Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Hogyan működik a bonus-malus lekérdezés?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

bonus_malus

Naptár ikon 2024-07-04
Címkék ikon kotelezo_biztositas

A bonus-malus lekérdezés azt jelenti, hogy megnézzük, hány bonus-pontod van, és hány malus-pontod. Ezt azért fontos tudni, mert ez alapján fogja a biztosító kiszámolni a KGFB díjadat.



A bonus-malus, avagy a "jó sofőr kedvezmény" kalandos története

Képzelj el egy varázslatos pontozást, ami eldönti, mennyit kell fizetni a kötelező autó biztosításért! Ez a bonus-malus, ami jutalmazza a jó vezetőket, és kicsit megpiszkálja a rosszcsont sofőröket.
Ha óvatosan vezetsz, és nem okozol balesetet, pontokat kapsz. Ezeket a pontokat bonus-nak hívjuk. Minél több bonus-pontod van, annál olcsóbb a "játék", azaz a KGFB díja. Viszont ha balesetet okozol, elveszíted a bonus-pontokat, és malus-pontokat kapsz. A malus-pontok miatt drágább lesz a "játék". A bonus-malus lekérdezés azt jelenti, hogy megnézzük, hány bonus-pontod van, és hány malus-pontod. Ezt azért fontos tudni, mert ez alapján fogja a biztosító kiszámolni a KGFB díjadat.

Hogyan működik?

 • Jó sofőrködés: Ha egy éven át óvatosan vezetsz, és nem okozol balesetet, a bonus-malus pontod emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a következő évben kevesebbet kell fizetned a kötelező biztosításért! Mintha egy titkos klub tagja lennél, ahol a jó vezetők olcsóbban biztosíthatják az autójukat.
 • Balesetek: Ha viszont balesetet okozol, a pontod csökken. Ez a "malus", amiért a biztosító kicsit több pénzt kér a biztosításért. Mintha egy kis manó megcsípnné a zsebedet, mert nem voltál elég óvatos.

Hogyan tudod megnézni a bonus-malus pontodat?

 • Kérdezd meg a régi biztosítót: Ők kötelesek ingyenesen elmondani, hány pontod van. Csak szólnod kell nekik!
 • Online felületek: Vannak internetes oldalak is, ahol beírhatod a rendszámodat, és megtudhatod a pontodat. De vigyázz, ezek nem mindig pontosak!
 • MABISZ: A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) nyilvántartja a sofőrök adatait, de a biztosítónál kell indítanod a lekérdezést.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Fontos dolgok:

 • A pontod évente változik, a biztosítási évfordulódon.
 • Ha többen is használjátok az autót, a legjobb pontszámot fogják figyelembe venni a díj kiszámításakor.
 • A balesetek rontják a pontodat, a kármentes vezetés pedig javítja.

Tippek a jobb pontszámhoz:

 • Vezess óvatosan és körültekintően!
 • Ha balesetet szenvedsz, igyekezz gyorsan rendezni a kárt.
 • Hasonlítsd össze a biztosítókat, és válaszd a legkedvezőbbet!

Most már te is tudod, mi a bonus-malus, és hogyan jutsz olcsóbb kötelező biztosításhoz! Légy jó sofőr, és gyűjtsd a pontokat!

Ne feledd: A bonus-malus lekérdezése egy egyszerű folyamat, amellyel megtudhatod, mennyit kell fizetned a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításért. Érdemes rendszeresen lekérdezni a besorolásodat, hogy nyomon követhesd a változását.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-09 16:21

A kötelező biztosítás ellenőrzése
Képzeld el, hogy van egy varázslatos pajzsod, ami megvéd, ha bajba kerülsz az utakon. Ez a pajzs a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, más néven a KGFB. De hogyan is működik ez a pajzs, és hogyan ellenőrizheted, hogy nálad is van-e?

Tudásportál - 2024-07-23 15:57

A lakásbiztosítás megszüntetése
Képzeld el, hogy a lakásod olyan, mint egy varázsvár, tele játékokkal és kincsesládákkal. A lakásbiztosítás pedig olyan, mint egy szuperhős, aki megvédi a varázsvárat a gonosz boszorkányoktól és sárkányoktól, ha azok bajt okoznának. De néha a szuperhősre már nincs szükség, és új szuperhősre kell cserélni. Ez a lakásbiztosítás megszüntetése!

Tudásportál - 2024-07-11 19:37

Utasbiztosítás útlemondással kiegészítve
Képzeld el, hogy izgatottan készülsz a nyaralásra! Már alig várod, hogy elindulj a kalandra, de mi van, ha valami váratlan bekövetkezik, és nem tudsz elutazni? Itt jön a segítség a "utasbiztosítás útlemondással" varázs szava! Ez a szuperbiztosítás olyan, mint egy szuperhős, aki megmenti a napot, ha bajba kerülsz.