Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Utasbiztosítás autóra

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Az utasbiztosítás önmagában nem védi a gépjárművet, ezért csak azok érdemes az utasbiztosítás autóra kötése, ha kiegészítőben tartalmazza az asszisztencia vagy a jármű fedezetet.Utasbiztosítás autóra: Biztonságos utazás az utakon

Az autós utazás külföldre rendkívüli népszerűségnek örvend, hiszen szabadságot és kalandot ígér. Azonban a váratlan események bárhol, bármikor bekövetkezhetnek, ezért fontos, hogy felkészüljünk a kockázatokra. Az utasbiztosítás autóra ebben nyújthat segítséget, biztosítva a gondtalan utazást.

Miért fontos az utasbiztosítás autóra?

 • Balesetek és meghibásodások: Az utasbiztosítás fedezi a balesetek és meghibásodások esetén felmerülő költségeket, beleértve a kórházi ellátást, a javítást, a szállítást és a hazautazás költségeit is. Ez megnyugvást adhat Önnek és családjának a nehéz időkben.
 • Orvosi ellátás: A biztosítás fedezi a külföldön elérhető orvosi ellátás költségeit, beleértve a kórházi ápolást, a műtéteket és a gyógyszereket is. Ez óriási segítség lehet, ha hirtelen megbetegszünk vagy balesetet szenvedünk távol otthonról.
 • Jogi segítség: A biztosítás jogi segítséget nyújt külföldön felmerülő jogi problémák esetén. Ez rendkívül hasznos lehet, ha balesetet szenved, vagy jogi vitába keveredik.
 • Poggyászbiztosítás: A külföldön elveszett vagy megrongálódott poggyász értékének kompenzálását is biztosítja a biztosítás. Így nem kell aggódnia amiatt, hogy elveszíti a csomagját, és nem kell fedeznie a pótlás költségeit sem.
 • Gépjármű asszisztencia szolgáltatás: A biztosítás gépjármű asszisztencia szolgáltatást is magában foglal, amely segítséget nyújt a meghibásodott vagy balesetbe került jármű javításában vagy vontatásában. Ez a szolgáltatás megkönnyíti a bajba jutott autósok helyzetét, és csökkenti a váratlan kiadások kockázatát.

Fontos megjegyezni, hogy a gépjármű asszisztencia szolgáltatás nem fedezi a baleseti károkat. A baleseti károkra vonatkozó fedezetet a kárt okozó jármű kötelező biztosítása nyújtja.

Mikor köthető utasbiztosítás autóra?

Az utasbiztosítás autóra bármikor megköthető, de ajánlott az utazás megkezdése előtt megkötni a biztosítást. Ez biztosítja, hogy a lehető legteljesebb körű fedezetet kapja a biztosítási díjért.

Mit kell tenni az utasbiztosítás autóra kötésekor?

 • Válasszon egy megbízható biztosító társaságot: Fontos, hogy olyan biztosító társaságot válasszon, amely tapasztalattal rendelkezik a külföldi utasbiztosítások terén.
 • Hasonlítsa össze a díjakat és a szolgáltatásokat: Több biztosító ajánlatát is érdemes összehasonlítani, hogy megtalálja a legkedvezőbb díjú és a legmegfelelőbb szolgáltatásokat nyújtó biztosítást.
 • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket: Fontos, hogy megértse a biztosítási feltételeket, és tisztában legyen a fedezetet érintő korlátozásokkal.
 • Kösse meg a biztosítást az utazás megkezdése előtt: Ne várja meg az utolsó pillanatot, kösse meg a biztosítást időben, hogy biztosan védett legyen az utazás során.

Az utasbiztosítás autóra kötésekor számos fontos szempontot kell figyelembe venni, hogy a lehető legmegfelelőbb és legteljesebb körű fedezetet kapja. Íme, néhány kiemelt szempont, amire érdemes odafigyelni:

