Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk közérthetőbb verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 3 személykedvelte

Mennyi a fedezetlenségi díj elévülése?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 3 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

fedezetlensegi_dij

Naptár ikon 2024-07-05
Címkék ikon gepjarmu_vasarlas, kotelezo_biztositas, dijfizetes

A fedezetlenségi díj egy bírság, amit akkor kell befizetned, ha a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) nélkül közlekedsz a kocsival. Olyan, mint egy büntetés, amiért nem voltál biztosítva.A fedezetlenségi díj, avagy mit kell tudni, ha a kocsidnak nincs biztosítása

Mi az a fedezetlenségi díj?

Képzeld el, hogy a kocsidnak nincs biztosítása, és lekapnak a rendőrök. Ilyenkor büntetést kell fizetned, amit fedezetlenségi díjnak hívnak. Ez egyfajta büntetés azért, mert nem voltál felelősségteljes, és nem gondoskodtál a megfelelő biztosításról.

Mennyibe kerül a fedezetlenségi díj?

A díj mértéke attól függ, hogy mennyi ideig volt a kocsidnak nincs biztosítása. Minél tovább, annál drágább. Ráadásul a díjon kívül még kamatot és egyéb költségeket is kell fizetned.

Mikor évül el a fedezetlenségi díj?

Fontos megjegyezni, hogy a fedezetlenségi díjnak 5 éves elévülési ideje van. Ez azt jelenti, hogy a biztosító 5 éven belül bármikor követelheti tőled a díjat, még akkor is, ha már rég elfelejtetted a dolgot.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy van-e fedezetlenségi díj tartozásom?

A legegyszerűbb, ha a gépjármű rendszámát megadva lekérdezed a KGFB érvényességét és a fedezetlenségi díjra vonatkozó információkat a MABISZ honlapján: https://mabisz.hu/fedezetlensegi-dijak-2024/. Ha ott nem találsz infót, akkor fordulj a biztosítódhoz.

Mit tehetek, ha van fedezetlenségi díj tartozásom?

A legjobb, ha minél előbb rendezed a tartozást. A biztosító részletfizetési lehetőséget is nyújthat. Ha nem fizetsz, a biztosító behajtó céget küldhet rád, ami még bonyolultabbá teheti a helyzetet.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Hogyan kerülhetem el a fedezetlenségi díjat?

A legegyszerűbb, ha mindig gondoskodsz érvényes KGFB-biztosításról a kocsidra. Soha ne hagyd, hogy lejárjon a szerződésed, és ha eladod a kocsit, győződj meg róla, hogy az új tulajdonos azonnal kössön rá biztosítást.

Fontos!

  • A segédmotoros kerékpárokra nem vonatkozik a fedezetlenségi díj, mivel nekik eleve nincs is kötelező biztosításuk.
  • Ha bármilyen kérdésed van a fedezetlenségi díjjal kapcsolatban, fordulj a biztosítódhoz vagy a MABISZ-hoz.

Ne feledd: A biztosítás nélküli vezetés súlyos következményekkel járhat, ezért mindig gondoskodj érvényes KGFB-ről a kocsidra!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-15 15:48

Kötelező biztosítás bónusz elévülése
Gondolj a kötelező biztosítás bonuszára, mint egy jó jegyekből álló gyűjteményre: minél több jó jegyed van, annál olcsóbb a "tanfolyam", azaz a kötelező biztosítás díja. De ha sokáig nem szerzel újabb jó jegyeket (azaz nem vezetsz balesetmentesen), a gyűjteményed elavul, és újra kell kezdened a gyűjtést.

Tudásportál - 2024-07-09 16:05

A casco biztosítás feltételei
A casco biztosítás egy kiegészítő biztosítás a kötelező gépjármű-biztosításhoz, ami védi a te autódat baleset, lopás, rongálás, tűz, vihar és más károk esetén. Nem kötelező megkötni, de nagyon ajánlott, főleg ha újabb vagy értékesebb az autód.

Tudásportál - 2024-07-21 15:36

Kötelező biztosítás kötési Mindenttudó
Képzeld el, hogy autóval hajtasz, és véletlenül összeütközel egy másik kocsival. A balesetben a másik autó megsérül. Ki fogja kifizetni a javítást? Sajnos te, ha nem gondoskodtál kötelező biztosításról. Ez egy olyan "biztonsági háló", ami megvéd, ha bajba kerülsz,