Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kötelező biztosítás vadkár térítése

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

A Kötelező biztosítás vadkár esetén alapvetően nem térít.A KGFB célja a gépjármű üzemeltetéséből adódó, harmadik személyeknek okozott károk fedezete, tehát csak akkor nyújt védelmet, ha a járművezető valaki másnak vagy annak tulajdonának okoz kárt, nem célja a Kötelező biztosítás vadkár térítése.

Vadkár esetére kiegészítő biztosítás:

Amennyiben vadkár esetére is szeretne fedezetet, érdemes a kötelező biztosítás mellé casco biztosítást is kötni. A casco biztosítás kiterjedhet a következőkre:

  1. Teljes körű casco: Ez a legátfogóbb forma, amely szinte minden lehetséges kár esetén nyújt védelmet, beleértve a vadkárt is. Ezt választva a biztosító a járműben keletkezett károkat téríti, függetlenül attól, hogy az ütközés vaddal vagy más akadállyal történt.
  2. Részleges casco: Ez egy kevésbé költséges opció, amely kisebb kockázatokra terjed ki, mint például lopás vagy törés. Bizonyos casco csomagokban választhatók specifikus kiegészítők is, mint például vadkár. Ebben az esetben a biztosító csak a kiválasztott kockázati eseményekre nyújt fedezetet.

Milyen kiegészítőt érdemes kötni?

  • Vadkár fedezete: Ha gyakran vezet olyan területeken, ahol magas a vadállatokkal való ütközés kockázata, akkor érdemes olyan casco csomagot választani, amely explicit módon tartalmazza a vadkár fedezetét.
  • Gyakori kockázatok figyelembevétele: Fontos mérlegelni, hogy milyen egyéb kockázatoknak van kitéve a járműve. Ha például városi környezetben parkoló autó gyakran van kitéve rongálás veszélyének, érdemes a casco biztosítást ennek megfelelően kialakítani.

További tippek:

  • Árajánlatok összehasonlítása: Érdemes több biztosító ajánlatát is megvizsgálni, hogy megtalálja az ön számára legkedvezőbbet, ami a kívánt kockázatokat is lefedi.
  • Éves költségvetés: Mérlegelje, mennyit hajlandó évente fizetni a biztosításért, és válassza ki azt a casco csomagot, amely a legjobban megfelel pénzügyi lehetőségeinek és szükségleteinek.

A vadkár kiegészítő biztosítása különösen hasznos lehet, ha autóddal gyakran jársz olyan területeken, ahol magas a vadállatok jelenlétének kockázata, de a Kötelező biztosítás vadkár térítése nem fog teljesülni.

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-02 09:32

Utasbiztosítás családi csomagban
A családi utasbiztosítás ideális megoldás lehet, ha biztonságosabbá és kellemesebbé szeretnénk tenni a családi utazást.

Tudásportál - 2024-05-01 14:20

Lakásbiztosítás túlbiztosítása
A lakásbiztosítás túlbiztosítása egy olyan helyzet, amikor a biztosított ingatlan értéke magasabb, mint a biztosítási szerződésben megadott összeg.

Tudásportál - 2024-05-30 23:14

A kárszakértő
A kárszakértő egy szakember, aki azonosítja, elemzi és értékeli a különféle káreseményeket, például balesetek, vagyonkárok, természeti katasztrófák vagy más események következtében bekövetkezett károkat.