1. Biztosító társaság kiválasztása:

 • Tapasztalat: Válasszon olyan biztosító társaságot, amelynek tapasztalata van a külföldi utasbiztosítások terén. Győződjön meg róla, hogy a társaság megbízható és stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik.
 • Hírnév: Ismerje meg a biztosító társaság hírnevét az interneten, olvasson el fogyasztói véleményeket, és hasonlítsa össze a díjakat és a szolgáltatásokat.
 • Szolgáltatások: Bizonyosodjon meg róla, hogy a választott biztosító társaság által kínált szolgáltatások megfelelnek az Ön igényeinek. Gondolkodjon el a következőkön:
  • Orvosi ellátás fedezete: Milyen mértékű orvosi ellátást fedez a biztosítás? Mennyit térít a kórházi ápolás, a műtétek, a gyógyszerek és a hazautazás költségeire?
  • Baleseti kártérítés: Milyen mértékű kártérítést nyújt a biztosítás súlyos baleset esetén? Fedezi-e a sérülések kezelését, a kórházi ápolást és a rokkantsági járadékot?
  • Poggyászbiztosítás: Mennyire fedezi a biztosítás a külföldön elveszett vagy megrongálódott poggyász értékét?
  • Jogi segítség: Nyújt-e a biztosítás jogi segítséget külföldön felmerülő jogi problémák esetén?
  • Gépjármű asszisztencia szolgáltatás: Tartalmazza-e a biztosítás a meghibásodott vagy balesetbe került jármű javításában vagy vontatásában nyújtott segítséget?

2. Fedezeti összegek:

 • Orvosi ellátás: Győződjön meg róla, hogy a biztosítás által nyújtott orvosi ellátás fedezete elegendő-e a várható költségek fedezésére. Gondolja át, hogy milyen orvosi ellátásra lehet szüksége, és ennek megfelelően válasszon biztosítást.
 • Baleseti kártérítés: A súlyos balesetek súlyos anyagi következményekkel járhatnak. Válasszon olyan biztosítást, amely kellően magas baleseti kártérítést nyújt a nyugalma érdekében.
 • Poggyászbiztosítás: Becsülje meg a poggyásza értékét, és ennek megfelelően válasszon biztosítási összeget. Ne feledje, hogy a poggyászbiztosítás általában nem fedezi a készpénzt, az értékes ékszereket és a elektronikai eszközöket.

3. Kizárások és korlátozások:

 • Kizárások: Minden biztosítási szerződés tartalmaz kizárásokat, amelyek meghatározzák, hogy milyen esetekben nem nyújt fedezetet a biztosítás. Alaposan olvassa át a kizárásokat, és győződjön meg róla, hogy nem szerepelnek benne olyan kockázatok, amelyekre Önnek szüksége van a fedezetre.
 • Korlátozások: Bizonyos fedezetek korlátozva lehetnek. Például az orvosi ellátás fedezete korlátozható lehet egy bizonyos összegre vagy időtartamra. Ismerje meg a korlátozásokat, és győződjön meg róla, hogy azok megfelelnek az Ön igényeinek.

4. Önköltség:

 • Hasonlítsa össze a különböző biztosítók által kínált díjakat, és válassza a legkedvezőbb árú biztosítást, amely megfelel az Ön igényeinek. Ne feledje, hogy az olcsóbb biztosítás nem feltétlenül a legjobb választás, ha nem nyújt megfelelő fedezetet.

További fontos szempontok:

 • Válassza a megfelelő fedezeti összeget: Gondolja át, hogy mennyi pénzre lenne szüksége a váratlan események esetén.
 • Válasszon kiegészítő szolgáltatásokat: Bizonyos biztosítók kiegészítő szolgáltatásokat is kínálnak, mint például a sportbiztosítás vagy a terhesgondozási biztosítás.
 • Győződjön meg róla, hogy a biztosítás fedezi az autót is: Bizonyos biztosítások a poggyászon kívül az autót is fedezik lopás vagy sérülés esetén.
 • Tájékoztassa a biztosítót a meglévő betegségeiről: Ha meglévő betegségei vannak, fontos, hogy tájékoztassa a biztosítót, hogy ne érje meglepetés a kifizetéskor.
 • Tartsa magánál a biztosítási szerződést: Utazás közben tartsa magánál a biztosítási szerződést, hogy szükség esetén könnyen hozzáférhessen az adatokhoz.
További cikkek
Tudásportál - 2024-05-02 08:21

Utasbiztosítás babáknak
Az utasbiztosítás babáknak nyugalmat és biztonságot adhat a szülőknek, ha váratlan esemény történik a legkisebbekkel.

Tudásportál - 2024-05-04 11:52

Utasbiztosítás raftinghoz
A rafting egy izgalmas vízi sport, amely remek lehetőséget nyújt a természet élvezetére és az adrenalinpumpálásra. Azonban, mint minden extrém sport, a rafting is bizonyos kockázatokkal jár. Ezért erősen ajánlott utasbiztosítást kötni raftinghoz, hogy gondtalanul élvezhesse a kalandot.

Tudásportál - 2024-07-07 21:04

A kárbejelentés menete
A kárbejelentés menete az a folyamat, amíg a kárunktól eljutunk a kárkifizetéséig.