Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Casco biztosítás visszatérítés

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

casco_biztositas

Naptár ikon 2024-04-25
Címkék ikon biztositas_felmondasa

A Casco biztosítás visszatérítés biztosítja, hogy ne kelljen a teljes összeget kifizetnie a biztosításért, ha a gépjárműve megsemmisül, ellopják, vagy forgalomból vonják.Mikor igényelhető a Casco biztosítás visszatérítés?

A Casco biztosítás visszatérítés számos esetben lehetséges, de a pontos feltételek a biztosítási szerződéstől függően változnak. Általánosságban elmondható, hogy a következő esetekben igényelhető a Casco biztosítás visszatérítés:

1. Teljes casco esetén:

  • Teljes megsemmisülés: Ha a gépjármű balesetben vagy egyéb okból teljesen megsemmisül, a biztosító visszatéríti a Casco biztosítás díj arányos részét. A visszatérített összeg a szerződésben meghatározott időarányos díjnak és a már letelt időszaknak felel meg.
  • Lopás: Ha a gépjárművet ellopják, a biztosító visszatéríti a Casco biztosítás díj arányos részét. A visszatérített összeg a szerződésben meghatározott időarányos díjnak és a már letelt időszaknak felel meg.
  • Forgalomból való kivonás: Ha a gépjárművet véglegesen forgalomból vonják, a biztosító visszatéríti a Casco biztosítás díj arányos részét. A visszatérített összeg a szerződésben meghatározott időarányos díjnak és a már letelt időszaknak felel meg.

2. Részleges casco esetén:

  • Teljes megsemmisülés: Részleges casco esetén a biztosító nem téríti vissza a teljes Casco biztosítás díjat, de kárpótlást fizet a gépjármű roncsértékéért. A roncsérték a gépjármű piaci értékének a balesetben elszenvedett károk mértékével csökkentett összege.
  • Lopás: Részleges casco esetén a biztosító nem téríti vissza a teljes Casco biztosítás díjat, de kárpótlást fizet a gépjármű roncsértékéért. A roncsérték a gépjármű piaci értékének a balesetben elszenvedett károk mértékével csökkentett összege.
  • Forgalomból való kivonás: Részleges casco esetén a biztosító nem téríti vissza a Casco biztosítás díjat.

Fontos megjegyezni, hogy a Casco biztosítás díjának visszatérítésekor a biztosító levonja az önrészt. Az önrész mértéke a biztosítási szerződéstől függően változik. Ezenkívül a biztosító vizsgálhatja a kár körülményeit is, és megtagadhatja a visszatérítést, ha a kárt szándékosan okozták, vagy ha a biztosított megsértette a biztosítási feltételeket.

Hogyan igényelhető a Casco biztosítás visszatérítés?

Ha Casco biztosítás díjának visszatérítését szeretné igényelni, a következőket kell tennie:

  • Jelentse be a kárt a biztosítójának: Ezt megteheti online a Casco biztosítás ügyfélkapuban, telefonon a biztosító ügyfélszolgálatán, vagy személyesen a biztosító irodájában.
  • Szolgáltassa be a szükséges dokumentumokat: A biztosító kérheti a baleseti jegyzőkönyvet, a javítási számlákat, a fényképeket, a forgalmi engedélyt, a lopás bejelentésének másolatát, és egyéb releváns dokumentumokat.
  • Működjön együtt a biztosítóval: A biztosító munkatársai felmérik a kárt, és feltehetik Önnek kérdéseket a kár körülményeivel kapcsolatban.
További cikkek
Tudásportál - 2024-05-01 10:02

Lakásbiztosítás önrészesedése
A lakásbiztosítás önrész az a meghatározott összeg, amit a biztosítottnak magának kell fedeznie káresemény bekövetkezte esetén. A biztosító a kártérítés összegéből levonja az önrész mértékét, és csak a fennmaradó összeget fizeti ki a biztosítottnak.

Tudásportál - 2024-04-26 14:49

Lakásbiztosítás csőtörés esetén
A lakásbiztosítás fontos szerepet játszhat a csőtörés okozta károk fedezésében, de a pontos feltételek a biztosítási szerződésben foglaltak alapján kerülnek megállapításra.

Tudásportál - 2024-05-04 12:31

Utasbiztosítás sztornó biztosítás
Az utazás izgalmas élmény lehet, de néha váratlan események miatt kénytelen lehet lemondani a tervezett utat. Ilyen esetekben komoly anyagi veszteség érheti Önt, ha nem rendelkezik megfelelő utasbiztosítással. Ezért erősen ajánlott az utasbiztosítás sztornó biztosítással, hogy fedezze a lemondás okozta károkat.