Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Az utasbiztosítás autóbérlés szolgáltatása

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

utasbiztositas

Az utasbiztosítás autóbérlés esetétkimondottan akkor téríti, ha kiegészítőként van gépjármű fedezet, amelyben szerepel a bérautó biztosítása is.Utasbiztosítás autóbérléskor: Mire kell figyelni?

Az utasbiztosítás kiegészítő gépjármű-biztosítással utasbiztosítás autóbérlés esetén is védelmet nyújthat, de fontos tisztában lenni a feltételekkel és a korlátokkal.

Milyen utasbiztosítás alkalmas autóbérlés közbeni védelemre?

Nem minden utasbiztosítás fedezi a bérelt autót. Csak az autóbérlésre kiegészítő gépjármű fedezetet is tartalmazó biztosítások nyújtanak védelmet. A biztosítás kiválasztásakor fontos figyelni a következőkre:

 • Fedezeti limit: Ellenőrizze, hogy a biztosítási összeg elegendő-e a bérbeadó által előírt önrész és a bérautó javítási vagy pótlási költségeinek fedezésére.
 • Kizárások: Olvassa el alaposan a szerződési feltételeket, és győződjön meg róla, hogy a biztosítás fedezi az Ön által tervezett utazási célt és tevékenységeket. Bizonyos esetekben kizárhatók a fedezetből pl. az ittas vezetés, a jogosítvány nélküli vezetés, a versenyzés, a terepen való vezetés, vagy a bérelt autó nem megfelelő használata.
 • Önrész: Számos utasbiztosítás tartalmaz önrészt, ami azt az összeget jelenti, amit Önnek kell kifizetnie káresemény bekövetkeztekor a biztosítási kifizetésen túl. Az önrész mértéke biztosítónként és csomagonként eltérő lehet.
 • Kiegészítő biztosítások: A bérbeadók gyakran kínálnak további biztosításokat is, mint pl. teljes kártérítési védelem (CDW) vagy személyi sérülésre vonatkozó biztosítás (PAI). Ezek a biztosítások kiegészíthetik az utasbiztosítás nyújtotta fedezetet, de általában további díjat kell fizetni értük.

Mire terjed ki az utasbiztosítás autóbérléskor?

Az utasbiztosítás általában a következőkre terjed ki bérautó esetén:

 • Bérautó költségének térítése: Ha az eredetileg tervezett közlekedési eszköz (pl. repülőgép) baleset vagy műszaki hiba miatt nem használható, a biztosítás fedezi a bérautó költségeit, hogy az utas folytatni tudja utazását.
 • Személyi sérülés: Kár esetén a biztosítás fedezi az utasok és a sofőr gyógykezelési és kórházi költségeit.
 • Jogi segítség: Jogi tanácsadás és képviselet a helyi jogszabályoknak megfelelően.
 • Szállásköltség: Bizonyos esetekben a biztosítás fedezi a bérelt szállás többletköltségét, ha a bérautó használhatatlansága miatt az utas nem tud tovább utazni.

Mire nem terjed ki az utasbiztosítás autóbérléskor?

A biztosítás nem fedezi az alábbiakat:

 • Saját hibából eredő károk: Ha a bérautó kárt szenved a sofőr gondatlansága vagy ittas vezetése miatt, a biztosítás nem térít.
 • Biztosítási feltételekben nem szereplő események: A biztosítás csak a szerződésben rögzített eseményekre terjed ki.
 • Önrész: A biztosítások általában önrészt tartalmaznak, amit a biztosítottnak kell viselnie káresemény esetén.

Kit véd az utasbiztosítás autóbérlés közben?

Az utasbiztosítás téged, mint utast védi a bérelt autóval kapcsolatos balesetek és káresemények esetén. Bizonyos esetekben a sofőrt is védheti, ha ugyanazon a biztosításon szerepel.

Tippek és tanácsok:

 • Válasszon olyan utasbiztosítást, amely tartalmaz kiegészítő gépjármű-biztosítást.
 • Alaposan olvassa el a biztosítási feltételeket, és figyeljen a fedezeti limitre, a kizárásokra és az önrészre.
 • Fontolja meg a bérbeadó által kínált kiegészítő biztosítások megkötését, ha az utasbiztosítás nem nyújt teljes körű védelmet.
 • Készítsen fényképeket a bérautóról az átvételkor, hogy bizonyítéka legyen a sérülésekre.
 • Haladéktalanul jelentse be a biztosítónak a káreseményt.

Összefoglaló:

Az utasbiztosítás értékes védelmet nyújthat bérelt autó használata esetén. Fontos, hogy olyan utasbiztosítást köss, amelyben szerepel a gépjármű fedezet opció, és kiterjed a bérautókra is. Ezzel a biztosítással nyugodtabban indulhatsz útnak, és biztos lehetsz benne, hogy nem kell egyedül viselned a bérelt autóval kapcsolatos váratlan kiadásokat.

Ne feledje: Az utasbiztosítás nem helyettesíti a kötelező gépjármű-biztosítást, ami minden bérelt autóra kötelező.

További cikkek
Tudásportál - 2024-04-25 07:07

Casco biztosítás utazáshoz
A Casco biztosítás egy opcionális gépjármű-biztosítás, amely széleskörű védelmet nyújt a saját hibás és idegen hibás károk ellen. A Casco biztosítás alapvetően nem köthető utazáshoz, de vannak alternatív megoldások, amelyek segíthetnek a gondtalan utazásban.

Tudásportál - 2024-07-15 17:17

A kötelező biztosítás kötvényszám
A kötelező biztosítás kötvényszáma egyszerűen megismerhető és lekérhető a biztosítónktól, de megtekinthető a tavalyi díjértesítőn is.

Tudásportál - 2024-07-03 09:48

Kártalanítási Számla
A kártalanítási számla a MABISZ által kezelt alap a garancia alap. Ebből térítik meg a biztosítással nem rendelkező, gépjármű üzembentartók által okozott károkat. A számla fedezi az ismeretlen üzembentartó által okozott személyi sérüléses károkat is, illetve súlyos személyi sérülés, vagy halálesetén a gépjárműben keletkezett károkat is.