Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A kártérítési ügyvéd

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

Előfordulhat, hogy Ön, mint biztosított, nem ért egyet a biztosítótársaság döntésével a kártérítési igényével kapcsolatban. Ilyen esetekben egy kártérítési ügyvéd hatékony segítséget nyújthat a jogai érvényesítésében.Kártérítési ügyvéd: Útmutató a biztosítótársaságokkal szembeni jogérvényesítéshez

De mit is takar pontosan a kártérítési ügyvéd fogalma? Mikor érdemes bevonni egy ilyen szakembert? Hogyan segíthet Önnek egy kártérítési ügyvéd? Mennyibe kerül a szolgáltatásuk? Mire kell figyelni a választás során?

Ebben a komplex útmutatóban igyekszünk átadni a lehető legtöbb információt a kártérítési ügyvédekről, és praktikus tanácsokat adunk a biztosítótársaságokkal szembeni jogérvényesítéshez.

Ki az a kártérítési ügyvéd és mi a dolga?

A kártérítési ügyvéd olyan jogi szakértő, aki a kártérítési jog területén jártas, és képviseli az ügyfeleit a biztosítótársaságokkal szembeni vitákban. Szakértelmével segít Önnek megérteni a jogait, összegyűjteni a szükséges bizonyítékokat, és érvényesíteni a kártérítési igényét.

Mikor érdemes kártérítési ügyvédet bevonni?

Számos oka lehet annak, hogy kártérítési ügyvédhez forduljon. Íme néhány példa:

 • Ha a biztosítótársaság elutasítja a kártérítési igényét.
 • Ha a biztosítótársaság által felajánlott kártérítési összeg nem fedezi a kárát.
 • Ha a biztosítótársaság nem hajlandó időben kifizetni a kártérítést.
 • Ha a biztosítótársasággal való kommunikáció során nehézségei adódnak.
 • Ha a kár összege jelentős, és Ön nem bízik meg a saját jogi tudásában.
 • Ha a kárt okozó fél jogi képviseletet biztosít magának.
 • Ha összetett jogi kérdések merülnek fel a kártérítési igénnyel kapcsolatban.

Hogyan segíthet Önnek egy kártérítési ügyvéd?

Egy kártérítési ügyvéd a következőkben segíthet Önnek:

 • Jogi tanácsadás: A kártérítési ügyvéd tájékoztatja Önt a jogairól és lehetőségeiről a biztosítótársasággal szemben.
 • Bizonyítékok gyűjtése: A kártérítési ügyvéd segít összegyűjteni a szükséges bizonyítékokat a kártérítési igénye alátámasztására, beleértve a fényképeket, számlákat, orvosi jelentéseket, tanúvallomásokat, rendőrségi jegyzőkönyveket, szakértői véleményeket, stb.
 • Tárgyalás a biztosítótársasággal: A kártérítési ügyvéd képviseli Önt a biztosítótársasággal folytatott tárgyalásokon, és mindent megtesz, hogy a lehető legmagasabb kártérítést érje el az Ön számára.
 • Peres eljárás: Amennyiben szükséges, a kártérítési ügyvéd képviseli Önt a bíróságon is a biztosítótársasággal szemben.
 • Egyéb adminisztratív feladatok ellátása: A kártérítési ügyvéd segíthet Önnek a szükséges dokumentumok beszerzésében, a beadványok elkészítésében, és az ügyintézés során felmerülő egyéb adminisztratív feladatok elvégzésében.

A kártérítési ügyvéd díjazása:

A kártérítési ügyvédek díjazása általában órabér alapján történik. Bizonyos esetekben a díj a behajtott kártérítés bizonyos százalékos aránya is lehet. A díjazás mértéke az ügy összetettségétől, a ráfordított munkaidőtől, és a kártérítés összegétől és a megállapodástól függ.

Fontos!

 • Kérjen írásos árajánlatot: Mielőtt megbízná a kártérítési ügyvédet, kérjen írásos árajánlatot a szolgáltatásairól. Az árajánlatnak tartalmaznia kell a díjazás módját, a várható költségeket, és a fizetési feltételeket.
 • Hasonlítsa össze a díjakat: Ne bízzon meg az első ügyvéddel, akivel találkozik. Hasonlítsa össze a díjakat és a szolgáltatásokat több ügyvédnél is, mielőtt döntést hoz.
 • Tájékozódjon a sikerességi rátáról: Kérdezze meg a kártérítési ügyvédet a sikerességi rátájáról a hasonló ügyekben. Ez segíthet Önnek megítélni, hogy mennyire valószínű, hogy megnyeri az ügyét.

Mire kell figyelni a kártérítési ügyvéd választásakor?

A kártérítési ügyvéd választásakor számos tényezőt kell figyelembe venni:

 • Szakértelem: Bizonyosodjon meg róla, hogy a kártérítési ügyvédnek kellő tapasztalata van a biztosítási jog területén, és jártas a kártérítési ügyekben.
 • Személyiség: Válasszon olyan ügyvédet, akivel bizalmi kapcsolatot tud kiépíteni, és aki megérti az Ön igényeit.
 • Kommunikáció: Győződjön meg róla, hogy a kártérítési ügyvéd nyíltan és őszintén kommunikál Önnel az ügy állásáról.
 • Elérhetőség: Bizonyosodjon meg róla, hogy a kártérítési ügyvéd könnyen elérhető, és hajlandó időt szánni Önre.
További cikkek
Tudásportál - 2024-07-08 15:51

Casco biztosítás felmondása eladás miatt
A casco biztosítás felmondása eladás miatt bonyolultnak tűnhet, de a fenti lépések követésével egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

Tudásportál - 2024-07-24 15:40

Utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel
Az utasbiztosítás extrém sport kiegészítővel biztonságot nyújt a kalandvágyók számára, fedezetet nyújtva a sérülések és egyéb váratlan események esetén.

Tudásportál - 2024-07-15 16:31

A kötelező biztosítás igazolása külföldön
A kötelező biztosítás igazolása külföldön is rendkívül egyszerű folyamat, erre szolgál az úgy nevezett Zöldkártya, mely a zöldkártya egyezmény országaiban igazolja a KGFB meglétét.