Biztosítások összehasonlítása:

Union Casco

8.4Ügyfélszolgálat: 8.3
Kárrendezés: 8.4
A CASCO egy vagyon típusú biztosítás, amely a jármű üzemeltetése során bekövetkező váratlan, előre nem látható károkra nyújt fedezetet annak a személynek, aki a jármű vagyoni megóvásában érdekelt.

Csomagok

CsomagokCsak lopáskárLopás és totálkárLopás és üvegkár nélküliLopáskár nélkülTeljes körüÜvegkár nélküli
Biztosítási események
TöréskárNem része a csomagnakCsak totálkár esetén.A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés.
Elemi kárNem része a csomagnakCsak totálkár esetén. MSK-64 skála 5. fokozatát, 15 m/s sebességű szélvihar, tűz, ha nem a gépjármű berendezéseinek meghibásodása folytán keletkezett. MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett.MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett.MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett.MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett.
LopáskárA biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás)A biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás)Nem része a csomagnakNem része a csomagnakA biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás)A biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás)
Részlopás-kárA biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása (kivéve üvegezés sérülése)A biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása (kivéve üvegezés sérülése)Nem része a csomagnakNem része a csomagnakA biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása (kivéve üvegezés sérülése)A biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása
Önálló üvegkárNem része a csomagnakNem része a csomagnakNem része a csomagnakKívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy rongálás által keletkezett törés, illetve egyéb sérülés. Csak ablaküveg.Kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy rongálás által keletkezett törés, illetve egyéb sérülés. Csak ablaküveg.Nem része a csomagnak
Járműben utazók balesetbiztosításaNem része a csomagnakNem része a csomagnakAmelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek.Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek.Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek.Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek.
Biztosító szolgáltatásai
Helyreállítási költségekNem része a csomagnakA keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség.A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség.A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség.A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség.A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség.
Értékemelkedés levonásaNem része a csomagnakA biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja.A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja.A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja.A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja.A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja.
Pótlási költségekHa ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos.Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár).Ha a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár).Ha a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár).Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár).Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár).
Egyéb szolgáltatásokMegtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft.
Dupla önrészHa a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.
Önrész csökkenéseA biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból. A biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból. A biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból. A biztosító nem von le önrészesedést önálló üvegkár esetén,ha a jármű üvegezésében keletkezett sérülést javítás útján hozzák helyre.Felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél és baleset bizt.-nálA biztosító nem von le önrészesedést önálló üvegkár esetén,ha a jármű üvegezésében keletkezett sérülést javítás útján hozzák helyre.Felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél és baleset bizt.-nálA biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból.
FedezetfeltöltésA biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti.
MENTESÜLÉS
Biztosító mentesül szolgáltatási kötelezettsége alólJogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése esetén. Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén.Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén.Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén.Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén.Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén.
KIZÁRÁSOK
Nem téríti meg a biztosító azokat a károkatÉrtékcsökkenésből adódóÉrtékcsökkenésből adódóÉrtékcsökkenésből adódóÉrtékcsökkenésből adódóÉrtékcsökkenésből adódóÉrtékcsökkenésből adódó
érdekelérdekelérdekelérdekelérdekelérdekel

