lehessen vele közlekedni. Ez magában foglalja a rendszeres karbantartást, a műszaki vizsgáztatást és a forgalmi engedélyben szereplő adatok naprakészségét. Ez olyan, mint a bicikli láncolajozása és a fékek ellenőrzése.
 • A forgalmi előírások betartása: Be kell tartanod a KRESZ és más törvények előírásait. Ha nem teszed, megbüntethetnek, sőt a biciklidet is elvehetik. Ez olyan, mint a biciklivel a piros lámpánál megállás.

Hogyan lehet másvalaki az üzembentartó?

Képzeld el, hogy a biciklidet a barátod is szereti használni. Ha a barátod is rendszeresen használja a biciklidet, akkor ő is lehet az üzembentartó. Ehhez 3 dolgot kell tennetek:

 1. Kitölteni egy szerződést: Írni kell egy papírt, ami leírja, hogy ki a bicikli tulajdonosa (te) és ki az üzembentartó (a barátod). Ez a szerződés az üzembentartói szerződés.
 2. Elmenni az okmányirodába: El kell mennetek az okmányirodába, és be kell jelentenetek, hogy a barátod lett az új üzembentartó. Ezután a barátod nevére fogják kiadni a bicikli új forgalmi engedélyét.
 3. Megkötni a KGFB-t: A barátodnak új KGFB-t kell kötnie a biciklire a saját nevére. A régi szerződést fel kell mondani.

Fontos dolgok, amiket meg kell jegyezni:

 • Az üzembentartóvá válás ingyenes, ha a barátod a családtagod (pl. a testvéred vagy a gyermeked).
 • Az üzembentartó váltást be kell jelenteni az okmányirodában 15 napon belül.
 • A KGFB díja attól függ, hogy a barátod mennyire balesetmentes sofőr. Ezt bonus-malus besorolásnak hívják.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Az üzembentartónak joga is van:

 • A biciklit ideiglenesen kivonni a forgalomból: Ez olyan, mint a biciklit a garázsba tenni, ha nem használod.
 • A biciklit újra forgalomba helyezni: Ez olyan, mint a biciklit elővenni a garázsból, ha újra akarod használni.
 • Hiányzó rendszámtábla pótlása: Ha elveszíted a biciklid rendszámát, újat kell csináltatnod.
 • Elveszett forgalmi engedély pótlása: Ha elveszíted a biciklid forgalmi engedélyét, újat kell kérned.

Nem tulajdonos is lehet az üzembentartó: Ez azt jelenti, hogy valaki más is felelős lehet a játék autóért, mint a tulajdonosa. Ilyenkor a tulajdonos és az üzembentartónak együtt kell aláírniuk egy szerződést.

Összefoglalva:

Az üzembentartó a játék autó felelős felnőttje. Gondoskodik a játék autóról, biztosítja a játék autót, és betartja a játékszabályokat. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy ki az üzembentartó, és hogy mit kell tennie.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-03 06:01

A casco biztosítás jelentése
A Casco Biztosítás olyan, mint egy varázspajzs, ami megvédi az autódat a sérülésektől, ha valami baj történik. Nem számít, ki okozta a kárt, a Casco Biztosítás segít, hogy az autód újra rendben legyen.

Tudásportál - 2024-07-04 11:05

Hogyan működik a bonus-malus lekérdezés?
A bonus-malus lekérdezés azt jelenti, hogy megnézzük, hány bonus-pontod van, és hány malus-pontod. Ezt azért fontos tudni, mert ez alapján fogja a biztosító kiszámolni a KGFB díjadat.

Tudásportál - 2024-07-12 19:42

Lakásbiztosítás kalkulátor, egyszerű díj összehasonlítás
Képzelj el egy varázspálcát, amivel megvédheted a lakásodat és a benne lévő kincseidet a gonosz betörőktől, a tűztől, a vihartól és más bajoktól! Ez a varázspálca a lakásbiztosítás kalkulátor.