Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Utasbiztosítás felmondása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Naptár ikon 2024-05-02
Címkék ikon biztositas_felmondasa

Az utasbiztosítás megkötése elengedhetetlen a külföldi utazásokhoz, de előfordulhat, hogy az utazás elmarad, vagy a tervek megváltoznak. Ilyen esetekben felmerülhet az utasbiztosítás felmondásának kérdése.Fontos tudni, hogy ez nem mindig lehetséges, és a feltételek biztosítónként eltérhetnek. Bizonyos esetekben díjmentesen vagy díjjal mondhatja fel a biztosítást, míg más esetekben nem áll módjában a felmondás. A biztosítás felmondásához a biztosító által megadott módon és határidőn belül kell eljárnia. A felmondáshoz szükséges lehet írásbeli nyilatkozat benyújtása a biztosítónak.

Mikor mondhatja fel az utasbiztosítást?

  • Utazás elmaradása: Ha az utazás nem jön létre, érdemes felmondani az utasbiztosítást. A befizetett díj egy részét visszakaphatja a biztosítási feltételekben meghatározott mértékben.
  • Biztosítási időszak rövidítése: Rövidebb utazás esetén lehetséges lerövidíteni a biztosítási időszakot, és a díj egy részét visszakapni.
  • Biztosítási feltételek módosítása: Amennyiben a biztosító a szerződéskötés után módosítja a feltételeket, Ön jogosult lehet a felmondásra és a díj visszakövetelésére.
  • Hibás tájékoztatás: Ha a biztosító hibásan tájékoztatta Önt a feltételekről, jogosult a felmondásra és a díj visszakövetelésére.

Fontos megjegyezni:

  • A felmondás nem mindig lehetséges díjmentesen vagy díjjal.
  • A felmondáshoz a biztosító által megadott módon és határidőn belül kell eljárni.
  • A felmondáshoz írásbeli nyilatkozat szükséges a biztosítónak benyújtani.
  • Kérdezze meg a biztosítási ügynököt a felmondással kapcsolatos kérdéseit.

Az utasbiztosítás felmondása komoly döntés, ezért fontos alaposan megfontolni a feltételeket és a lehetséges következményeket. Ne feledje, a biztosítás célja a biztonság nyújtása, és a felmondás kockázatokkal járhat.

További cikkek
Tudásportál - 2024-04-23 12:41

Casco biztosítás céges autóra
A Casco biztosítás céges autóra kötése elengedhetetlen a vállalkozás védelme és a váratlan anyagi veszteségek elkerülése érdekében.

Tudásportál - 2024-04-17 21:06

Utasbiztosítás sielés fedezettel
Az utasbiztosítás síelés közben is nyújthat védelmet, de fontos, hogy a kiválasztott biztosítás kifejezetten tartalmazza a téli sportokra, így a síelésre vonatkozó fedezetet.

Tudásportál - 2024-04-20 21:02

Kötelező biztosítás más nevére kötése
A Kötelező biztosítás más nevére kötése lehetséges, ha a KGFB megkötésekor elkülönülhet a jármű tulajdonosa és az üzembentartó személye.