Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A lakásbiztosítás mire jó?

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

A lakásbiztosítás egy olyan szerződés, amely védelmet nyújt a lakás és a benne található ingóságok károsodása vagy eltulajdonítása esetén. A biztosító fedezi a károkat, ha a káresemény a biztosítási feltételekben meghatározott kockázatok közé tartozik.Mire jó a lakásbiztosítás?

 • Védelmet nyújt a váratlan káresemények ellen: A lakásbiztosítás megnyugvást ad a biztosítottnak, hogy a váratlan káresemények esetén sem kell aggódnia a javítási vagy pótlási költségek miatt.
 • Fedezi a javítási vagy pótlási költségeket: A biztosító fedezi a kártérítést, ha a lakás vagy az ingóságok károsodnak vagy eltulajdonítják. Ez megakadályozza, hogy a biztosítottnak pénzügyi nehézségei támadjanak a káresemény következtében.
 • Károsodás: A lakásbiztosítás fedezi a tűz, robbanás, vihar, jégverés, villámcsapás, csőtörés, vízkár, betörés, lopás, vandalizmus és más károkat okozó események következtében keletkezett károkat.
 • Eltulajdonítás: A biztosító fedezi a betörés vagy betörés során eltulajdonított ingóságok értékét.
 • Felelősségbiztosítás: A lakásbiztosítás kiegészítő fedezetei, mint a felelősségbiztosítás, fedezik a biztosított felelősségét más személyek sérüléséért vagy vagyoni káráért, ha a káresemény a biztosított lakásában történt.
 • Garázsban tárolt gépjárműbiztosítás: A lakásbiztosítás kiegészítő fedezetei, mint a garázsban tárolt gépjárműbiztosítás, fedezik a biztosított a garázsban tárolt gépjárművek károsodását.
 • Üvegtörésbiztosítás: A lakásbiztosítás kiegészítő fedezetei, mint az üvegtörésbiztosítás, fedezik a lakás ablakainak, ajtóinak és más üvegfelületeinek betörése vagy megrongálódása esetén keletkezett károkat.
 • Jogvédelmi biztosítás: A lakásbiztosítás kiegészítő fedezetei, mint a jogvédelmi biztosítás, fedezik a biztosított jogvédelmi költségeit jogi vita esetén.

A lakásbiztosítás díja a biztosított lakás értékétől, a fedezetek terjedelmétől és a biztosított önrészvállalásától függ.

A lakásbiztosítás megkötése fontos, mert:

 • Védelmet nyújt a váratlan káresemények ellen.
 • Fedezi a javítási vagy pótlási költségeket.
 • Megnyugvást ad a biztosítottnak.

Tippek a lakásbiztosítás kiválasztásához:

 • Hasonlítsa össze a biztosítási díjakat, a fedezeteket, a kizárásokat, az önrészt és a biztosító szolgáltatásainak minőségét.
 • Kérdezze meg a biztosítót a kampányokban elérhető kedvezményekről.
 • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket, mielőtt szerződést köt.
 • Tartsa meg a szerződést és a biztosítási kötvényt.
További cikkek
Tudásportál - 2024-07-15 13:16

Kötelező biztosítás elektromos rollerre
Magyarországon az elektromos rollerekre vonatkozó szabályozás a járművek típusától és teljesítményétől függ. Viszont Kötelező biztosítás elektromos rollerre szükséges, ha eléri a megadott sebességet.

Tudásportál - 2024-05-02 09:10

Utasbiztosítás csoportos utazáshoz
A csoportos utasbiztosítás ideális megoldás a csoportos utazásokhoz, hiszen számos előnnyel jár. A külföldi utazások egyre népszerűbbek, és egyre többen utaznak csoportosan.

Tudásportál - 2024-07-24 14:46

A casco biztosítás mire jó
Nézzük meg, hogy a casco biztosítás mire jó. A casco biztosítás egy olyan gépjármű-biztosítási típus, amely a saját hibás és idegen hibás károkat is fedezi. Ez azt jelenti, hogy a biztosítás akkor is térít, ha Ön okozta a balesetet, és akkor is, ha nem Ön volt a vétkes.