Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások
Tudásportál kiválasztott ikon
Tudásportál kategória váltás

NORMÁL VERZIÓ

A cikk normál verziója
Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte

2 lakásbiztosítás egy ingatlanra

Tetszik a cikkTetszik a cikk Tetszik
Eddig 0 személykedvelte
Megosztás linkedinen
Megosztás facebookon
Küldés emailben
Kimásolás

lakasbiztositas

A 2023. júliusi jogszabályváltozást követően immár lehetséges 2 lakásbiztosítást kötni ugyanarra az ingatlanra. Ez a konstrukció előnyös lehet bizonyos esetekben, de fontos mérlegelni a kockázatokat és a költségeket is a döntés meghozatala előtt.Mikor érdemes 2 lakásbiztosítást kötni egy ingatlanra?

  • Társasházban laksz, és a lakáson belüli ingóságaidat szeretnéd biztosítani: A társasházak közös biztosítása általában csak az épület szerkezetét és a közös használatú helyiségeket fedezi. A lakásban lévő bútorokra, elektronikai eszközökre és egyéb értéktárgyakra külön lakásbiztosítást kell kötni.
  • Nem vagy elégedett a társasház kötelező lakásbiztosításával: Ha úgy érzed, hogy a társasház kötelező lakásbiztosítása nem nyújt megfelelő fedezetet, vagy a díja túl magas, akkor érdemes lehet külön lakásbiztosítást kötni.
  • Különleges igényeid vannak: Bizonyos biztosítók speciális fedezetet nyújtanak pl. műtárgyakra, antik bútorokra vagy hobbiberendezésekre. Ha ilyen jellegű értéktárgyaid vannak, akkor érdemes lehet 2 lakásbiztosítást kötni a teljes körű védelem érdekében.

Fontos tudnivalók 2 lakásbiztosítás kötése esetén:

  • A biztosítók a kártérítést a biztosítási díjak arányában osztják fel. Ez azt jelenti, hogy ha az egyik biztosítási díj kétszerese a másiknak, akkor a kártérítési összeg kétharmadát ez a biztosító fizeti ki, míg az egyharmadát a másik biztosító.
  • A biztosítási feltételek eltérőek lehetnek a különböző biztosítóknál. Ezért fontos, hogy minden szerződést alaposan olvasson el, mielőtt megköti a lakásbiztosítást. Győződjön meg róla, hogy ismeri a fedezetet, a kizáró tényezőket és a kártérítési szabályokat.
  • A 2 lakásbiztosítás egy ingatlanra magasabb díjjal jár, mint egyetlen szerződés kötése.

Összefoglalva:

A 2 lakásbiztosítás egy ingatlanra lehetőséget nyújt a fokozott védelemre, de alaposan mérlegelni kell a kockázatokat és a költségeket a döntés meghozatala előtt. Javasolt, hogy hasonlítsa össze a különböző ajánlatokat, és olvassa el alaposan a szerződéseket, mielőtt megköti a lakásbiztosítást.

További cikkek
Tudásportál - 2024-06-23 09:35

K&H Biztosító
A K&H Biztosító Magyarország egyik vezető biztosítótársasága, amely a lakossági és vállalkozói ügyfelek számára az élet- és nem-életbiztosítások teljes palettáját kínálja.

Tudásportál - 2024-06-23 15:18

Generali Ügyfélszolgálat
Számos elérhetőségen keresztül veheti fel a kapcsolatot a Generali ügyfélszolgálatával, legyen szó kárigény bejelentéséről, szerződésmódosításról, vagy bármilyen más kérdésről.

Tudásportál - 2024-07-04 05:23

A magyar biztosítási piac 2023-as adatai tényszerűen
A magyar biztosítási piac 2023-as adatai tényszerűen jelenleg a biztosító társaságok adatai alapján még nem leírhatók, csak a 2022-es adatok, mivel még nincs róluk tökéletes elemzés.