Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Utasbiztosítás útlemondással kiegészítve

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Az utasbiztosítás útlemondással kombinált biztosítása segíthet megtéríteni az előre kifizetett, nem visszatéríthető utazási költségeket, ha váratlan esemény (például betegség, sérülés vagy családi vészhelyzet) miatt nem tudja megejteni az utazást.Utasbiztosítás útlemondással: Biztonság a váratlan helyzetekre

Az utazás izgalmas kaland, de néha váratlan események is felmerülhetnek, amelyek keresztülhúzzák a számításainkat. Ilyenkor jön jól az utasbiztosítás útlemondással, amely segíthet megtéríteni a lemondott utazás költségeit, ha nem tud elutazni.

Miért fontos az utasbiztosítás útlemondással?

 • Nyugodtabb utazás: Tudva, hogy a befizetett összegek nem vesznek kárba, ha le kell mondani az utazást, Ön is nyugodtabban élvezheti a pihenést.
 • Váratlan helyzetek: Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy betegség, baleset, munkahelyi változás vagy más váratlan esemény miatt kénytelen lemondani az utazását. Az utasbiztosítás útlemondással ilyenkor anyagi segítséget nyújt.
 • Drágább utazások: Drágább nyaralások esetén az utasbiztosítás útlemondással különösen fontos, hiszen a lemondási díjak is jelentősek lehetnek.

Mit szolgáltat az útlemondás szolgáltatás vagy sztornó biztosítás?

Az utasbiztosítás útlemondással a következőket térítheti meg:

 • Repülőjegyek, szállásköltségek: A lemondott utazás miatt befizetett, de nem visszatéríthető repülőjegyek és szállásköltségeket.
 • Előlegek: Utazási irodáknak befizetett előlegeket.
 • Egyéb kiadások: Bizonyos esetekben további, az utazással kapcsolatos kiadásokat is fedezhet (pl. vízumdíj, oltási költségek).

Fontos szempontok az utasbiztosítás útlemondással megkötésekor:

 • Fedezeti okok: Ellenőrizze, hogy a biztosítás milyen okokból engedélyezi az útlemondást. A leggyakoribb fedezeti okok a súlyos betegség, baleset, családtag halála, munkahely elvesztése.
 • Becsült költségek: Pontosan adja meg az utazás összköltségét a biztosítás megkötésekor, hogy a megfelelő összeg legyen fedezve.
 • Vásárlás időzítése: Lehetőleg minél hamarabb kösse meg a biztosítást az utazás lefoglalása után, de legkésőbb a lemondási határidőn belül.
 • Kizárások: Tájékozódjon a biztosítási szerződés kizárásairól. Bizonyos okok, mint a terhesség, már meglévő betegségek, általában nem fedezettek.
 • Megszakítási védelem: Bizonyos biztosítások az út megszakításának fedezetét is nyújtják, ha vészhelyzet miatt haza kell térnie.
 • Biztosító kiválasztása: Válasszon megbízható biztosítót, aki jó hírnévvel rendelkezik és gyors ügyfélszolgálatot nyújt.

Ne feledje: Az utasbiztosítás útlemondással megkötésekor gondosan olvassa el a biztosítási feltételeket, hogy tisztában legyen a fedezetet nyújtó eseményekkel és a kizárásokkal. Így biztosíthatja, hogy valóban védelmet nyújt Önnek a váratlan helyzetekben.

Tippek:

 • Számos online kalkulátor áll rendelkezésre az utasbiztosítás útlemondással árainak összehasonlítására.
 • Ha drágább utazást tervez, vagy aggódik a lemondás miatt, érdemes kiterjesztett fedezetet nyújtó biztosítást kötni.
 • Utazás előtt tájékozódjon a célország aktuális beutazási feltételeiről és egészségügyi helyzetéről.

Az utasbiztosítás útlemondással egy kis befektetés, amely nagyban megkönnyítheti a dolgát, ha váratlan helyzet adódik. Ne utazzon biztosítás nélkül!
 

További cikkek
Tudásportál - 2024-06-13 18:00

Munkahelyi baleseti kártérítés
Sajnos, a munkahelyen is előfordulhatnak balesetek, melyek komoly sérüléseket okozhatnak a munkavállalóknak. Ezekben az esetekben a munkavállaló munkahelyi baleseti kártérítésre jogosult.

Tudásportál - 2024-07-10 13:20

A lakásbiztosítás váltás
A lakásbiztosítás váltás akkor történik, amikor egy biztosított személy úgy dönt, hogy egy másik biztosító társasághoz szerződik át a lakásbiztosításával.

Tudásportál - 2024-05-01 14:39

Lakásbiztosítás tartamkedvezménye
A lakásbiztosítás tartamkedvezménye egy olyan kedvezmény, melyet a biztosítók nyújtanak azoknak a biztosítóknak, akik hosszabb időre kötik meg a biztosítási szerződést.