Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Lakásbiztosítás négyzetméter számítása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

A lakásbiztosítás díjának kiszámításához az egyik legfontosabb tényező a lakás alapterülete, azaz a négyzetméter. A pontos alapterület megadása elengedhetetlen a megfelelő díj megállapításához, és befolyásolhatja a biztosítási fedezetet is.A Lakásbiztosítás Négyzetméter Számításának Módjai:

  • Tervrajz alapján: A legegyszerűbb és legpontosabb módszer a lakás tervrajzán szereplő méretek alapján történő lakásbiztosítás négyzetméter számítás. Ha rendelkezik a tervrajzzal, olvassa le az egyes helyiségek hosszát és szélességét méterben, majd szorozza össze őket. A kapott értékeket adja össze a teljes alapterület meghatározásához.
  • Saját mérés: Ha nem áll rendelkezésre tervrajz, saját maga is lemérheti a lakás méreteit a lakásbiztosítás négyzetméter számításához. Ehhez szüksége lesz egy mérőszalagra és papírra a feljegyzésekhez. Mérje meg a helyiségek hosszát és szélességét méterben, majd szorozza össze azokat. A kapott értékeket adja össze a teljes alapterület meghatározásához.

Fontos Tudnivalók a Lakásbiztosítás Négyzetméter Számításnál:

  • Bruttó vagy nettó: A lakásbiztosításhoz általában a bruttó alapterületet kell megadni, ami magában foglalja a falak vastagságát is. A nettó alapterület csak a lakható területet veszi figyelembe, de ezt ritkán kérik a biztosítók a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor.
  • Kerekítés: A mért értékeket kerekíteni kell a legközelebbi tizedesjegyre a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor. Például: 3,45 m helyett 3,5 m-t kell megadni.
  • Pincék és padlások: A pincéket és padlásokat csak akkor kell beleszámítani a lakás alapterületébe a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor, ha azok be vannak lakva vagy hasznosítva, valamint figyelembe kell venni, hogy mekkora mértékben számítja bele az ingatlan méretébe a biztosító ezen helyiségeket.
  • Teraszok és erkélyek: A teraszokat és erkélyeket általában 50%-kal számítják be a lakás alapterületébe a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor.

Tippek a Pontos Lakásbiztosítás Négyzetméter Számításhoz:

  • Mérjen pontosan, és használjon vízszintes és függőleges mérőszalagot a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor.
  • Jegyezze fel a mért értékeket egy papírra a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor.
  • Ellenőrizze a méréseket, és ha szükséges, ismételje meg azokat a lakásbiztosítás négyzetméter számításakor.
  • Ha nem biztos a mérésben, forduljon szakemberhez a lakásbiztosítás négyzetméter számításához.

A pontos lakás alapterület megadása elengedhetetlen a megfelelő lakásbiztosítás kiválasztásához. A fenti információk betartásával pontosan kiszámíthatja a lakása négyzetméterét a lakásbiztosításhoz, és elkerülheti a későbbi problémákat.

További cikkek
Tudásportál - 2024-07-17 11:28

Kötelező biztosítás robogóra
Kötelező biztosítás robogóra is kell. Magyarországon a robogók, mint segédmotoros kerékpárok, alá esnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) követelményeinek.

Tudásportál - 2024-07-23 18:26

Casco biztosítás jogszabályi háttere Magyarországon
Magyarországon a casco biztosítás nem kötelező, így nincs közvetlenül erre vonatkozó casco biztosítás jogszabály. A casco biztosítás önkéntes jellegű, és a szerződéses viszonyokat a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) szabályozza, amely általánosságban kezeli a szerződések, köztük a biztosítási szerződések jogi hátterét.

Tudásportál - 2024-05-05 13:59

Baleset utáni kártérítés
Sajnos, autóbaleset, motorbaleset, kerékpáros baleset vagy gyalogos baleset esetén nem csak a testi sérülések, de anyagi károk is keletkezhetnek. Ezek a károk jelentősen megnehezíthetik a sérült fél életét, ezért fontos tudni, hogy a baleset utáni kártérítés révén a sérült fél kompenzációt kaphat az elszenvedett károkért.