Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kötelező biztosítás szélvédőkár esetén

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Naptár ikon 2024-07-19
Címkék ikon casco_biztositas

Kötelező biztosítás szélvédőkár esetén csak a biztosított által okozott baleset esetén téríthet.Kötelező Biztosítás Szélvédőkár Esetén: Mire Kell Figyelni?

A szélvédő az autó fontos része, nem csak a vezető és utasok védelmét szolgálja, de a látási viszonyok biztosításában is kulcsszerepet játszik. Sajnos a szélvédők sérülékenyek a külső behatásokra, így gyakran előfordulhat kőfelverődés, repedés vagy törés. De mi történik kötelező biztosítás esetén szélvédőkárnál?

Kötelező Biztosítás Szélvédőkár Esetén:

Sajnos a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) Magyarországon általában nem téríti a szélvédőkárt, ha az a biztosított saját járművén keletkezett. A KGFB elsődleges célja a harmadik fél kártérítési igényeinek fedezete, azaz ha a biztosított okoz kárt másoknak vagy vagyontárgyaiknak.

Szélvédőkár Fedezete:

A szélvédő sérüléseinek fedezésére külön casco biztosítást (önkéntes gépjárműbiztosítást) kell kötni. A casco biztosítások kiterjedhetnek a szélvédőkárokra is, de a fedezet mértéke és feltételei biztosítónként és csomagonként eltérőek lehetnek.

Casco Biztosítások Szélvédőkár Esetén:

  • Teljes körű casco: Ez a legátfogóbb védelmet nyújtja, beleértve a szélvédőkárt, karosszéria sérüléseket, lopást és sok más eseményt.
  • Részleges casco: Általában kisebb körű védelmet nyújt, és bizonyos eseményekre korlátozódik, de lehetőség van szélvédő védelemre is kiegészítőként.

Fontos: Ha a szélvédő károsodása egy másik jármű miatt következik be (például kavicsfelverődés), akkor a kárt okozó jármű kötelező biztosítása állhat a kártérítésért, feltéve, hogy egyértelműen bebizonyítható a felelősség.

Mit Tegyünk Szélvédőkár Esetén?

  1. Dokumentálás: Fényképezze le a kárt, és jegyezze fel a körülményeket, amelyek között a kár bekövetkezett.
  2. Jelentés a Biztosítónak: Ha rendelkezik casco biztosítással, jelentse be a kárt a biztosítójának.
  3. Kártérítési Igény: Ha a kár egy másik jármű miatt keletkezett, az okozó jármű kötelező biztosításához fordulhat kártérítési igénnyel.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.


Összegzés:

  • A kötelező biztosítás szélvédőkár esetén nem térít.
  • A szélvédőkárok fedezésére casco biztosítást kell kötni.
  • A casco biztosítások fedezete és feltételei biztosítónként és csomagonként eltérőek.
  • Szélvédőkárt okozó másik jármű kötelező biztosítása fedezheti a kárt, ha a felelősség egyértelműen bizonyítható.
  • Mindig érdemes konzultálni a biztosítási szerződéssel vagy a biztosítóval a pontos fedezeti információk és a szükséges lépések tekintetében.

Ne feledje: A szélvédő sérülései balesetveszélyesek lehetnek, ezért fontos, hogy a kárt mielőbb javíttassa. A casco biztosítások segíthetnek a javítási költségek fedezésében, de a kötelező biztosítás erre nem nyújt fedezetet.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-09 15:27

Mi a teendő Adatváltozás esetén KGFB-nél?
Adatváltozás esetén a szerződési feltételünkben megadott időn belül jelentkezni kell a biztosítónál.

Tudásportál - 2024-07-21 16:12

Kötelező biztosítás váltás határidő betartása
A kötelező biztosítás váltás határidő betartása rendkívül fontos, legyen szó évfordulós vagy kampány szerű biztosító váltásról.

Tudásportál - 2024-07-08 15:34

A casco biztosítás felmondása
Magyarországon a casco biztosítás felmondása több módon történhet, attól függően, hogy a biztosítási szerződés tulajdonosa vagy a biztosító kezdeményezi-e a felmondást.