Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk közérthetőbb verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A casco biztosítás felmondása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

casco_biztositas

A casco biztosítás felmondása nem bonyolult, de fontos, hogy betartsd a szabályokat, hogy elkerüld a későbbi kellemetlenségeket.Casco Biztosítás Felmondása - Egyszerűen, Érthetően!

Szia! Szeretnéd felmondani a casco biztosításodat, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Ne aggódj, segítek!

A casco biztosítás felmondása nem bonyolult, de fontos, hogy betartsd a szabályokat, hogy elkerüld a későbbi kellemetlenségeket.

Mikor mondhatod fel a cascodat?

 • Az évforduló előtt legalább 30 nappal: Ez a leggyakoribb oka a felmondásnak. Ha nem vagy elégedett a biztosítód szolgáltatásaival, vagy máshol olcsóbb ajánlatot találtál, az évforduló előtt 30 nappal felmondhatod a szerződésedet.
 • Érdekmúlás esetén: Ha eladtad az autót, forgalomból vonták, totálkáros lett, vagy ellopták, akkor bármikor felmondhatod a cascodat. Ehhez bizonyítékot kell szolgáltatnod a biztosítódnak az érdekmúlásról (pl. adásvételi szerződés, forgalomból kivonási igazolás, rendőrségi jegyzőkönyv).

Hogyan mondhatod fel a cascodat?

 • Írásban: A felmondást írásban kell benyújtani a biztosítódnak. Ezt megteheted:
  • Postán: Ajánlott levélben, a biztosító székhelyére címezve.
  • Elektronikusan: A biztosító online felületén, ügyfélkapun keresztül, vagy e-mailben (ha a biztosító ezt a lehetőséget biztosítja).
 • Szükséges dokumentumok: A felmondáshoz általában nem szükséges külön dokumentumokat csatolni, de bizonyos esetekben szükség lehet az alábbiakra:
  • Adásvételi szerződés másolata: Ha eladtad az autót.
  • Jelentés a gépjármű forgalomból való kivonásáról: Ha forgalomból vonták az autót.
  • Biztosítási kötvény: A szerződés azonosításához.
 • Felmondási díj: A legtöbb biztosító nem számít fel felmondási díjat a casco biztosítás felmondásakor. Néhány biztosító azonban díjat számíthat fel a hátralévő biztosítási időszakra.

Fontos!

 • A casco biztosítás felmondása előtt érdemes összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait. Lehet, hogy jobb ajánlatot találsz máshol.
 • A casco biztosítás felmondása előtt győződj meg róla, hogy van érvényes kötelező gépjármű-biztosításod. A kötelező gépjármű-biztosítás kötelező minden Magyarországon forgalomban lévő gépjárműre.
 • Ha nem biztos benne, hogyan mondja fel a casco biztosítását, forduljon a biztosítójához.

Összefoglalás:

A casco biztosítás felmondása nem bonyolult, ha betartja a szabályokat. A felmondáshoz írásban kell benyújtania a felmondást a biztosítójának, és bizonyos esetekben dokumentumokat is csatolnia kell. A casco biztosítás felmondása előtt érdemes összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait, és győződjön meg róla, hogy van érvényes kötelező gépjármű-biztosítása.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-11 19:20

A lakásbiztosítás márciusi kampánya
Ez egy olyan időszak Magyarországon, minden év márciusában, amikor a biztosítók extra kedvezményeket és ajánlatokat adnak a lakásbiztosításokra. Ez azt jelenti, hogy te is olcsóbban köthetsz lakásbiztosítást, jobb feltételekkel, vagy akár vállthatsz is biztosítót.

Tudásportál - 2024-07-24 15:19

Utasbiztosítás autóra kötött asszisztencia biztosítása
Ez egy olyan biztosítási forma, amely segítséget nyújt, ha külföldön bajba kerülsz az autóddal. Legyen szó meghibásodásról vagy balesetről, a biztosító támogatást nyújt.

Tudásportál - 2024-07-03 06:01

A casco biztosítás jelentése
Képzeld el, hogy a casco biztosítás egy pajzs ami megvédi az autókat! Amikor valami baj történik a kocsival, a pajzs megvédi a sérülésektől,vagy helyre hozza azokat.