Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Lakásbiztosítás kormányrendelete

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

A lakásbiztosítás fontos szerepet játszik otthonunk védelmében a váratlan eseményekkel szemben. A 2023-ban bevezetett lakásbiztosítás kormányrendelet célja a lakásbiztosítások megfizethetőbbé, átláthatóbbá és rugalmasabbá tétele a fogyasztók számára.A rendelet három fő változást hozott a lakásbiztosításokkal kapcsolatban:

1. További felmondási lehetőség: A lakásbiztosítási szerződések minden év márciusában felmondhatók büntetés nélkül. Ez a kiegészítő felmondási időszak nagyobb rugalmasságot biztosít a biztosítottak számára a díjak összehasonlításához és kedvezőbb ajánlatokra való váltáshoz.

2. Biztosítási alkuszi jutalékok korlátja: A biztosítási brókerek által a lakásbiztosítási díjak értékesítéséért kapható maximális jutalék az éves biztosítási díj 20%-ában lett maximalizálva. Ez a korlát célja, hogy a brókerek ne legyenek ösztönözve arra, hogy a biztosítottakat drágább vagy szükségtelen díjakkal rendelkező díjak felé tereljék.

3. Tisztább információk a díjakról és a fedezetekről: A biztosítók kötelesek a biztosítottak számára tisztább és átláthatóbb információkat nyújtani a biztosítási díjakról és a kapott fedezetekről. Ez magában foglalja a fedezetet jelentő kockázatokról, a kizárásokról, az önrészről és a díjszámítási módszertanról szóló információkat.

A lakásbiztosítás kormányrendelet hatályba lépése óta a biztosítók már frissítették a díjaikat és a feltételeiket a jogszabálynak megfelelően. Fontos, hogy a lakásbiztosítás megkötése vagy meglévő szerződésének felülvizsgálata során alaposan összehasonlítsa a különböző ajánlatokat a díjak, a fedezetek, a kizárások, az önrész és a biztosító szolgáltatásainak minősége alapján.

Íme néhány tipp a lakásbiztosítás kiválasztásához:

  • Hasonlítsa össze a különböző ajánlatokat a díjak, a fedezetek, a kizárások, az önrész és a biztosító szolgáltatásainak minősége alapján.
  • Kérdezze meg a biztosítót a lakásbiztosítás kormányrendeletben elérhető kedvezményekről.
  • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket, mielőtt szerződést köt.
  • Tájékozódjon a lakásbiztosítás jutalék mértékéről, de ne feledje, hogy ez csak egyike a figyelembe veendő tényezőknek.

A lakásbiztosítás kormányrendelet egy fontos lépés a lakásbiztosítások piacának javítása felé. A fogyasztók számára ez a rendelet nagyobb rugalmasságot, átláthatóságot és jobb ár-érték arányt jelent.

További cikkek
Tudásportál - 2024-04-19 18:35

Kötelező biztosítás lejárt műszaki mellett
Ha egy járműnek a kötelező biztosítás lejárt műszaki mellett van folyamatban, ez több problémát is felvet.

Tudásportál - 2024-06-23 15:40

K&H Ügyfélszolgálat
A K&H Biztosító országszerte kiterjedt fiókhálózattal rendelkezik, ahol személyesen is felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, de telefonon és online is elérhető.

Tudásportál - 2024-04-26 05:52

Lakásbiztosítás behajtás
A lakásbiztosítás behajtás egy olyan jogi eljárás, amelynek során a biztosító követeli a nem fizetett díjak behajtását a biztosítottól.