Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Az utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel biztonságot nyújt a kalandvágyók számára, fedezetet nyújtva a sérülések és egyéb váratlan események esetén.Utasbiztosítás extrém sportokra: Fedezet a kalandvágyóknak

Szereti a kalandokat és adrenalinnal teli élményeket? Ha extrém sportokat űz, fontos, hogy megfelelő utasbiztosítással rendelkezzen. Ezek a biztosítások általában drágábbak, mint a sima utasbiztosítások, de megérik a befektetést, ha szereti az extrém sportokat és biztonságosan akar utazni.

Miért fontos az utasbiztosítás extrém sport esetén?

Az extrém sportok kockázatosak lehetnek, és súlyos sérülésekhez vezethetnek. Az utasbiztosítás extrém sport kiegészítő fedezetet nyújt a kórházi ellátás, a mentés, a hazaszállítás és egyéb költségek tekintetében. Ezzel a kiegészítővel biztonságosan utazhat, és nem kell aggódnia a magas orvosi számlák miatt.

Milyen extrém sportokra terjed ki az utasbiztosítás extrém sport?

A fedezetet nyújtó extrém sportok listája biztosítónként eltérhet, de általában a következőket foglalja magában:

 • Hegyi sportok: Hegymászás, sziklamászás, síelés, snowboardozás, túrázás
 • Vízi sportok: Búvárkodás, szörfözés, kajakozás, kenuzás, rafting
 • Légi sportok: Ejtőernyőzés, siklóernyőzés, helikopteres síelés
 • Egyéb sportok: Bungee jumping, gokart, MotoCross

Fontos megjegyezni, hogy a biztosítási feltételek biztosítónként eltérhetnek. Ezért fontos alaposan összehasonlítani a különböző ajánlatokat a szerződéskötés előtt.

Ne kockáztasson az extrém sportok űzésekor! Kössön utasbiztosítás extrém sport kiegészítőt, és élvezze a kalandokat a biztonság tudatában!

Mit nyújt az utasbiztosítás extrém sport?

 • Fedezetet nyújt kórházi ellátás, mentés, hazaszállítás és egyéb költségek tekintetében extrém sportok esetén.
 • Biztonságot nyújt külföldi utazás során, ha sérülés vagy egyéb váratlan esemény következik be.
 • Nyugodt utazást biztosít a tudattal, hogy van hová fordulni baj esetén.

Mikor fizet az utasbiztosítás extrém sport?

Az utasbiztosítás extrém sport akkor fizet, ha a biztosított sérülést szenved vagy egyéb váratlan esemény következik be biztosított extrém sporttevékenység során. A biztosítási feltételek biztosítónként eltérhetnek, ezért fontos alaposan elolvasni a szerződést a kockázatok és a kizárások megismerése érdekében.

Az utasbiztosítás extrém sport akkor fizet, ha:

 • A biztosított a fedezetet nyújtó sportot űzi.
 • A sérülés vagy baleset a biztosítási időszakon belül és a biztosított utazása során történik.
 • A sérülés vagy baleset nem önhibás volt.

Fontos megjegyezni, hogy a biztosítási feltételek biztosítónként eltérhetnek. Ezért fontos alaposan elolvasni a szerződést a biztosítási esemény bekövetkezte előtt.

Teendők és lehetőségek:

 • Válasszon megbízható biztosítót: Fontos, hogy olyan biztosítót válasszon, aki széleskörű fedezetet nyújt az Ön által űzött extrém sportokra.
 • Hasonlítsa össze az ajánlatokat: Több biztosító ajánlatát is hasonlítsa össze, mielőtt szerződést köt.
 • Olvassa el alaposan a szerződést: Győződjön meg róla, hogy megérti a biztosítási feltételeket, a kockázatokat és a kizárásokat.

Kérdezzen, ha nem biztos valamiben: Ne habozzon felvenni a kapcsolatot a biztosítóval, ha bármilyen kérdése van a biztosítással kapcsolatban.

