Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Mikor kell befizetni az első díjat?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

dijfizetes

Naptár ikon 2024-07-06
Címkék ikon gepjarmu_vasarlas, kotelezo_biztositas

A díj mindig a kockázatviselés kezdetének első napján esedékes, vagyis, ha valaki, a holnapi nappal indít egy szerződést, mert akkor kerül a nevére a jármű, akkor holnap be is kellene fizetni azt...Mikor kell befizetni az első díjat a kötelező gépjármű-biztosításnál?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) megkötésekor fontos tisztában lenni az első díj befizetésének határidejével és következményeivel. Hogy megkönnyítsem a dolgodat, háromszor is kiemelem, mikor kell befizetni az első díjat:

1. A kockázatviselés kezdetének első napján:

Ez azt jelenti, hogy ha a szerződés a mai naptól lép hatályba, akkor ma kell befizetni az első díjat. Ez a szabály minden esetben érvényes, függetlenül attól, hogy online vagy személyesen kötöd meg a szerződést.

2. 60 napos türelmi idő:

Szerencsére a legtöbb biztosító 60 napos türelmi időt ad az első díj befizetésére. Ez azt jelenti, hogy ha nem tudod a díjat a kockázatviselés kezdetének napján befizetni, van 60 napod arra, hogy megtedd.

3. A szerződés megszűnése:

Ha a 60 napos türelmi idő letelte után sem fizeted be az első díjat, a biztosítód megszüntetheti a szerződésedet. Ezután fedezetlenségi díjat is kell fizetned, ami a biztosítatlan időszakra vonatkozó díj összege.

Fontos:

  • A díj befizetésének dátuma nem azonos a befizetés beérkezésének dátumával. Győződj meg róla, hogy a díj a határidőn belül beérkezzen a biztosítóhoz, nehogy késedelmi kamatot kelljen fizetned.
  • A díjnemfizetés súlyos következményekkel járhat, ezért fontos, hogy időben befizesd az első díjat.

Hol lehet elintézni az első díj befizetését?

Az első díjat befizetheted:

  • Online a biztosítód weboldalán vagy mobilalkalmazásában.
  • Banki átutalással.
  • Csekkel.
  • Személyesen a biztosítód ügyfélszolgálati irodájában.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Tippek az első díj befizetéséhez:

  • Jegyezd fel a díj esedékességi dátumát, és állíts be emlékeztetőt a naptáradba.
  • Válassz olyan fizetési módot, ami kényelmes számodra.
  • Ha nem tudod időben befizetni a díjat, vedd fel a kapcsolatot a biztosítóddal.

Összefoglalva:

A kötelező gépjármű-biztosítás első díját a kockázatviselés kezdetének első napján kell befizetni. Ha nem tudod a díjat ezen a napon befizetni, van 60 napos türelmi időd. A díjnemfizetés a szerződés megszűnését és fedezetlenségi díj megfizetését vonhatja maga után. A díjat online, banki átutalással, csekkel vagy személyesen a biztosítód ügyfélszolgálati irodájában is befizetheted.

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-04 10:17

Utasbiztosítás önrészesedése
Az utasbiztosítás önrész egy fontos fogalom, amit érdemes megérteni a biztosítási szerződés megkötése előtt. Ez az a biztosított és a biztosító közötti önrész, amelyet a biztosítási feltételek határoznak meg és a biztosított maga fizet.

Tudásportál - 2024-05-01 10:42

Lakásbiztosítás penész elleni fedezete
A lakásbiztosítás penész elleni fedezete összetett témakör és a fedezetet biztosító szabályok biztosítónként eltérhetnek.

Tudásportál - 2024-05-03 11:29

Utasbiztosítás meghosszabbítása
Az utasbiztosítás meghosszabbítása lehetőséget ad arra, hogy a biztosítási időszakot meghosszabbítsuk, ha hosszabb időre utazunk, mint az eredetileg tervezett.