Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kötelező biztosítás pótdíj kiszabása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

A Kötelező biztosítás pótdíj kiszabása többféle módon is felmerülhet, amelyek befolyásolhatják a biztosítás éves díját.Kötelező biztosítás pótdíj: Mit kell tudni?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) díja nem csak az alapdíjból áll, hanem befolyásolhatják pótdíjak is. Ezek a pótdíjak megemelik a biztosítás éves díját, és különböző okokból kerülhetnek kiszabásra. Fontos tisztában lenni a kötelező biztosítás pótdíj okaival, feltételeivel és befizetési módjaival, hogy megértsük a díj emelkedését és a biztosítási kockázatvállalást.

Mikor vetnek ki kötelező biztosítás pótdíjat?

A kötelező biztosítás pótdíj kiszabása többféle okból is megtörténhet:

 • Közlekedési bírsággal összefüggő pótdíj: A büntetőpontok gyűjtése a közlekedési szabályszegések miatt magasabb kockázatot jelent a biztosító számára, ami pótdíjjal járhat.
 • Korábbi károkozás: Gyakori károkozás, vagy a biztosítás igénybevétele a múltban megemeli a biztosítási díjat a jövőben.
 • Biztosítási fedezet bővítése: A casco, üvegkár, állatütközés, jogi védelem és más kiegészítő fedezetek extra díjakat vonnak maguk után.
 • Fizetési mód: A havi, negyedéves vagy féléves részletfizetés kényelmesebb lehet, de pótdíjjal járhat az éves díjfizetéshez képest.
 • Régebbi vagy magas kockázatú járművek: Bizonyos gépjárművek (régebbi modellek, magasabb kategóriák) kevésbé biztonságosak, vagy gyakrabban hibásodnak meg, amiért a biztosítók pótdíjat számítanak fel.
 • Járműhasználat jellege: A kereskedelmi célú használata (taxi, teherautó) a gépjárműnek magasabb kockázatot jelent, ami pótdíjjal jár.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Tippek a kötelező biztosítás pótdíj minimalizálásához:

 • Vezessen óvatosan és kerülje a büntetőpontokat.
 • Válasszon alacsonyabb kockázatú bónuszbesorolású járművet.
 • Csak a szükséges kiegészítő fedezeteket igényelje.
 • Fizessen évente a biztosítást.
 • Hasonlítsa össze a különböző biztosítók ajánlatait.

Fontos: A kötelező biztosítás pótdíj mértéke és feltételei biztosítónként eltérhetnek. Ezért mindig olvassa el alaposan a szerződési feltételeket, és ha szükséges, kérjen további információt a biztosítójától.

Összegzés:

A kötelező biztosítás pótdíj befolyásolhatja a biztosítás éves díját. A pótdíjak okai, feltételei és befizetési módjai biztosítónként eltérhetnek. A díj minimalizálása érdekében vezessen óvatosan, válasszon alacsony kockázatú járművet, csak a szükséges fedezeteket igényelje, fizessen évente a biztosítást, és hasonlítsa össze a különböző biztosítók ajánlatait.

Ne feledje, a kötelező biztosítás pótdíj befolyásolhatja a biztosítás éves díját, ezért fontos, hogy tisztában legyen a feltételekkel és a tippekkel a díj optimalizálása érdekében.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-21 15:36

Kötelező biztosítás kötési Mindenttudó
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB), más néven kötelező biztosítás, Magyarországon minden forgalomban lévő gépjárműre kötelező. Ez a biztosítás fedezi a balesetek során okozott károkat, így mindenkinek rendelkeznie kell vele, aki gépjárművet vezet az utakon.

Tudásportál - 2024-05-02 07:29

Utasbiztosítás belföldre
Magyarországon él életvitelszerűen, de szeretne kirándulni belföldön? Akkor az utasbiztosítás beföldre a tökéletes megoldás lehet, hisz ez a fajta biztosítás biztonságot nyújt a hazai utazások során, akár hosszabb időre is.

Tudásportál - 2024-07-24 15:40

Utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel
Az utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel biztonságot nyújt a kalandvágyók számára, fedezetet nyújtva a sérülések és egyéb váratlan események esetén.