Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Kinek kell megkötni a KGFB-t?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

gepjarmu_vasarlas

Naptár ikon 2024-07-07
Címkék ikon kotelezo_biztositas

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szerződője akkor lehet, ha a gépjármű forgalmi engedélyébe be van jegyezve, mint üzemben tartó, ennek hiányában, mint tulajdonos.Kinek kell megkötni a KGFB-t?

Minden gépjármű tulajdonosának és üzembentartójának kötelessége megkötni a KGFB-t (Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás). Ez vonatkozik minden olyan járműre, ami közúton közlekedik, legyen az személyautó, teherautó, motorkerékpár vagy egyéb jármű. Tehát minden magán- és vállalkozói gépjárműnek, ideértve a kölcsönzött, lízingelt vagy ideiglenesen Magyarországon tartózkodó járműveket is, kötelező KGFB biztosítással kell rendelkeznie.

De kinek minősül a gépjármű üzembentartója?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szerződője akkor lehet, ha a gépjármű forgalmi engedélyébe be van jegyezve, mint üzemben tartó, ennek hiányában, mint tulajdonos. Ez azt jelenti, hogy:

  • Ha Ön a gépjármű tulajdonosa és egyben üzembentartója is, akkor Önnek kell megkötnie a KGFB-t.
  • Ha Ön a gépjármű tulajdonosa, de más üzemelteti a járművet, akkor az üzembentartónak kell megkötnie a KGFB-t. Ez lehet pl. egy családtag, bérlő, vagy céges sofőr.
  • Ha Ön nem a gépjármű tulajdonosa, de üzemelteti a járművet (pl. kölcsön kapta), akkor Önnek kell megkötnie a KGFB-t.

Fontos megjegyezni, hogy a KGFB kötelezettség nem csak az autókra, hanem más közúti járművekre is érvényes, így például motorkerékpárokra, nyergesvontatókra, autóbuszokra, segédmotorkerékpárokra és teherautókra is.

Hol lehet elintézni a KGFB kötést?

A KGFB-t online, telefonon, vagy személyesen is meg lehet kötni. Számos biztosító társaság kínál KGFB biztosítást, így érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat a díjak és a fedezetek tekintetében. A KGFB kötéshez szükséges a gépjármű forgalmi engedélye, valamint a személyes adatai.

A KGFB kötelezettség elmulasztása komoly szankciókkal járhat:

  • A forgalmi engedély bevonása
  • Kötelező befizetés a MABISZ Kártalanítási Számla javára
  • Büntetés kiszabása

Tippek a KGFB megkötéséhez:

  • Hasonlítsa össze a különböző biztosítók ajánlatait, mielőtt megköti a biztosítást.
  • Válassza ki a az Ön igényeinek és költségvetésének legmegfelelőbb biztosítási fedezetet.
  • Olvassa el figyelmesen a biztosítási feltételeket, mielőtt aláírná a szerződést.
  • Tartsa naprakészen a biztosítási szerződését, és jelezze a biztosítónak, ha bármilyen változás történik a gépjárművel vagy az Ön körülményeivel kapcsolatban.

Ezért kiemelten fontos, hogy minden gépjármű tulajdonosának és üzembentartójának gondoskodnia kell arról, hogy rendelkezzen érvényes KGFB biztosítással.

Ne feledje: Kinek kell megkötni a KGFB-t? Minden gépjármű tulajdonosának és üzembentartójának! Ne kockáztasson, kötelezze magát KGFB biztosításra!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-07 21:22

A kárbejelentő kitöltése
A kárbejelentő kitöltése az a folyamat, amikor az erre rendszeresített nyomtatványt (Baleseti bejelentő vagy Kék-Sárga bejelentő) megfelelően kitöltjük azokkal az adatokkal, ami dokumentálja a kár mértékét, és az azzal kapcsolatos körülményeket.

Tudásportál - 2024-07-12 20:19

A kötelező biztosítás kalkulátor 2024
A kötelező biztosítás kalkulátor 2024 egy online eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatja a különböző biztosítók kötelező biztosítási ajánlatait. A kalkulátor segítségével megtudhatja, hogy melyik biztosító kínálja a legkedvezőbb díjat az Ön gépjárművére és igényeire.

Tudásportál - 2024-07-06 23:08

Mi az az üzembentartói szerződés?
Az üzembentartói szerződés egy fontos jogi dokumentum.