Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Casco biztosítás ügyintézések

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

casco_biztositas

A Casco biztosítás ügyintézésének módja attól függ, hogy milyen ügyről van szó.Többféle ügyben is lehet intézkedni a casco biztosítással kapcsolatban, de most a három leggyakoribbról lesz szó.
 

1. Kárügyintézés:

Ha Önnek káreseménye történt a gépjárművével, akkor kárügyintézést kell indítania a biztosítójánál. A kárügyintézés során a következő lépésekre kell számítania:

 • Be kell jelentenie a kárt: Ezt megteheti online a Casco biztosítás ügyintézés során, telefonon a biztosító ügyfélszolgálatán, vagy személyesen a biztosító irodájában.
 • Be kell mutatnia a kárt: A biztosító munkatársai felmérik a kárt, és fényképeket készítenek róla.
 • Be kell nyújtania a szükséges dokumentumokat: A biztosító kérheti a baleseti jegyzőkönyvet, a javítási számlákat, a fényképeket, és egyéb releváns dokumentumokat.
 • A biztosító megvizsgálja a kárt: A biztosító megvizsgálja a károkozási körülményeket, és eldönti, hogy a kár fedezetet nyújt-e a Casco biztosítás.
 • A biztosító kártérítést fizet: Ha a kár fedezetet nyújt a Casco biztosítás, a biztosító kártérítést fizet Önnek a javítási költségek fedezésére.

2. Csomagmódosítás:

Ha Ön módosítani szeretné a Casco biztosítási szerződését, akkor csomagmódosítást kell indítania a biztosítójánál. A csomagmódosítás során a következőkre van lehetősége:

 • Módosíthatja a fedezetet nyújtó szolgáltatásokat: Bővítheti vagy szűkítheti a fedezetet nyújtó szolgáltatások körét.
 • Módosíthatja a díjfizetési módot: Megváltoztathatja a díjfizetési módot, pl. havi átutalásról éves átutalásra.
 • Módosíthatja a biztosított személyeket: Hozzáadhat vagy eltávolíthat biztosított személyeket a szerződésből.
 • Módosíthatja a gépjármű adatait: Módosíthatja a gépjármű forgalmi rendszámszámát, típusát, színét, stb.

A csomagmódosítást általában online a Casco biztosítás ügyintézés során, telefonon a biztosító ügyfélszolgálatán, vagy személyesen a biztosító irodájában lehet intézni.

Igen, a Casco biztosítás ügyintézésének része az adatváltozás bejelentése is. A biztosítónak tudnia kell a szerződéssel kapcsolatos minden lényeges adatmódosításról, hogy a biztosítás a lehető legpontosabban tükrözze a kockázatot, és Ön a megfelelő fedezetet kapja.

A Casco biztosítás adatváltozásának bejelentése általában a következőképpen történik:

 1. Ismerje fel a változást: Először is meg kell állapítania, hogy pontosan milyen adat változott. Ez lehet például a lakcím változása, a névváltozás, a jogosult személyek változása, a gépjármű forgalmi rendszámszámának változása, a gépjármű üzemanyagtípusa stb.
 2. Lépjen kapcsolatba a biztosítójával: Miután felismerte a változást, lépjen kapcsolatba a biztosítójával. Ezt megteheti online a Casco biztosítás ügyfélkapuban, telefonon a biztosító ügyfélszolgálatán, vagy személyesen a biztosító irodájában.
 3. Adja meg a szükséges információkat: A biztosítónak meg kell adnia a személyes adatait, a szerződés azonosító adatait, a változás jellegét, és az új adatokat. Bizonyos esetekben dokumentumokat is be kell mutatnia, pl. új lakcímkártyát, új forgalmi engedélyt stb.
 4. A biztosító módosítja a szerződést: A biztosító módosítja a szerződést az új adatokkal, és erről tájékoztatja Önt. Bizonyos esetekben a díj módosulhat is a változások következtében.

 

Fontos megjegyezni, hogy a Casco biztosítási feltételek a biztosítótól függően változhatnak. Ezért fontos, hogy tájékozódjon a választott biztosítónál a kárügyintézéssel, csomagmódosítással kapcsolatos feltételekről.

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-01 11:18

Lakásbiztosítás panellakásra
agyarországon a lakásbiztosítás panellakásra is köthető, de a szerződés megkötésekor érdemes figyelembe venni a panellakások sajátosságait.

Tudásportál - 2024-07-04 05:02

A magyar biztosítási piac növekedése
A magyar biztosítási piac növekedése 2022-ben jelentős volt, ahol az életbiztosítási szektor enyhe, míg a nem-életbiztosítási szektor erőteljes bővülést mutatott.

Tudásportál - 2024-07-08 15:51

Casco biztosítás felmondása eladás miatt
A casco biztosítás felmondása eladás miatt bonyolultnak tűnhet, de a fenti lépések követésével egyszerűen és gyorsan elvégezhető.