Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk közérthetőbb verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 1 személykedvelte

Mi az a MABISZ díj vagy fedezetlenségi díj?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 1 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

fedezetlensegi_dij

Naptár ikon 2024-07-05
Címkék ikon kotelezo_biztositas

Mi a MABISZ díj, és miért kell fizetni? A MABISZ díj, más néven fedezetlenségi díj, egy büntető jellegű díj, amit azoknak kell megfizetniük, akiknek nincs érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (KGFB) a gépjárművükre. A díjat a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kezeli, és a KGFB törvény határozza meg a feltételeket, amelyek alapján kiszabható a díj.Mi az a MABISZ díj, és mennyire fontos neked?

Fontos dologról van szó! A MABISZ díj, más néven fedezetlenségi díj, egy büntetés, amit akkor kell kifizetned, ha nincs érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod (KGFB) a kocsidra. Ez a díj a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kezeli, és a KGFB törvény határozza meg, hogy mikor kell fizetni.

Gondolj bele: Ha balesetet okozol a kocsiddal, és nincs KGFB-d, akkor te magad fogod fizetni a károkat. Ez nem csak a másik jármű javítását jelenti, de akár súlyos sérülések esetén milliós kártérítést is, amit neked kell állnod. Ezért van a MABISZ díj: hogy megbüntesse azokat, akik nem felelősségteljesek, és visszatartsa őket attól, hogy kockáztassanak mások biztonságát.

Mennyibe kerül a MABISZ díj? Sajnos nem olcsó. A díj mértéke függ a kocsid típusától, attól, hogy mennyi ideig volt fedetlen, és hogy milyen súlyos a baleseti kockázati besorolása. A pontos díjakat a MABISZ honlapján találod: https://mabisz.hu/fedezetlensegi-dijak-2024/. De hidd el, nem akarod megfizetni! Sokkal olcsóbb betartani a KGFB kötelezettségedet, és elkerülni a büntetést.

Hogyan kerülheted el a MABISZ díjat? Egyszerűen: köss KGFB-t a kocsidra, és gondoskodj róla, hogy mindig érvényes legyen. Ezt megteheted online, telefonon, vagy akár személyesen is egy biztosítótársaságnál. Ne feledd, a KGFB nem csak kötelező, de a te és mások biztonságát is védi.

Íme néhány tipp, hogy elkerüld a MABISZ díjat:

  • Ellenőrizd: Győződj meg róla, hogy van érvényes KGFB-biztosításod a kocsidra.
  • Megelőzés: Ne várj a lejáratig! Időben újítsd meg a biztosítást.
  • Tervezés: Ha új kocsit veszel, azonnal köss rá KGFB-t.

Hasznos linkek:

Ne feledd: a MABISZ díj elkerülése egyszerű, de a következményei súlyosak lehetnek. Légy felelősségteljes, és gondoskodj a KGFB-biztosításról!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-09 16:05

A casco biztosítás feltételei
A casco biztosítás egy kiegészítő biztosítás a kötelező gépjármű-biztosításhoz, ami védi a te autódat baleset, lopás, rongálás, tűz, vihar és más károk esetén. Nem kötelező megkötni, de nagyon ajánlott, főleg ha újabb vagy értékesebb az autód.

Tudásportál - 2024-07-12 20:19

A kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Ez egy ingyenes online eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatod a különböző biztosítók kötelező biztosítási ajánlatait. Így időt és pénzt takaríthatsz meg a legjobb ajánlat kiválasztásával.

Tudásportál - 2024-07-10 13:20

A lakásbiztosítás váltás
Gondolkodtál már azon, hogy válts lakásbiztosítást? Lehet, hogy spórolhatsz pénzt, jobb feltételeket kaphatsz, vagy egyszerűen csak elégedetlen vagy a jelenlegi biztosítód szolgáltatásaival. A lakásbiztosítás váltás egy egyszerű folyamat, de fontos, hogy jól informálódj és összehasonlítsd az ajánlatokat mielőtt döntesz.