Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Lakásbiztosítás rendkívüli felmondása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

Naptár ikon 2024-05-01
Címkék ikon biztositas_felmondasa

A lakásbiztosítás rendkívüli felmondása több esetben is lehetséges, nem csak érdekmúlás esetén. A biztosítási jogszabályok változása révén a biztosítottaknak bármikor lehetőségük van a szerződésük felmondására a biztosítási évforduló napjától számított 30 nappal előbb vagy a kampány ideje alatt, vagy az MFO esetében negyedévenként a legtöbb biztosítónál.

Fontos megjegyezni, hogy a rendkívüli felmondásnak díjvonzata is lehet. A biztosító felszámíthatja a szerződés hátralévő idejére eső díj arányos részét.

A lakásbiztosítás rendkívüli felmondásának indokai:

  • Érdekmúlás: A biztosított már nem kívánja fenntartani a biztosítási szerződést.
  • Biztosítóváltás: A biztosított másik biztosítónál köt új lakásbiztosítást.
  • Költségmegtakarítás: A biztosított olcsóbb lakásbiztosítást talál.
  • Élethelyzet változása: A biztosított költözik, eladja a lakást, vagy más okból kifolyólag már nem kívánja fenntartani a biztosítást.

A lakásbiztosítás rendkívüli felmondásának menete:

  1. Írásbeli felmondó nyilatkozat: A biztosítottnak írásbeli felmondó nyilatkozatot kell benyújtania a biztosítónak. A nyilatkozatban meg kell adni a felmondás okát, a biztosított nevét, címét, a biztosítási szerződés számát és a felmondás dátumát.
  2. Felmondási határidő: A felmondási határidő a biztosítási évforduló napja előtti 30. napig. A biztosítónak a felmondási határidő lejárta után 15 napon belül vissza kell térítenie a befizetett díjak arányos részét, ha volt ilyen.

Javaslat:

Ha a lakásbiztosítás rendkívüli felmondása megfordult a fejében, javasolt alaposan áttanulmányozni a biztosítási feltételeket, és tájékozódni a felmondással kapcsolatos díjakról. Ezen kívül érdemes összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait, mielőtt új lakásbiztosítást kötne.

További cikkek
Tudásportál - 2024-04-29 13:10

Lakásbiztosítás időszakos felmondása
A lakásbiztosítást időszakosan (egy rövid időre) felmondani nem lehet. Fel lehet mondani meghatározott időben például évfordulóra vagy a márciusi lakáskampány idején.

Tudásportál - 2024-05-02 04:46

Lakásbiztosítás üvegkár fedezete
A lakásbiztosítás üvegkár fedezete a beépített üvegekre nyújt védelmet a külső behatások okozta károk ellen. Fontos megjegyezni, hogy a biztosítás nem terjed ki minden üvegre, és a fedezet mértéke biztosítónként eltérhet.

Tudásportál - 2024-07-10 05:51

A casco biztosítás megszűnése díjnemfizetés miatt
A casco biztosítás megszűnése díjnemfizetés miatt az az esemény, amikor a díjbefizetés elmulasztása miatt a biztosító felbontja a szerződést.