Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A kötelező biztosítás autóvásárlás esetén szükséges lépései

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

gepjarmu_vasarlas

Naptár ikon 2024-04-18
Címkék ikon kotelezo_biztositas

A kötelező biztosítás autóvásárlás esetén alap követelmény. A jármű átírása meg sem történik a KGFB megkötése nélkül.Általában a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB), amit Magyarországon minden gépjármű-tulajdonosnak kötnie kell, törvényileg szabályozott. Ez a biztosítás fedezetet nyújt azért a kárért, amit a gépjármű használata közben okoznak harmadik feleknek, vagyis más személyeknek vagy vagyontárgyaknak. A KGFB tehát nem a saját járművének kárait fedezi, hanem azokat a károkat, amelyeket a járművel másoknak okoz. A vásárlás esetében addig a jármű nem is kerül az új tulajdonos nevére, míg nem köt rá kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, ugyanis a kormányhivatalba ezt már vinni kell. 

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jellemzői:

  • Fedezet: A biztosítás a gépjármű használatából eredő károkért nyújt védelmet, amikor a biztosított gépjármű harmadik félnek okoz kárt.
  • Kötelező jelleg: Minden, forgalomba helyezett járműnek rendelkeznie kell érvényes KGFB-vel Magyarországon.
  • Bírság: Ha egy gépjárművet KGFB nélkül használnak, jelentős pénzbírságot szabhatnak ki a jármű tulajdonosára, meg kell kötnie egy új szerződést, és arra az időre, amíg nem fizetett biztosítást, egy magas összegű napi díjat kell fizetnie, melynek neve fedezetlenségi díj.
  • Árak: A biztosítás díja különböző tényezőktől függ, mint a gépjármű típusa, a motor teljesítménye, a gépjármű korábbi kárstatisztikái, és a vezető kora, valamint vezetési előélete.
  • Verseny a piacon: Magyarországon több biztosító kínál KGFB-t, tehát érdemes az ajánlatokat összehasonlítani, hogy a legkedvezőbb díjat és szolgáltatást találjuk.

Mire érdemes figyelni KGFB kötésekor?

  • Díj összehasonlítás: Hasonlítsa össze a különböző biztosítók által kínált díjakat és fedezeteket.
  • Fedezeti határok: Ellenőrizze, hogy a biztosítás milyen fedezeti limitet biztosít, és hogy ez megfelel-e az Ön igényeinek.
  • Kiegészítő biztosítások: Gondoljon casco biztosításra is, ami saját járművének káreseményeit is fedezi.
  • Lejárat és megújítás: Figyeljen a biztosítás lejárati dátumára és a megújítás feltételeire.
kötelező biztosítás autóvásárlás

Tehát a kötelező biztosítás autóvásárlás esetében alapvető követelmény minden gépjármű-tulajdonos számára, mely biztosítja, hogy ha balesetet okoznak, a kártérítési költségeket a biztosító fedezi, így védelmet nyújtva az anyagi felelősség ellen. 

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-01 09:24

Lakásbiztosítás négyzetméter számítása
A lakásbiztosítás díjának kiszámításához az egyik legfontosabb tényező a lakás alapterülete, azaz a négyzetméter. A pontos alapterület megadása elengedhetetlen a megfelelő díj megállapításához, és befolyásolhatja a biztosítási fedezetet is.

Tudásportál - 2024-06-12 12:20

Lakásbiztosítás kárbejelentése
A lakásbiztosítás kárbejelentése egy olyan fontos lépés, amellyel a biztosított igényelheti a kártérítést a biztosítótól a káresemény bekövetkezése után.

Tudásportál - 2024-06-23 09:55

Allianz Biztosító
Az Allianz Biztosító a magyar pénzügyi szektor első és legnagyobb nyugati befektetője, mely 1890 óta nyújt széleskörű biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokat Magyarországon és a világ 70 országában.