Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

kotelezo_biztositas

A kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén Magyarországon speciális szabályokhoz kötött.Kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés: Mire kell figyelni?

A kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén Magyarországon speciális szabályokhoz kötött. Fontos tisztában lenni a feltételekkel, a fizetéssel és a tippekkel, hogy a lehető legkedvezőbb díjakat kapjuk, és elkerüljük a későbbi problémákat.

Mikor fordul elő kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés?

Párhuzamos üzemeltetés akkor fordul elő, amikor egy személy egyszerre több járművet is üzemeltet, és mindegyikre érvényes KGFB szerződést köt. Ez azt jelenti, hogy ha van egy autód és egy motorkerékpárod, amiknek te vagy a nevén lévő üzembentartója, akkor párhuzamos üzemeltetésnek minősül.

Feltételek:

  • Külön biztosítás minden járműre: Minden járműre külön-külön kell kötelező biztosítást kötni. Ez azt jelenti, hogy nem lehet ugyanazzal a szerződéssel biztosítani a különböző járműveket.
  • Bonus-malus rendszer: Általában minden járműre külön-külön bonus-malus besorolást kapunk. Az első meglévő járműre kapott bonus fokozatot nem vihetjük át a másodikra, az a megvásárlásakor A00-ból fog indulni. Ha valamelyik járművel kárt okozunk, az adott jármű bonus-malus besorolása romolhat, de ez általában nem befolyásolja a többi jármű besorolását.
  • Egyéb feltételek: A biztosítók további feltételeket is támaszthatnak, mint például a járművek kategóriája, a sofőrök életkora és vezetési tapasztalata, a biztosítási előélet.

Fizetés:

A kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén a díjakat külön-külön kell megfizetni minden egyes járműre. A díjakat befolyásolhatja a járművek kategóriája, a bonus-malus besorolás, a biztosítási önrész és a biztosító.

Tippek:

  • Hasonlítsa össze a díjakat: Mielőtt kötelező biztosítást kötne, hasonlítsa össze a díjakat a különböző biztosítóknál. Számos online kalkulátor áll rendelkezésre, amelyek segítenek ebben.
  • Válassza a megfelelő bonus-malus besorolást: Győződjön meg róla, hogy a biztosító a megfelelő bonus-malus besorolást alkalmazza minden járműre.
  • Fektessen be casco biztosításba: A casco biztosítás nem kötelező, de ajánlott, ha értékes járműve van.
  • Tájékoztassa a biztosítót a változásokról: Ha bármilyen változást eszközöl a járműparkjában, tájékoztassa a biztosítót.

Nézze meg kötelező biztosítása (KGFB)nem közeledik-e évfordulójához , mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat, és számolhatja ki az ön számára legkedvezőbb lehetőséget.


Fontos:

  • A kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén is kötelező minden járműre érvényes KGFB szerződést kötni.
  • A bonus-malus besorolás minden járműre külön-külön kerül kiszámításra.
  • A díjakat a járművek kategóriája, a bonus-malus besorolás, a biztosítási önrész és a biztosító befolyásolja.

Összefoglalás:

A kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés egy speciális helyzet, amelyre speciális szabályok vonatkoznak. Fontos, hogy tisztában legyen a feltételekkel, a díjfizetéssel és a párhuzamos üzemeltetéssel kapcsolatos tippekkel, hogy a biztosítás megfeleljen az Ön igényeinek és a jogszabályi előírásoknak. Ne feledje, hogy a kötelező biztosítás párhuzamos üzemeltetés esetén is minden járműre külön-külön kell érvényes KGFB szerződést kötni.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-09 15:27

Mi a teendő Adatváltozás esetén KGFB-nél?
Adatváltozás esetén a szerződési feltételünkben megadott időn belül jelentkezni kell a biztosítónál.

Tudásportál - 2024-07-09 16:39

A kötelező biztosítás lekérdezés ügyfélkapu
Magyarországon lehetőség van a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) lekérdezésére az Ügyfélkapu rendszeren keresztül, de kizárólag a biztosítónk ügyfélkapuja az, ahol ez megtehető és azt inkább ügyfélportálnak nevezik.

Tudásportál - 2024-07-23 07:12

Lakásbiztosítás kárbejelentése
A lakásbiztosítás kárbejelentése egy olyan fontos lépés, amellyel a biztosított igényelheti a kártérítést a biztosítótól a káresemény bekövetkezése után.