Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Lakásbiztosítás bérlőként

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

Bár a bérleti szerződés megkötésekor a lakás maga általában a bérbeadó felelőssége, a lakásbiztosítás bérlőként is fontos szerepet játszik a lakásban lévő ingóságaid védelmében. Számos olyan dolog van a lakásban, ami a bérlő tulajdonát képezi, és ezeket is érheti kár.A lakásbiztosítás bérlőként a következőket fedezheti:

1. Ingóságbiztosítás:

  • Ez a legfontosabb fedezet a bérlők számára. A lakásbiztosítás bérlőként fedezi a bérlő tulajdonában lévő ingóságok (bútorok, elektronikai eszközök, ruházat, könyvek stb.) kárát tűz, vihar, betörés, vandalizmus, csőtörés és egyéb a szerződésben meghatározott káresemények esetén.
  • A biztosítási összeg a szerződésben meghatározott értékhatárig téríti a károkat. Fontos, hogy a szerződéskötéskor reálisan becsüljük meg az ingóságaink értékét, hogy a lakásbiztosítás bérlőként valóban teljes védelmet nyújtson.

2. Lakáspótlási költség:

  • Amennyiben a lakás a biztosított káresemény miatt (pl. tűz) lakhatatlanná válik, a biztosító térítheti az ideiglenes elhelyezés (szálloda) költségeit a szerződésben meghatározott ideig és összegig. Ez a lakásbiztosítás bérlőként nyújtott szolgáltatás különösen fontos, ha a káresemény miatt el kell hagyni a lakást, és más szállást kell keresni.

3. Felelősségbiztosítás:

  • Ez a kiegészítő lakásbiztosítás bérlőként akkor nyújt védelmet, ha a bérlő gondatlansága miatt okoz kárt a lakásban (pl. elfelejtett kikapcsolt vasaló okoz tüzet). A biztosító ilyen esetben a bérbeadó felé fennálló kártérítési kötelezettséget fedezi a szerződésben meghatározott összegig. Ez a fedezet megakadályozza, hogy a bérlőnek anyagi gondjai keletkezzenek a bérbeadó felé okozott károk miatt.

Fontos tudnivalók a lakásbiztosítás bérlőként történő megkötésekor:

  • A bérlőnek joga van önállóan lakásbiztosítást kötni bérlőként az ingóságaira.
  • A bérleti szerződésben érdemes rögzíteni, hogy ki fizeti a lakásbiztosítás bérlőként díját (általában a bérlő).
  • lakásbiztosítás bérlőként megkötésekor tájékoztatni kell a biztosítót bérlői jogviszonyról.
  • A szerződéskötésnél fontos figyelni a fedezetekre, kizárásokra, és az önrész mértékére.

Összességében a lakásbiztosítás bérlőként is ajánlott, hiszen jelentős anyagi segítséget nyújthat a váratlan káresemények esetén. A lakásbiztosítás bérlőként megkötésekor érdemes összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait, és kiválasztani a legmegfelelőbbet.

További cikkek
Tudásportál - 2024-04-30 09:37

Lakásbiztosítás napelem fedezetre
A napelemek egyre népszerűbbek a lakosság körében, hiszen környezetbarát és költséghatékony módon biztosítják az áramellátást. Azonban, mint minden értékes befektetés, a napelemek is védelemre szorulnak a váratlan káresemények ellen. Ezért fontos, hogy a lakásbiztosításunk a lakásbiztosítás napelem fedezetet is magában foglalja.

Tudásportál - 2024-04-28 19:10

Lakásbiztosítás hitelhez
A lakáshitelhez kötelező a lakásbiztosítás megkötése. Ez a bankok számára garanciát jelent arra az esetre, ha a fedezetként szolgáló ingatlan kár szenvedne. A lakásbiztosítás hitelhez fedezetének minimumra kell kiterjednie a tűz-, robbanás-, viharkárra, valamint a vezetékes vízkárokra.

Tudásportál - 2024-04-21 18:48

Kötelező biztosítás rendszám nélkül
A Kötelező biztosítás rendszám nélküli megkötése általában speciális helyzetekben lehetséges, amikor a jármű még nem rendelkezik érvényes forgalmi engedéllyel és rendszámmal.