Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Lakásbiztosítás tűzkár fedezete

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

A lakásbiztosítás tűzkár fedezete a biztosított ingatlanban keletkezett tűz-, villámcsapás- és robbanáskárokat téríti meg.A lakásbiztosítás tűzkár fedezet kiterjedhet a lakás szerkezetére, a beépített berendezésekre, a burkolatokra, a padlóburkolatokra, a nyílászárókra, a tetőfedésre, a beépített gépekre és berendezésekre, valamint a lakásban tárolt ingóságokra is.

Fontos megjegyezni, hogy a lakásbiztosítás tűzkár fedezete nem mindenre terjed ki. A leggyakoribb kizárások a következők:

  • Szándékos károkozás: A biztosító nem téríti meg a károkat, ha azokat a biztosított vagy a vele közös háztartásban élő személy szándékosan okozta.
  • Háborús cselekmények: A biztosító nem téríti meg a háborús cselekmények, terrorcselekmények és polgárháborúk okozta károkat.
  • Atomrobbanás: A biztosító nem téríti meg az atomrobbanás okozta károkat.
  • Műszaki elhanyagolás: A biztosító nem téríti meg a lakás elhanyagolása miatt keletkezett károkat.

A lakásbiztosítás tűzkár fedezetének pontos tartalmát a biztosítási feltételek tartalmazzák. A biztosítási szerződés megkötése előtt fontos alaposan elolvasni a feltételeket, és tisztában lenni a fedezetet nyújtó kockázatokkal és a kizárásokkal.

Ezen kívül, a tűzmegelőzés is kiemelt fontosságú a lakásbiztonság megőrzése érdekében. Javasolt füstérzékelőt szereltetni a lakásba, és rendszeresen ellenőrizni a gázkészülékeket és az elektromos vezetékeket.

Ha tűzkár éri a lakását, fontos, hogy mielőbb értesítse a tűzoltóságot és a biztosítót. A károkozás körülményeiről és a keletkezett károkról jegyzőkönyvet kell készíteni. A biztosító a kárfelmérést követően fogja megállapítani a kártérítés mértékét.

A lakásbiztosítás tűzkár fedezete fontos védelmet nyújt a váratlan káreseményekkel szemben. A megfelelő biztosítás kiválasztásával és a tűzmegelőzési előírások betartásával biztosíthatja a lakása és az ingóságai biztonságát.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-19 17:30

Kötelező biztosítás vállalkozásoknak
Nincs külön Kötelező biztosítás vállalkozásoknak. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) alapvetően egyforma mind magánszemélyek, mind vállalkozások számára.

Tudásportál - 2024-07-23 18:26

Casco biztosítás jogszabályi háttere Magyarországon
Magyarországon a casco biztosítás nem kötelező, így nincs közvetlenül erre vonatkozó casco biztosítás jogszabály. A casco biztosítás önkéntes jellegű, és a szerződéses viszonyokat a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) szabályozza, amely általánosságban kezeli a szerződések, köztük a biztosítási szerződések jogi hátterét.

Tudásportál - 2024-05-01 10:23

A lakásbiztosítás biztosítási összege
A lakásbiztosítás biztosítási összege az a legmagasabb összeg, amit a biztosító kifizet káresemény esetén. A biztosítási összeg megállapítása során két fő tényezőt vesznek figyelembe: az ingatlan és az ingóság értékét.