Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

A casco biztosítás mire jó

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

casco_biztositas

Nézzük meg, hogy a casco biztosítás mire jó. A casco biztosítás egy olyan gépjármű-biztosítási típus, amely a saját hibás és idegen hibás károkat is fedezi. Ez azt jelenti, hogy a biztosítás akkor is térít, ha Ön okozta a balesetet, és akkor is, ha nem Ön volt a vétkes.A casco biztosítás nem kötelező, de ajánlott minden olyan gépjármű-tulajdonosnak, aki magasabb szintű védelmet szeretne a járműve számára.

A casco biztosítás által fedett károk típusai:

 • Baleseti károk: Ez magában foglalja a koccanásokat, borulásokat, ütközéseket és más balesetek során keletkezett károkat.
 • Lopás: A casco biztosítás fedezi a jármű ellopása esetén keletkezett kárt is.
 • Rongálás: A casco biztosítás fedezi a vandál cselekmények során keletkezett károkat is, pl. betört ablakok, karcolások.
 • Elemi károk: A casco biztosítás fedezi a vihar, jégeső, árvíz és más elemi csapások során keletkezett károkat is.
 • Egyéb károk: A casco biztosítás további károkat is fedezhet, pl. tűzkár, robbanáskár, szállítási kár.

A casco biztosítás további szolgáltatásai:

 • Útmenti segítség: A casco biztosítás magában foglalhatja az útmenti segítséget is, ami a jármű meghibásodása esetén nyújt segítséget.
 • Helyszíni javítás: A casco biztosítás magában foglalhatja a helyszíni javítást is, ami a kisebb károk azonnali javítását teszi lehetővé.
 • Bérjármű: A casco biztosítás magában foglalhatja a bérjármű szolgáltatást is, ami a javítás ideje alatt gépjárművet biztosít Önnek.
 • Jogvédelem: A casco biztosítás magában foglalhatja a jogvédelmet is, ami jogi tanácsadást és képviseletet nyújt Önnek jogviták esetén.

A casco biztosítás díja a következő tényezőktől függ:

 • A jármű típusa és értéke: Minél drágább a jármű, annál magasabb a casco biztosítás díja.
 • A jármű kora: Minél öregebb a jármű, annál magasabb a casco biztosítás díja.
 • A casco biztosítás fedezete: Minél szélesebb a fedezet, annál magasabb a casco biztosítás díja.
 • A sofőr életkora és vezetési tapasztalata: Fiatalabb sofőrök és kevesebb vezetési tapasztalattal rendelkező sofőrök számára a casco biztosítás díja általában magasabb.
 • A lakóhely: Bizonyos területeken a casco biztosítás díja magasabb a magasabb bűnözési ráta vagy a forgalmi balesetek kockázata miatt.

Mielőtt casco biztosítást kötne, fontos, hogy összehasonlítsa a különböző biztosítótársaságok ajánlatait, ugyanis nem csak az a fontos, hogy a casco biztosítás mire jó, hanem az is, hogy melyik a jó. Olvassa el alaposan a szerződést, és győződjön meg róla, hogy megérti a fedezetet és a kizárásokat. Kérdezze meg a biztosítót, ha bármilyen kérdése van a casco biztosítással kapcsolatban, ők is adhatnak felvilágosítást arról, hogy az általuk kínált casco biztosítás mire jó.

További cikkek
Tudásportál - 2024-06-11 18:45

Lakásbiztosítás kiegészítő csonttörés szolgáltatás
A Lakásbiztosítás kiegészítő csonttörés szolgáltatás kifizetése a csonttörés esetén a biztosítási feltételekben meghatározott módon történik.

Tudásportál - 2024-06-12 12:40

Lakásbiztosítás kampány időszaka
A lakásbiztosítási kampány hivatalosan 2024. március 1. és március 31. között zajlott. Ez volt az a bizonyos "Márciusi lakáskampány", amiről ön is sokat hallott egészen biztosan. A kampány célja a lakosság tudatosabbá tétele a lakásbiztosítások terén, és a kedvezőbb feltételekkel történő szerződéskötés ösztönzése volt.

Tudásportál - 2024-07-08 15:17

A kárszakértői állás
A kárszakértői állás, egy olyan szakma, mely a kárszakértő speciális tudását követeli meg.