Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Lakásbiztosítás balesetek esetén

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

A lakásbiztosítás önmagában nem feltétlen nyújt fedezetet a balesetek okozta károkra. A balesetek esetén a balesetbiztosítás keretében lehet kártérítést igényelni, de ez előfordul, hogy kiegészítőként köthető vagy választható a lakásbiztosításhoz.A kiegészítő balesetbiztosítás a szerződésben meghatározott balesetek bekövetkezte esetén nyújt anyagi segítséget a biztosítottnak, a lakásbiztosítás balesetek esetén tehát csak kiegészítővel, vagy akkor, ha az szerepel a módozatban.

A balesetbiztosítás fedezetet nyújthat többek között:

  • Haláleseti kártérítés: Amennyiben a biztosított a baleset következtében meghal, a biztosító a kedvezményezettnek kifizeti a szerződésben meghatározott kártérítést.
  • Tartós rokkantsági járadék: Tartós rokkantság esetén a biztosító a szerződésben meghatározott havi járadékot folyósítja a biztosítottnak.
  • Napi térítés: A baleset miatti munkaképtelenség esetén a biztosító a szerződésben meghatározott napi térítést folyósítja a biztosítottnak.
  • Kórházi ápolási díj: Kórházi ápolás esetén a biztosító a szerződésben meghatározott napi díjat folyósítja a biztosítottnak.
  • Műtéti költségek: A baleset miatti műtét költségeit a biztosító fedezi.
  • Rehabilitációs költségek: A baleset utáni rehabilitáció költségeit a biztosító fedezi.
  • Gyermekbalesetek: Amennyiben a biztosítottnak gyermeke van, a kiegészítő balesetbiztosítás fedezetet nyújthat a gyermekbalesetek okozta károkra is.

A balesetbiztosítás díja a biztosított életkorától, egészségi állapotától, a választott fedezetek mértékétől és egyéb tényezőktől függ, például a lakásbiztosítás balesetek fedezetére szolgáló kiegészítőjétől is.

Fontos megjegyezni: A lakásbiztosítás balesetek kizárólagos fedezésére támaszkodni megkötésekor, sem érdemes. A balesetbiztosítás egy önálló biztosítási forma, amely szélesebb körű védelmet nyújt a balesetek okozta károkkal szemben jóval nagyobb biztosítási összegekkel, mint ami kiegészítőként elérhető a lakásbiztosításhoz.

A balesetbiztosítás illetőleg a kiegészítő balesetbiztosítás megkötésekor fontos figyelmesen átolvasni a szerződést, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb fedezeteket. A szerződéskötéskor tájékoztatni kell a biztosítót a kockázatos tevékenységekről, amelyeket a biztosított végez, mert ezek befolyásolhatják a díjat és a fedezetet.

További cikkek
Tudásportál - 2024-06-16 09:50

Utasbiztosítás autóra kötött asszisztencia biztosítása
Az utasbiztosítás autóra kötött asszisztencia biztosítása egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett szolgáltatás, amely biztonságot és nyugalmat nyújt külföldi utazása során, ha autóval közlekedik. Számos praktikus szolgáltatást nyújt, amelyek segítséget nyújthatnak váratlan helyzetekben.

Tudásportál - 2024-07-04 10:48

Mi az a kártörténeti igazolás?
A kártörténeti igazolás tartalmazza az előző évek kötelező biztosításainak bonus-malus besorolását és az esetleges kárkifizetések tényét.

Tudásportál - 2024-04-26 04:57

Lakásbiztosítás bérlőként
Bár a bérleti szerződés megkötésekor a lakás maga általában a bérbeadó felelőssége, a lakásbiztosítás bérlőként is fontos szerepet játszik a lakásban lévő ingóságaid védelmében. Számos olyan dolog van a lakásban, ami a bérlő tulajdonát képezi, és ezeket is érheti kár.