Mit kell tenni extrém sportolás esetén?

Ha Ön extrém sportot űz, és sérülést szenved, fontos, hogy a következőket tegye:

1. Hívjon mentőt:

Ha súlyosan megsérült, azonnal hívjon mentőt. Ne habozzon, és ne próbálja meg egyedül kezelni a sérülést. A mentők a lehető leghamarabb el tudják juttatni Önt a kórházba, ahol a szükséges ellátást megkaphatja.

2. Forduljon a biztosítótársaságához:

A lehető leghamarabb értesítse a biztosítótársaságát a balesetről. A biztosítótársaság tájékoztatni fogja Önt a további teendőkről, és segíthet a biztosítási igény benyújtásában. Ne feledje, hogy a biztosítási feltételek biztosítónként eltérhetnek, ezért fontos, hogy a szerződéskötés előtt alaposan olvassa el a biztosítási feltételeket.

3. Gyűjtse össze a számlákat:

Őrizzen meg minden számlát és dokumentumot a kórházi ellátással, a mentéssel és a hazaszállítással kapcsolatban. Ezek a dokumentumok szükségesek a biztosítási igény benyújtásához. A biztosítótársaságnak be kell mutatnia a sérüléssel kapcsolatos összes költséget, hogy a kártérítést megadhassa.

Egyéb fontos teendők:

 • Ha lehetséges, fényképezze le a sérülését és a baleset helyszínét. Ezek a fényképek hasznosak lehetnek a biztosítási igény benyújtásakor.
 • Ha van tanúja a balesetnek, kérje meg a tanúkat, hogy írjanak alá egy tanúvallomást. Ez a tanúvallomás bizonyíték lehet a biztosítótársaság számára.
 • Ha bármilyen kérdése van a biztosítási igénnyel kapcsolatban, forduljon a biztosítótársaságához. A biztosítótársaság munkatársai segítenek Önnek a folyamatban.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak egy általános útmutató. A biztosítási igény benyújtásának pontos lépései biztosítónként eltérhetnek. Ezért fontos, hogy a szerződéskötés előtt alaposan olvassa el a biztosítási feltételeket, és forduljon a biztosítótársaságához, ha bármilyen kérdése van.

Ne feledje, hogy az utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel biztonságot nyújthat magának a sérülések és váratlan események ellen. Kössön utasbiztosítás extrém sport kiegészítőt, és élvezze a kalandokat a biztonság tudatában!

Fontos megjegyezni, hogy a biztosítási feltételek biztosítónként eltérhetnek. Ezért fontos alaposan összehasonlítani a különböző ajánlatokat a szerződéskötés előtt.

Ne kockáztasson az extrém sportok űzésekor! Kössön utasbiztosítás extrém sport kiegészítőt, és élvezze a kalandokat a biztonság tudatában!

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-18 12:09

A kötelező biztosítás nem fizetése
A kötelező biztosítás nem fizetése esetén elmondható, hogy a határidő betartása nagyon fontos díjfizetésnél, ha szeretnénk, hogy később ne kelljen felesleges ügyeket intézni.

Tudásportál - 2024-05-04 10:36

Utasbiztosítás olcsón
Az utasbiztosítás elengedhetetlen a gondtalan utazáshoz, de sokan aggódnak a költségek miatt. Szerencsére utasbiztosítások olcsón is elérhető, ha figyelembe veszünk néhány fontos szempontot.

Tudásportál - 2024-07-07 22:40

A kárbejelentés határideje
A kárbejelentés határideje, vagy másnéven a kárbejelentési kötelezettség határideje. A biztosítási esemény bekövetkezését a szabályzatban megállapított idő alatt a biztosítónak be kell jelenteni, a szükséges felvilágosításokat meg kell adni, és lehetővé kell tenni a bejelentés és a felvilágosítások tartalmának ellenőrzését.