Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Utasbiztosítás sztornó biztosítás

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Az utazás izgalmas élmény lehet, de néha váratlan események miatt kénytelen lehet lemondani a tervezett utat. Ilyen esetekben komoly anyagi veszteség érheti Önt, ha nem rendelkezik megfelelő utasbiztosítással. Ezért erősen ajánlott az utasbiztosítás sztornó biztosítással, hogy fedezze a lemondás okozta károkat.Utasbiztosítás sztornó biztosítás: Biztonság a váratlan lemondások ellen!

Mi az a sztornó biztosítás?

A sztornó biztosítás az utasbiztosítás kiegészítő fedezete, amely kártérítést nyújt, ha Ön váratlan okokból kénytelen lemondani a tervezett utazást. A sztornó biztosítás fedezi a következőket:

 • Utazási iroda által felszámított kötbér: A sztornó biztosítás fedezi az utazási iroda által felszámított kötbért, ha Ön az utazás lemondása miatt nem tudja igénybe venni a befizetett szolgáltatásokat.
 • Repülőjegy lemondási díja: A sztornó biztosítás fedezi a repülőjegy lemondási díját, ha Ön az utazás lemondása miatt nem tudja igénybe venni a repülőjegyet.
 • Szállás lemondási díja: A sztornó biztosítás fedezi a szállás lemondási díját, ha Ön az utazás lemondása miatt nem tudja igénybe venni a szállást.

Milyen esetekben téríthet az utasbiztosítás sztornó biztosítással?

A sztornó biztosítás csak meghatározott esetekben térít, amelyeket a biztosítási feltételekben rögzítenek. A leggyakoribb okok, amelyekre a sztornó biztosítás kiterjed, a következők:

 • Súlyos betegség: A sztornó biztosítás térít, ha Ön vagy az Önnel utazó közeli hozzátartozója súlyos betegség miatt nem tud részt venni az utazáson.
 • Baleset: A sztornó biztosítás térít, ha Ön vagy az Önnel utazó közeli hozzátartozója baleset miatt nem tud részt venni az utazáson.
 • Haláleset: A sztornó biztosítás térít, ha az Ön családjában közeli hozzátartozó halála miatt kénytelen lemondani az utazást.
 • Munkahely elvesztése: A sztornó biztosítás egyesesetekben térít, ha Ön az utazás lemondása előtt elveszíti a munkahelyét.

Fontos megjegyzések:

 • A sztornó biztosítás nem minden okból térít. A biztosítási feltételekben rögzített okok alapján kell elbírálni a kárigényt.
 • A sztornó biztosítás fedezeti összege korlátozott. A biztosítási szerződés megkötésekor meg kell határozni a kívánt fedezeti összeget.
 • A sztornó biztosítás díja a fedezeti összegtől, az utazás időtartamától és az utazási céltól függően változik.

Tippek az utasbiztosítás sztornó biztosításának kiválasztásához:

 • Hasonlítsa össze a különböző biztosítótársaságok ajánlatait.
 • Válassza ki az Ön igényeinek és kockázattűrő képességének megfelelő fedezeteket.
 • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket, mielőtt szerződést köt.

Ne feledje: A sztornó biztosítás megéri a befektetést, ha Ön utazást tervez. Biztosítsa be magát a váratlan lemondások ellen, és élvezze a gondtalan utazást!

További cikkek
Tudásportál - 2024-06-13 17:10

Utasbiztosítás külföldre autóval
Az autós utazás külföldre nagyon népszerű, de fontos, hogy jól felkészüljünk a váratlan eseményekre. Az utasbiztosítás külföldreautóval fontos szerepet játszhat a gondtalanutazás biztosításában.

Tudásportál - 2024-06-11 18:45

Lakásbiztosítás kiegészítő csonttörés szolgáltatás
A Lakásbiztosítás kiegészítő csonttörés szolgáltatás kifizetése a csonttörés esetén a biztosítási feltételekben meghatározott módon történik.

Tudásportál - 2024-05-01 12:00

Lakásbiztosítás all risk fedezettel
A lakásbiztosítás all risk fedezettel egy olyan komplex biztosítási konstrukció, amely a lakásában és a benne tárolt ingóságaiban keletkezett bármely kárra fedezetet nyújt, kivéve a szerződésben kizártakat.