Tudnivalók

Tudnivalók
Kiegészítő biztosítások
 • Külön díjért választható kiegészítő biztosításokBalesetbiztosítás: A biztosított jármű vezetője és a járműben utazó személyek, kivéve a motorkerékpár vezetőjét, valamint a motorkerékpár, taxi, bér gépkocsi és az autóbusz utasait. Balesetnek minősül, ha a biztosított járművel közlekedőket a járművet ért, a meghatározott biztosítási események következtében olyan, az akaratukon kívül hirtelen fellépő külső behatás éri, melynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek. Három csomagban elérhető. Standard csomag, 2 millió forint - baleseti halál esetén, 3 millió forint - 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás. Extra csomag, 5 millió forint - baleseti halál esetén, 7 millió forint - 31% mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás. 100 ezer forint baleseti sérülésre. Full Extra csomag, 8 millió forint - baleseti halál esetén, 10 millió forint - 31% mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás, 200 ezer forint - baleseti sérülésre. A baleset-biztosítási szolgáltatásokból a biztosító önrészesedést nem von le. Végleges egészségkárosodás esetén a haláleseti biztosítási összeg 110 százalékának az egészségkárosodás mértékének megfelelő százaléka kerül kifizetésre.
  Kiegészítő poggyászbiztosítás: A megtéríti a járműben, járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat. Megtéríti továbbá a biztosító a jármű lezárt csomagterében nem látható módon elhelyezett vagyontárgyak, valamint a lezárt járműben elhelyezett biztonsági gyermekülés eltulajdonításából eredő károkat (lopáskár). A biztosító kártérítési kötelezettségének felső határa a gyermekülés vonatkozásában 100 000 Ft, az egyéb biztosított vagyontárgyak vonatkozásában 50 000 Ft biztosítási eseményenként. Helyreállítási költségek térítése A biztosító megtéríti a biztosítási esemény következtében a vagyontárgyakat ért károsodások Magyarországon elvégzett javításának számlával igazolt költségét a biztosítási összeg erejéig. Nem terjed ki a biztosítás, a díj ellenében szállított vagyontárgyakra, az ékszerekben, nemesfémekben, drágakövekben, takarékbetétben, értékpapírokban, készpénzben és okmányokban, a biztosított szellemi tevékenységével összefüggő alkotásokban, valamint ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó anyagokban és munkaeszközökben keletkezett károkra.
  Kiegészítő kölcsöngépjármű szolgáltatás: Ha a biztosított személygépkocsinak az alapbiztosításban rögzített biztosítási esemény miatti működésképtelenség lép fel, a biztosító megtéríti a biztosított gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségét, maximum 15 napig. Nem terjed ki a biztosító szolgáltatása, az üzemanyagköltségekre, egyéb járulékos költségekre, a bér gépkocsival a bérleti szerződés időszaka alatt elszenvedett vagy okozott károkra.
Kizárások
 • Kizárások

  A főbb kizárt kockázatok ezek közül, azok a károk, amelyek a járművet verseny, vagy az arra való felkészülés résztvevőjeként érték. Amelyek nem baleseti jelleggel következtek be (pl. műszaki hiba), a járműről leszerelt alkatrészekben, tartozékokban keletkeztek „különleges jármű” munkavégzése közben, vagy közlekedésre előkészítése során következtek be. Nem biztosítási esemény a lopáskár, és így az ebből eredő kárt a Biztosító nem téríti meg, ha a szerződő a biztosított járművet bármilyen jogcímen más birtokába adja (pl. bérlet, kölcsön stb.) és a gépjárművet a jogszerű birtokos elsikkasztja (ellopja), vagy más módon eltulajdonítja, elidegeníti. Amelyeket gyúlékony, robbanó, korrodáló, szennyező vagy maró anyagoknak a biztosított járműben történő szállítása idézett elő vagy súlyosbított.

 • Mentesülések

  Mentesül a biztosító a kárkifizetés alól, ha bizonyítja, hogy a kárt jogellenesen, szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartással okozták

Vélemények

Rendelkezik ilyen biztosítással? Írjon Ön is véleményt!

KKároly 2021-10-12

"VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 10pont - Kárrendezés: 10 pont" 10

GGUSZTÁV 2021-10-07

"VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 6pont - Kárrendezés: 7 pont"6.5

TTibor 2021-10-04

"VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 10pont - Kárrendezés: 10 pont" 10

IIstvánné 2021-10-02

"VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 7pont - Kárrendezés: 7 pont"7.0

KKlára 2021-09-28

"VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 8pont - Kárrendezés: 8 pont"8.0

Összesen: 282

Hasonló termékek

Allianz Autóm gépjármű-biztosítás8.8

Az Allianz Autóm gépjármű-biztosítást azoknak ajánljuk, akik egyszerűen, gyorsan szeretnék biztosítani az igényeik szerint gépjárművüket a nem várt események ellen, legyen szó egyszerű műszaki elakadásról, esetleg természeti károkról vagy akár lopáskárokról, töréskárokról.

érdekel

KÖBE Lendület TOP Casco8.7

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, nem életbiztosítója.

érdekel
BiztosításVÉLEMÉNY