Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Casco biztosítás társbiztosítottja

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

casco_biztositas

A Casco biztosítás egy opcionális gépjármű-biztosítás, amely széleskörű védelmet nyújt a saját hibás és idegen hibás károk ellen. A Casco biztosítás nem kötelező, de ajánlott minden olyan gépjármű-tulajdonosnak, aki magasabb szintű védelmet szeretne a járműve számára.Fontos azonban tudni, hogy a Casco biztosítás társbiztosítottja is lehet. A Casco biztosítás társbiztosítottja olyan személy (jogi személyiség is), aki jogosult a Casco biztosításból származó kártérítésre a biztosítottal együtt.

A Casco biztosítás társbiztosítottja lehet:

  • A jármű vezetője: Ha a járművet nem a tulajdonos vezeti a leggyakrabban, akkor a gyakori vezető megnevezése társbiztosítottként biztosítja, hogy ő is jogosult legyen a kártérítésre, ha balesetet szenved a járművel.
  • A jármű tulajdonosa: Ha a járművet többen is birtokolják, akkor a társbiztosított megnevezése biztosítja, hogy minden tulajdonos jogosult legyen a kártérítésre.
  • A lízingbeadó: Ha a járművet lízingeljük, akkor a lízingbeadó a társbiztosított, hogy biztosítsa a lízingdíj behajtását, ha a jármű totálkárossá válna.
  • Bármely más személy: A társbiztosított lehet bármely más személy, akinek érdeke fűződik a járműhöz.

A Casco biztosítás társbiztosítottjának megnevezésének feltételei a biztosítótól függően változhatnak. Általában szükséges a társbiztosított személyes adatainak megadása, és lehet, hogy a társbiztosítottnak is alá kell írnia a Casco biztosítási szerződést.

A Casco biztosítás társbiztosítottjának megnevezése hatással van a Casco biztosítás díjára. A díj emelkedhet, ha a társbiztosítottnak magasabb a kockázata, hogy kárt okoz a járművel.

A Casco biztosítás társbiztosítottjának a következő kötelezettségei vannak:

  • Be kell tartania a Casco biztosítási szerződés feltételeit.
  • Kárt okozása esetén a biztosító tőle is követelheti a kártérítést.

Ha Casco biztosítást köt, és szeretné, hogy valaki más is jogosult legyen a kártérítésre Önnel együtt, akkor fontos, hogy tájékozódjon a Casco biztosítás társbiztosítottjának megnevezésének feltételeiről a választott biztosítónál.

Tippek a Casco biztosítás társbiztosítottjával kapcsolatban:

  • Válassza ki a Casco biztosítás társbiztosítottját gondosan.
  • Tájékoztassa a Casco biztosítás társbiztosítottját a Casco biztosítási szerződés feltételeiről.
  • Győződjön meg róla, hogy a Casco biztosítás társbiztosítottja tisztában van a kötelezettségeivel.

A Casco biztosítás társbiztosítottjának megnevezése növelheti a Casco biztosítás védelmét, de befolyásolhatja a Casco biztosítás díját is. Ezért fontos, hogy mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, mielőtt döntést hozna a Casco biztosítás társbiztosítottjának megnevezéséről.

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-01 10:23

A lakásbiztosítás biztosítási összege
A lakásbiztosítás biztosítási összege az a legmagasabb összeg, amit a biztosító kifizet káresemény esetén. A biztosítási összeg megállapítása során két fő tényezőt vesznek figyelembe: az ingatlan és az ingóság értékét.

Tudásportál - 2024-04-28 17:54

Teendők a lakásbiztosítással elhalálozás esetén
A lakásbiztosítás elhalálozás esetén felkerül a teendők listájára, hisz fontos szerepet játszhat a hátrahagyottak anyagi biztonságának megőrzésében. Azonban a teendők bonyolultak lehetnek, és a biztosítási szerződéstől és a biztosítási feltételektől függően változhatnak.

Tudásportál - 2024-07-23 16:17

A lakásbiztosítás felmondó nyilatkozata
A lakásbiztosítás felmondása során elkerülhetetlen a lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat kitöltése és benyújtása a biztosítónak. Fontos, hogy a jogszabályoknak és a szerződés feltételeinek megfelelően járjunk el, hogy a felmondás gördülékenyen és problémamentesen menjen végbe.