Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Utasbiztosítás utazás lemondás biztosítással

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Az utazás izgalmas élmény lehet, de néha váratlan események miatt kénytelen lehet lemondani a tervezett utazást. Ilyen esetekben komoly anyagi veszteség érheti Önt, ha nem rendelkezik megfelelő utasbiztosítással. Ezért erősen ajánlott az utasbiztosítás utazás lemondás biztosítással, hogy fedezze a lemondás okozta károkat.Utasbiztosítás utazás lemondás biztosítással: Biztonság a váratlan lemondások ellen!

Mi az az utazás lemondás biztosítás?

Az utasbiztosítás utazás lemondással gyakorlatilag egy sztornó biztosítás. Az utasbiztosítás kiegészítő fedezete, amely kártérítést nyújt, ha Ön váratlan okokból kénytelen lemondani a tervezett utazást. Az utazás lemondás biztosítás fedezi a következőket:

 • Utazási iroda által felszámított kötbér: Az utazás lemondás biztosítás fedezi az utazási iroda által felszámított kötbért, ha Ön az utazás lemondása miatt nem tudja igénybe venni a befizetett szolgáltatásokat.
 • Repülőjegy lemondási díja: Az utazás lemondás biztosítás fedezi a repülőjegy lemondási díját, ha Ön az utazás lemondása miatt nem tudja igénybe venni a repülőjegyet.
 • Szállás lemondási díja: Az utazás lemondás biztosítás fedezi a szállás lemondási díját, ha Ön az utazás lemondása miatt nem tudja igénybe venni a szállást.

Milyen esetekben térít az utasbiztosítás utazás lemondással?

Az utazás lemondás biztosítás csak meghatározott esetekben térít, amelyeket a biztosítási feltételekben rögzítenek. A leggyakoribb okok, amelyekre az utazás lemondás biztosítás kiterjed, a következők:

 • Súlyos betegség: Az utazás lemondás biztosítás térít, ha Ön vagy az Önnel utazó közeli hozzátartozója súlyos betegség miatt nem tud részt venni az utazáson.
 • Baleset: Az utazás lemondás biztosítás térít, ha Ön vagy az Önnel utazó közeli hozzátartozója baleset miatt nem tud részt venni az utazáson.
 • Haláleset: Az utazás lemondás biztosítás térít, ha az Ön családjában közeli hozzátartozó halála miatt kénytelen lemondani az utazást.
 • Munkahely elvesztése: Az utazás lemondás biztosítás egyesesetekben térít, ha Ön az utazás lemondása előtt elveszíti a munkahelyét.

Fontos megjegyzések:

 • Az utazás lemondás biztosítás nem minden okból térít. A biztosítási feltételekben rögzített okok alapján kell elbírálni a kárigényt.
 • Az utazás lemondás biztosítás fedezeti összege korlátozott. A biztosítási szerződés megkötésekor meg kell határozni a kívánt fedezeti összeget.
 • Az utazás lemondás biztosítás díja a fedezeti összegtől, az utazás időtartamától és az utazási céltól függően változik.

Tippek az utasbiztosítás utazás lemondással kiválasztásához:

 • Hasonlítsa össze a különböző biztosítótársaságok ajánlatait.
 • Válassza ki az Ön igényeinek és kockázattűrő képességének megfelelő fedezeteket.
 • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket, mielőtt szerződést köt.

Ne feledje: Az utasbiztosítás utazás lemondással megéri a befektetést, ha Ön utazást tervez. Biztosítsa be magát a váratlan lemondások ellen, és élvezze a gondtalan utazást!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-06 23:27

Mi az az üzembentartói jog visszavonása?
Az üzembentartói jog visszavonása az a hivatalos procedúra, melyben az üzembentartó üzembentartási joga elveszik. 

Tudásportál - 2024-05-04 11:52

Utasbiztosítás raftinghoz
A rafting egy izgalmas vízi sport, amely remek lehetőséget nyújt a természet élvezetére és az adrenalinpumpálásra. Azonban, mint minden extrém sport, a rafting is bizonyos kockázatokkal jár. Ezért erősen ajánlott utasbiztosítást kötni raftinghoz, hogy gondtalanul élvezhesse a kalandot.

Tudásportál - 2024-06-16 09:05

A lakásbiztosítás mire fizet
A váratlan káresemények komoly anyagi terhet róhatnak Önre és családjára. A lakásbiztosítás egy olyan szerződés, amely védelmet nyújt a lakásában és a benne lévő ingóságaiban keletkezett károk esetén.