Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A kötelező biztosítás felmondása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

épzeld el, hogy a kisautódnak van egy szuper pajzsa, ami megvédi, ha összeütközik másokkal. Ez a pajzs a kötelező bizti, amit minden kisautónak hordania kell. De néha le kell cserélni a pajzsot egy másikra, és ezt hívjuk kötelező bizti felmondásnak.A kötelező biztosítás felmondása - Gyermekeknek

Képzeld el, hogy a kisautódnak van egy szuper pajzsa, ami megvédi, ha összeütközik másokkal. Ez a pajzs a kötelező biztosítás, és mindenkinek, aki kisautóval közlekedik, szüksége van rá. De néha le kell cserélni a pajzsot, és ez a "kötelező biztosítás felmondása".

Mikor cserélhetjük le a pajzsot?

 • Minden évben egyszer: Ez a leggyakoribb alkalom. Szólni kell a pajzsos bácsiknak (biztosítónak), legkésőbb az évforduló előtt 30 nappal, hogy új pajzsot szeretnénk. Fontos, hogy ne felejtsük el, mikor van az évforduló! A 2010 előtt vett kisautóknak január 1-én van az évfordulója, a 2010 után vetteknek pedig azon a napon, amikor megvettük a kisautót.
 • Ha eladjuk a kisautót: Ilyenkor is le kell cserélni a pajzsot, és a vevőnek is újat kell vennie. Ezt az adásvétel napján kell elintézni.
 • Ha már nem használjuk a kisautót: Ha kivonjuk a forgalomból, vagy megsemmisül, akkor is le kell cserélni a pajzsot. Ezt az esemény bekövetkezte után 30 napon belül kell elintézni.
 • Más okokból is: Néha a pajzsos bácsik drágábbá akarják tenni a pajzsot, de mi nem akarunk többet fizetni. Ilyenkor is le lehet cserélni a pajzsot, de előtte meg kell egyezni a pajzsos bácsikkal.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Hogyan cseréljük le a pajzsot?

 1. Kérjünk segítséget: Először is kérjünk segítséget a szüleinktől, mert ők tudnak segíteni a papírmunkában.
 2. Töltsük ki a papírt: A pajzsos bácsiknak van egy papírja, amit ki kell tölteni. Ezen a papíron meg kell írni a nevünket, a kisautó adatait, és hogy miért cseréljük le a pajzsot. A papírt megtaláljuk a pajzsos bácsik honlapján, az ügyfélszolgálatukon, vagy letölthetjük az internetről is.
 3. Küldjük el a papírt: A kitöltött papírt el kell küldeni a pajzsos bácsiknak. Ezt megtehetjük postán, e-mailben, vagy személyesen is az ügyfélszolgálatukon. Fontos, hogy a papír eredeti példányát küldjük el, és aláírjuk. A papírt az évforduló előtt 30 nappal be kell érkeznie a pajzsos bácsikhoz.
 4. Kövessük nyomon: A pajzsos bácsiknak vissza kell igazolniuk, hogy megkapták a papírt. Ha nem kapunk visszaigazolást, akkor hívjuk őket.

Fontos dolgok:

 • Ne felejtsük el lemondani a régi pajzsot, mielőtt újat veszünk!
 • Mindig legyen érvényes pajzs a kisautónkon!
 • A pajzsos bácsik díjat kérhetnek a pajzs cseréjéért, ha az évfordulón kívül történik.
 • Ha nem vagyunk biztosak valamiben, kérdezzük meg a szüleinket, a pajzsos bácsikat, vagy egy felnőttet, aki ért a biztosításokhoz.

Most már tudod, hogyan kell lemondani a kötelező biztosítást. Ne feledd, ez egy fontos feladat, de a segítségével a kisautónk mindig védve lesz!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-07 22:40

A kárbejelentés határideje
Amikor baj van, és segítségre van szükséged, fontos, hogy minél hamarabb szólj a szuperhősnek. Ugyanígy van ez a biztosítóddal is. Ha valami baj történik, amit a biztosításod fedez, fontos, hogy mielőbb jelezd neki. Ezt hívjuk kárbejelentésnek.

Tudásportál - 2024-07-04 10:22

Mi az az üzembentartó váltás?
Képzeld el, hogy a kocsid egy játékautó, és te vagy a sofőr! De most eladod a játékautót a barátodnak, vagy más fogja vele játszani. Ilyenkor kell "üzembentartó váltást" csinálni.

Tudásportál - 2024-07-06 23:27

Mi az az üzembentartói jog visszavonása?
Képzeld el, hogy a bicajodnak van egy "sofőrje", akit üzembentartónak hívnak. Ez a sofőr felelős a kerékpár használatáért és a forgalomban tartásáért. De néha a felnőttek (a bringa tulajdonosai) úgy döntenek, hogy lecserélik a sofőrt. Ezt hívjuk üzembentartói jog visszavonásának.