Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk gyerekeknek írt verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A kárbejelentés menete

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Képzeld el, hogy a kedvenc játékoddal játszol, amikor hirtelen valami baj történik! A játékod eltörik, elveszik, vagy tönkremegy. Ez a "kár", és most el kell mesélned a "biztosító tündérnek", hogy mi történt. A biztosító tündér segíteni fog neked megjavítani a játékodat, vagy újat adni helyette.A kárbejelentés kalandja: Kisgyermekeknek

Képzeld el, hogy a kedvenc játékod megsérült! Szomorú vagy, de ne aggódj! A biztosító, mint egy szuperhős, segíthet a javításában. Ehhez először el kell mondanod neki, mi történt. Ez a kaland neve "kárbejelentés".

Hogyan zajlik a kárbejelentés kalandja?

 1. Helyszíni nyomozás: Először is meg kell győződnöd róla, hogy minden rendben van. Ha balesetet szenvedtél, hívd a rendőröket, és mentsd meg a fontos nyomokat: fényképeket, tanúk elérhetőségét.
 2. Információgyűjtés: Ezután ideje a detektívmunkának! Gyűjtsd össze a nyomokat: mikor, hol és hogyan történt a kár, mi sérült meg, van-e róla fénykép, és ki volt a tettes (ha tudod).
 3. Hívjuk a szuperhőst: Eljött az ideje, hogy hívd a biztosítót! Megtalálod a számát a szerződéseden, a honlapon, vagy a szuperhősök központi irodájában (MABISZ). Mesélj el neki mindent a kalandodról, és mutasd meg a nyomokat is!
 4. Kapcsolattartás: A biztosító szuperhős a nyomozás során felveheti veled a kapcsolatot, hogy újabb kérdéseket tegyen fel, vagy további nyomokat gyűjtsön. Légy türelmes és segítőkész!
 5. Kárfelvétel: A szuperhős küld egy helyszínelőt, aki megvizsgálja a sérüléseket, és eldönti, hogyan segíthet. Mutasd meg neki a sérült tárgyat, és mesélj el neki mindent, amit tudsz a kalandról.
 6. Kárrendezés: A nyomozás lezárult! A biztosító szuperhős kiszámolja, mennyibe fog kerülni a javítás, és elküldi neked a varázspénzt.

Fontos tippek a kalandhoz:

 • Gyorsan hívd a szuperhőst! Ne felejtsd el a határidőket!
 • Légy pontos és őszinte a történetedben! A hamis nyomok bajba sodorhatnak.
 • Gyűjtsd össze a nyomokat: fényképeket, számlákat, jegyzőkönyveket.
 • Működj együtt a helyszínelővel!
 • Kérdezz bátran, ha nem értesz valamit!

A kárbejelentés kalandja izgalmasnak tűnhet, de a biztosító szuperhős ott lesz, hogy segítsen! Ne félj, csak kövesd a tippeket, és minden rendben lesz!

További információk:

Ne feledd: a biztosító szuperhős azért van, hogy segítsen! Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzá bizalommal!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-02 14:32

Utasbiztosítás kutyával
Tudod, a kutyák olyanok, mint a barátaink vagy családtagjaink. Szeretnek velünk lenni, még akkor is, ha utazunk. Amikor elutazunk, szeretnénk, ha ők is jól éreznék magukat. Ezért van az, hogy utasbiztosítást kötünk a kutyával. Ez azt jelenti, hogy ha valami baj történne velük, van segítség.

Tudásportál - 2024-07-06 22:51

Kárenyhítés
Amikor egy baleset vagy kár történik, a kárenyhítés azt jelenti, hogy mindent megteszel, hogy a dolgok ne romlanak tovább. Ez olyan, mint amikor a tűzoltók eloltják a tüzet, mielőtt az továbbterjedne a házra.

Tudásportál - 2024-07-24 15:58

Utasbiztosítás gépjármű asszisztenciával
Képzeld el, hogy a családdal nyaralsz a tengerparton, és hirtelen lerobban az autó. Mit csinálsz? Aggódsz a javítás miatt, nem tudod, hogyan fogsz hazajutni, és félsz a nyelvi akadályoktól is? Ilyen helyzetben hatalmas segítség lehet az Utasbiztosítás gépjármű asszisztenciával. Ez egy olyan szuper szolgáltatás, ami megmenti a napot, ha bajba kerülsz az autóddal külföldön.