Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk közérthetőbb verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kötelező biztosítás segédmotorra

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Ha elindulsz a robogóddal az úton, és történik valami (például véletlenül összeütközöl valakivel), a kötelező biztosítás segédmotorra segít, hogy ne kelljen minden kárt neked egyedül fizetned.Figyelj, Robogótulajdonos! Ne feledd a kötelezőt!

Tudtad, hogy a robogódra is kötelező a biztosítás? Hiába kicsi és cuki, a robogó is járműnek számít, és ha baj van, komoly károkat okozhat. Ezért kell rá kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB-t) kötni, mielőtt forgalomba engeded. Ezek nem speciális vagy különleges biztosítások, minden biztosító aki foglalkozik kötelezőkkel tud ajánlani Kötelező biztosítást segédmotorra.

Mi az a segédmotoros kerékpár?

Gondolj arra, mint egy kis motorral felszerelt biciklire. Ha a motorja nem nagyobb, mint egy üdítős doboz (50 köbcentiméter), és nem megy gyorsabban, mint amikor nagyon sietünk valahova biciklivel (50 km/h), akkor az egy segédmotoros kerékpár. Ilyenek például a kis robogók.


Mi az a Kötelező biztosítás segédmotorra vagy robogóra?

A kötelező biztosítás egy olyan szerződés, ami megvédi téged és a többieket is a balesetek anyagi következményeitől. Ha a te robogód okoz balesetet, a biztosító fedezi a kár egy részét, amit a másik félnek okoztál (pl. javítási költségek, személyi sérülés kórházi költségei).

Mikor kell megkötni a kötelezőt a robogóra?

A kötelező biztosítást azonnal meg kell kötnöd, miután megvetted a robogót, és forgalomba akarod engedni. Ha nem kötszbiztosítást, és elkapnak a rendőrök, bírságot kell fizetned. Sőt, ha balesetet okozol kötelező bizti nélkül, magadnak kell fedezeted a kár minden fillérét.

Hogyan kössek kötelezőt a robogóra?

A Kötelező biztosítás segédmotorra kötése hasonló, mint a többi járműre:

  1. Válassz biztosítót: Több cég is kínál kötelező biztosítást robogóra, hasonlítsd össze az ajánlatokat, hogy megtaláld a legkedvezőbbet.
  2. Add meg a robogó adatait: A biztosításkötéshez meg kell adnod a robogó márkáját, típusát, alvázszámát, és ha van, a rendszámát is.
  3. Kösd meg a szerződést: Miután kiválasztottad a biztosítót, és megadtad az adatokat, megkötheted a szerződést.

Fontos! Mindig győződj meg róla, hogy a biztosítási szerződésben szereplő adatok naprakészek. Ha változik a robogó rendszáma, vagy bármilyen más adat, frissíteni kell a szerződést.

Ne feledd! A kötelező bizti nem csak kötelező, de felelősségteljes dolog is. A biztosítással nemcsak mások kárait térítheted meg egy baleset esetén, de a saját magad is megvédheted a váratlan kiadásoktól.

További információk:

  • A robogókra vonatkozó kötelező biztosítás alapdíjai általában alacsonyabbak, mint a nagymotoroké.
  • A díjakat befolyásolják a robogó paraméterei (pl. hengerűrtartalom, teljesítmény), a biztosító kockázatelemzése, és a választott önrész mértéke.
  • A robogókra nem vonatkozik a bonus-malus (kedvezmény-pótdíj) rendszer, azaz a balesetmentes vezetésért nem jár díjkedvezmény.

Ne kockáztass! Kösd meg a kötelező biztosítást a robogódra még ma!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-02 14:32

Utasbiztosítás kutyával
Szeretsz utazni a kutyáddal? Ő is a család tagja, és megérdemli, hogy velünk jöjjön nyaralni! De tudtad, hogy a gondos gazdi felelőssége, hogy kedvence biztonságban legyen az utazás során? Ehhez kell az utasbiztosítás kutyával!

Tudásportál - 2024-07-06 22:46

Mi az az üzembentartói jog lemondása?
Az üzembentartói jog lemondása azt jelenti, hogy már nem akarod használni a forgalomban a járművet, és nem akarod viselni az üzembentartásával járó felelősségeket. Ilyenkor a forgalmi engedélyt módosítják, és a KGFB biztosítás automatikusan megszűnik.

Tudásportál - 2024-07-07 20:29

Kárbejelentőlap
A kék-sárga baleseti bejelentő lap, avagy a kárbejelentő lap egyszerűen Képzeld el, hogy a kocsiddal koccanás van, de szerencsére senki nem sérül meg. Ilyenkor jön a képbe a kárbejelentő lap, más néven kék-sárga baleseti bejelentő. Ez egy hivatalos papír, amit ki kell töltened, hogy a biztosító megtudja téríteni a javítási költségeket.