Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kötelező biztosítás robogóra

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

Kötelező biztosítás robogóra is kell. Magyarországon a robogók, mint segédmotoros kerékpárok, alá esnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) követelményeinek. Kötelező Biztosítás Robogóra: Minden, Amit Tudnod Kell!

Mi az a segédmotoros kerékpár vagy robogó?

A magyar jogszabályok szerint a segédmotoros kerékpár olyan kétkerekű jármű, amelynek:

  • Motorja legfeljebb 50 köbcentiméteres (elektromos motor esetén 4 kW)
  • Legnagyobb sebessége a műszaki adatok szerint nem haladja meg az 50 km/h-t

Ez a kategória magában foglalja a legtöbb robogót, de ide tartozhatnak kisméretű motorkerékpárok is.

Kötelező a robogóra a kötelező biztosítás?

Igen, a robogóra is kötelező megkötni a gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB), amint forgalomba kívánja helyezni. Ez a biztosítás fedezi a balesetek során okozott károkat.

Hogyan köthetek kötelező biztosítást robogóra?

A kötelező biztosítás robogóra történő kötése hasonló más járművekhez:

  1. Válassz biztosítót: Több biztosító is kínál KGFB-t robogókra, különböző díjakkal és feltételekkel. Érdemes összehasonlítani az ajánlatokat a legkedvezőbb opció megtalálása érdekében.
  2. Add meg a robogó adatait: A biztosításkötéshez meg kell adni a robogó pontos adatait, beleértve a márkát, típust, alvázszámot. Ha a robogónak van rendszáma, azt is meg kell adni.
  3. Kötés online vagy személyesen: A biztosítást megkötheted online a biztosító honlapján, vagy személyesen egy biztosítási irodában.

Mit tegyek, ha a robogónak nincs rendszáma?

Ha a robogónak még nincs rendszáma (pl. újonnan vásárolt, importált, vagy a mérete miatt nem kötelező a rendszám), akkor a következő lépésekre van szükség:

  1. Ideiglenes forgalmi engedély: Először ideiglenes forgalmi engedélyt kell beszerezni a robogóhoz a közlekedési hatóságtól. Ehhez szükséges a robogó vásárlási számlája, műszaki vizsgája, és biztosítási szerződése.
  2. Kötelező biztosítás kötése: A robogóra kötelező megkötni a KGFB-t, még ideiglenes rendszám mellett is. A biztosítás megkötéséhez a fent említett adatokra lesz szükség.
  3. Forgalomba helyezés: Amikor a robogó megkapja a végleges rendszámát, frissíteni kell a biztosítási szerződést az új rendszám megadásával. Ez online vagy személyesen is elvégezhető a biztosítónál.

Kötelező biztosítás robogóra történő kötése után, ha csak ideiglenesen nincs rendszám, akkor mikor megkapja a végleges rendszámot, frissíteni kell a biztosítási szerződést az új rendszám megadásával. Mindig fontos, hogy a biztosítási szerződésben szereplő adatok naprakészek legyenek, hogy elkerüljük a jogi problémákat esetleges balesetek esetén.

Fontos: Mindig győződjön meg róla, hogy a biztosítási szerződésben szereplő adatok naprakészek legyenek, hogy elkerülje a jogi problémákat esetleges balesetek esetén.

Ne feledje: A kötelező biztosítás robogóra nem csak kötelező, de fontos is a felelősségteljes közlekedéshez. A KGFB fedezi a balesetek során okozott károkat, így megvédheti magát a anyagi következményektől.

További cikkek
Tudásportál - 2024-04-29 12:16

A lakásbiztosítás ingóságbiztosítása
A lakásbiztosítás ingóság biztosítási része fedezetet nyújt a lakásbiztosítási szerződésen belül, amely a lakásban található ingóságok károsodása vagy eltulajdonítása esetén nyújt kártérítést.

Tudásportál - 2024-05-02 14:41

Utasbiztosítás hegyi túra esetére
Mindenképpen szükséges az utasbiztosítás hegyi túra fedezettel, ha épp ezt tervezi, kevésbé rutinos, vagy csak nagyobb kihívásra vágyik az eddigi túráinál. A hegyi túrázás egy izgalmas és frissítő tevékenység, de nem mentes kockázatoktól.

Tudásportál - 2024-06-13 18:00

Munkahelyi baleseti kártérítés
Sajnos, a munkahelyen is előfordulhatnak balesetek, melyek komoly sérüléseket okozhatnak a munkavállalóknak. Ezekben az esetekben a munkavállaló munkahelyi baleseti kártérítésre jogosult.