Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Casco biztosítás felmondása eladás miatt

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

casco_biztositas

Naptár ikon 2024-07-08
Címkék ikon biztositas_felmondasa

Képzeld el, hogy van egy szuper játékautód, amihez tartozik egy különleges védelmi pajzs is. Ez a pajzs a casco biztosítás, ami megvédi az autódat, ha bajba kerül. De mi van, ha már nem akarod a játékautót? Akkor a pajzsra sincs szükséged! Ilyenkor kell elmondani a pajzs őrzőinek, hogy már nem kell a védelem, mert eladtad az autót. Ezt hívják a "casco biztosítás felmondása eladás miatt"-nak.A casco biztosításod felmondása, ha eladod az autódat:

Képzeld el, hogy az autód olyan, mint egy szuper játékod. Amikor játszol vele, vigyázol rá, hogy ne sérüljön meg. Ezért van egy különleges pajzsod is hozzá, amit casco biztosításnak hívnak. Ez a pajzs megvédi a játékodat, ha valami baj történik vele.

De mi van, ha már nem akarsz játszani az autóddal, és eladod a barátodnak? Akkor már nem kell a pajzsra, mert nem a te játékodat védi. Ilyenkor el kell mondani a pajzsos embernek (biztosítónak), hogy már nem kell a pajzs, mert új gazdája van az autónak. Ezt hívják a casco biztosítás felmondásának eladás miatt.

Fontos, hogy a pajzsot a megfelelő módon és időben mondd fel, nehogy bajba kerülj. Ha nem teszed meg időben, akkor továbbra is fizetned kell a pajzsért, annak ellenére, hogy már nem a te játékodat védi. Ráadásul ha gond van az autóval miután eladtad, a pajzsos ember már nem fog segíteni, mert már nem te vagy a tulajdonosa.

Íme a lépések, amiket követned kell a casco biztosítás felmondásához eladás miatt:

 1. Szólj a pajzsos embernek (biztosítónak), hogy eladtad az autót. Ezt megteheted telefonon, e-mailben, vagy online a biztosító honlapján. Mondd el neki a szerződés számát, az autó rendszámát, és hogy miért mondod fel a pajzsot ("casco biztosítás felmondása eladás miatt"). Ne felejtsd el megadni a vevő nevét és címét is!
 2. Számítsd ki, mennyit kapsz vissza a pajzs árából. A pajzsos ember kiszámolja, hogy mennyit fizettél már a pajzsért, és mennyit kell még fizetned. Ha már eleget fizettél, akkor vissza fogja adni a maradék pénzt.
 3. Fizesd ki a pajzsos embernek, amennyiben szükséges. Lehet, hogy még egy kicsit fizetned kell a pajzsért, mielőtt felmondhatod. Ezt a pénzt nevezzük felmondási díjnak.
 4. Várj meg egy levelet a pajzsos embertől. Ebben a levélben meg fogja erősíteni, hogy felmondtad a pajzsot. Ezt a levelet nagyon fontos megőrizni, hogy később ne legyen gond.

Fontos dolgok:

 • A pajzsot bármikor felmondhatod, nem csak évfordulón.
 • A pajzs felmondásához írásban kell jelezned a pajzs őrzőinek.
 • A pajzs felmondása után a pajzs őrzői már nem védik meg az autódat, ha bajba kerül.
 • Ha nem vagy biztos valamiben, kérdezd meg a pajzs őrzőit vagy egy bölcs felnőttet.

Tippek:

 • Minél hamarabb mondod el a pajzs őrzőinek, hogy eladtad az autót, annál hamarabb kapod vissza a pajzs árának egy részét.
 • Ne felejtsd el eltenni a pajzs felmondásáról szóló levelet!
 • Mielőtt új pajzsot vennél egy új játékautóhoz, hasonlítsd össze a különböző pajzs őrzők ajánlatait.

Ne feledd: A casco biztosítás felmondása eladás miatt egyszerű, ha a megfelelő lépéseket követed. A lényeg, hogy időben szólj a pajzsos embernek, és őrizd meg a fontos iratokat.
Ne aggódj, a casco biztosítás felmondása eladás miatt nem bonyolult! Csak kövesd a fenti lépéseket, és minden rendben lesz.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-10 13:03

A kötelező biztosítás alkusz
Képzeld el, hogy a kötelező biztosítás alkusz, mint egy szuperhős, aki segít megtalálni a legjobb kötelező biztosítást a szupererős autódnak! A szuperhős sok mindent tud:

Tudásportál - 2024-07-05 19:18

Mi az a MABISZ díj vagy fedezetlenségi díj?
Képzeld el, hogy a gépjárművednek olyan "biztonsági pajzsa" van, mint egy szuperhősnek. Ezt a pajzsot kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnak (KGFB-nek) hívják. Ha ez a pajzs hiányzik, vagy megsérül, bajba kerülhetsz. A MABISZ díj, más néven fedezetlenségi díj egy büntetés azoknak, akik nem gondoskodnak a szuperhős pajzsáról, azaz nem rendelkeznek érvényes KGFB-biztosítással a járművükre.

Tudásportál - 2024-07-09 16:39

A kötelező biztosítás lekérdezés ügyfélkapu
Kötelező Biztosítás Lekérdezése: Gyermekeknek Is Érthetően! Képzeld el, hogy a kisautódnak is van egy "biztosító pajzsa", ami megvédi, ha bajba kerül. Ez a pajzs a kötelező biztosítás, és mindenkinek kötelező megvenni, aki autóval közlekedik. De hogyan tudod megnézni, hogy van-e ilyen pajzs a kisautódon, és hogy mikor jár le? Sajnos a sima Ügyfélkapun keresztül nem tudod lekérdezni a kötelező biztosítást. Ez olyan, mint egy titkos ajtó, ami csak a felnőtteknek nyílik ki. De ne aggódj, van más módja is!