Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

Tudásportál gyerekeknek kategória váltás

GYEREKEKNEK ÍRT VERZIÓ

Tudásportál egyszerűen kategória váltás

KÖZÉRTHETŐBB VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A lakásbiztosítás megszüntetése

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

Naptár ikon 2024-07-23
Címkék ikon biztositas_felmondasa

A lakásbiztosítás megszüntetése egy olyan folyamat, amelynek során a biztosított felmondja a szerződést a biztosítóval. Fontos, hogy tisztában legyen a lakásbiztosítás megszüntetésének menetével és az ideális időzítéssel, hogy zökkenőmentesen válthasson új biztosítóra.Lakásbiztosítás megszüntetése: Kisokos

A lakásbiztosítás egy fontos szerződés, amely megvédi otthonát a váratlan károktól. Azonban előfordulhat, hogy szeretné felmondani a meglévő biztosítását, és új szolgáltatót választani. A lakásbiztosítás megszüntetése egy egyszerű folyamat, de fontos, hogy tisztában legyen a menetével és az ideális időzítéssel, hogy elkerülje a kellemetlenségeket.

A lakásbiztosítás megszüntetésének menete:

 1. Írásbeli értesítés: A lakásbiztosítás megszüntetését írásban kell bejelenteni a biztosítónak. Ezt megteheti:
  • Postai úton ajánlott levélben
  • E-mailben a biztosító által megadott címre
  • Online űrlap kitöltésével a biztosító weboldalán (amennyiben a biztosítója ezt a lehetőséget biztosítja)
 2. Felmondási idő: A lakásbiztosítás megszüntetéséhez be kell tartania a szerződésben meghatározott felmondási időt. Ez a legtöbb esetben 30 nap, de érdemes ellenőrizni a pontos feltételeket a szerződésben.
 3. A felmondás okának megjelölése: Bár nem kötelező, de célszerű megjelölni a lakásbiztosítás megszüntetésének okát. Ez segíthet a biztosítónak a szolgáltatások és díjak javításában a jövőben.

A lakásbiztosítás megszüntetésének ideális időzítése:

 • Évfordulós felmondás: Sok lakásbiztosítási szerződés automatikusan megújul az évfordulón. Amennyiben nem szeretné, hogy a szerződése automatikusan megújuljon, legalább 30-60 nappal az évforduló előtt kell felmondania a biztosítást.
 • Márciusi lakásbiztosítás váltási kampány: Magyarországon a márciusi hónap a lakásbiztosítás váltási kampányok hónapja. Ebben az időszakban sok biztosító kedvezményes ajánlatokkal csábítja a potenciális ügyfeleket. Fontos, hogy figyeljen a kampányok határidejére, és betartsa a felmondási határidőket, ha a kampány keretében szeretne új biztosítóra váltani.

A lakásbiztosítás megszüntetésének további tudnivalói:

 • A lakásbiztosítás megszüntetésének nincs díja.
 • A lakásbiztosítás megszüntetése után a biztosító nem téríti meg a befizetett díjakat.
 • Amennyiben a lakásbiztosítás megszüntetése után új biztosítást köt, az új szerződés megkötése előtt győződjön meg róla, hogy a régi szerződés megszűnt.
 • A lakásbiztosítás megszüntetése egy egyszerű folyamat, de fontos, hogy körültekintően járjon el, és betartsa a szükséges határidőket. A fenti információk segítenek Önnek a zökkenőmentes lakásbiztosítás váltásban.

Fontos!

 • A lakásbiztosítás megszüntetése előtt győződjön meg róla, hogy van-e már új biztosítása. Ne maradjon biztosítás nélkül!
 • Amennyiben nem biztos a lakásbiztosítás megszüntetésének menetében, forduljon a biztosító ügyfélszolgálatához.

A fenti információk tájékoztató jellegűek. A lakásbiztosítás megszüntetésének pontos feltételei a biztosítójától függően eltérhetnek. Ezért javasolt, hogy a lakásbiztosítás megszüntetése előtt alaposan olvassa át a szerződését, vagy vegye fel a kapcsolatot a biztosítójával.

 

További cikkek
Tudásportál - 2024-05-03 11:29

Utasbiztosítás meghosszabbítása
Az utasbiztosítás meghosszabbítása lehetőséget ad arra, hogy a biztosítási időszakot meghosszabbítsuk, ha hosszabb időre utazunk, mint az eredetileg tervezett.

Tudásportál - 2024-07-15 13:36

Kötelező biztosítás elmulasztása
A kötelező biztosítás elmulasztása gyakorlatilag azzal jár, hogy nem lehet a gépjárművet a kormányhivatalba átjelenteni.

Tudásportál - 2024-07-19 15:15

Kötelező biztosítás pótdíj kiszabása
A Kötelező biztosítás pótdíj kiszabása többféle módon is felmerülhet, amelyek befolyásolhatják a biztosítás éves díját.