Info vonal:

+36 20 457 9649
Biztosítások összehasonlítása:
Biztosítások összehasonlítása:
KÖTELEZŐ biztosítások
CASCO biztosítások
LAKÁS biztosítások
UTAS biztosítások
BALESET biztosítások

Union Casco

8.4
Ügyfélszolgálat: 8.4
Kárrendezés: 8.4

VÉLEMÉNYEK
CSOMAGOK
TUDNIVALÓK
KIEGÉSZÍTŐK
Csomagok
CsomagokCsak lopáskárLopás és totálkárLopás és üvegkár nélküliLopáskár nélkülTeljes körüÜvegkár nélküli
Biztosítási események
Töréskár Csak totálkár esetén. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés. A járműben bármilyen kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett rongálás miatt keletkezett sérülés.
Elemi kár Csak totálkár esetén. MSK-64 skála 5. fokozatát, 15 m/s sebességű szélvihar, tűz, ha nem a gépjármű berendezéseinek meghibásodása folytán keletkezett. MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett. MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett. MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett. MSK-64 skála 5. fokozatát elérő földrengés, 15 m/s sebességű szélvihar,villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, árvíz, jégverés, tűz, ha nem a jármű hibájából keletkezett.
Lopáskár A biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás) A biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás) A biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás) A biztosított jármű ellopása, önkényes elvétele, elrablása, valamint ezzel kapcsolatban keletkezett sérülése (kivéve az üvegezés sérülése és a sikkasztás)
Részlopás-kár A biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása (kivéve üvegezés sérülése) A biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása (kivéve üvegezés sérülése) A biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása (kivéve üvegezés sérülése) A biztosított jármű – kivéve motorkerékpár – alkatrészeinek, tartozékainak ellopása
Önálló üvegkár Kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy rongálás által keletkezett törés, illetve egyéb sérülés. Csak ablaküveg. Kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy rongálás által keletkezett törés, illetve egyéb sérülés. Csak ablaküveg.
Járműben utazók balesetbiztosítása Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek. Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek. Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek. Amelynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek.
Biztosító szolgáltatásai
Helyreállítási költségek A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség. A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség. A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség. A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség. A keletkezett károsodások márkaszervizben,helyreállításának számlával igazolt költsége, vagy az átlagos árszínvonalnak megfelelő költség.
Értékemelkedés levonása A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja. A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja. A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja. A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja. A biztosító, a jármű 6 éves koráig nem von le értékemelkedést, a beépített új alkatrészek értéknövelő hatását figyelmen kívül hagyja.
Pótlási költségek Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos. Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár). Ha a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár). Ha a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár). Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár). Ha ellopják és a rendőrségi feljelentéstől számított 75 napon belül nem kerül meg, vagy a helyreállítása nem gazdaságos (Totálkár).
Egyéb szolgáltatások Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft. Megtéríti a belföldi szállítás esetén a biztosító a fuvardíjat (100.000Ft-ig), illetve az újra vagy ismételten fogalomba helyezés költségeit, valamint biztosított eleketroakusztika kárait 200.000Ft.
Dupla önrész Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa. Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa. Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa. Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa. Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa. Ha a szerződő 30 évnél idősebb, de a károkozó 30 évnél fiatalabb és max 2 éves a jogosítványa.
Önrész csökkenése A biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból. A biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból. A biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból. A biztosító nem von le önrészesedést önálló üvegkár esetén,ha a jármű üvegezésében keletkezett sérülést javítás útján hozzák helyre.Felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél és baleset bizt.-nál A biztosító nem von le önrészesedést önálló üvegkár esetén,ha a jármű üvegezésében keletkezett sérülést javítás útján hozzák helyre.Felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél és baleset bizt.-nál A biztosító nem von le önrészt felelősségi kárnál avulás különbözet térítésnél, illetve baleset biztosítási szolgáltatásból.
Fedezetfeltöltés A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti. A biztosítási összeg a biztosítási időszakban bekövetkezett biztosítási esemény miatti kifizetés összegével csökken, kivéve, ha szerződő a díjat kiegészíti.
Kiegészítőként köthetők
Kiegészítő Balestebiztosítás Köthető. Baleseti halál esetén 5 millió Ft, 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás (5,5 millió Ft alap). Baleseti sérülésre 100 000 Ft. Köthető. Baleseti halál esetén 5 millió Ft, 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás (5,5 millió Ft alap). Baleseti sérülésre 100 000 Ft. Köthető. Baleseti halál esetén 5 millió Ft, 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás (5,5 millió Ft alap). Baleseti sérülésre 100 000 Ft. Köthető. Baleseti halál esetén 5 millió Ft, 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás (5,5 millió Ft alap). Baleseti sérülésre 100 000 Ft. Köthető. Baleseti halál esetén 5 millió Ft, 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás (5,5 millió Ft alap). Baleseti sérülésre 100 000 Ft. Köthető. Baleseti halál esetén 5 millió Ft, 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás (5,5 millió Ft alap). Baleseti sérülésre 100 000 Ft.
Kiegészítő poggyászbiztosítás Köthető. A járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat téríti. BÖ: Gyermekülés: 100 000 Ft, egyéb vagyontárgyak max. 50 000 Ft. Köthető. A járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat téríti. BÖ: Gyermekülés: 100 000 Ft, egyéb vagyontárgyak max. 50 000 Ft. Köthető. A járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat téríti. BÖ: Gyermekülés: 100 000 Ft, egyéb vagyontárgyak max. 50 000 Ft. Köthető. A járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat téríti. BÖ: Gyermekülés: 100 000 Ft, egyéb vagyontárgyak max. 50 000 Ft. Köthető. A járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat téríti. BÖ: Gyermekülés: 100 000 Ft, egyéb vagyontárgyak max. 50 000 Ft. Köthető. A járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat téríti. BÖ: Gyermekülés: 100 000 Ft, egyéb vagyontárgyak max. 50 000 Ft.
Kiegészítő kölcsöngépjármű szolgáltatás Köthető. A gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségére, max. 15 napig. Köthető. A gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségére, max. 15 napig. Köthető. A gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségére, max. 15 napig. Köthető. A gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségére, max. 15 napig. Köthető. A gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségére, max. 15 napig. Köthető. A gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségére, max. 15 napig.
Kiegészítő Asszisztencia Biztosítás
Jellemzői Választható. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, csak a szervezést vállalja! Választható. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, csak a szervezést vállalja! Választható. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, csak a szervezést vállalja! Választható. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, csak a szervezést vállalja! Választható. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, csak a szervezést vállalja! Választható. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, csak a szervezést vállalja!
Közúti segélyszolgálat megszervezése és költségének térítése 50 000 Ft / 200 EUR 50 000 Ft / 200 EUR 50 000 Ft / 200 EUR 50 000 Ft / 200 EUR 50 000 Ft / 200 EUR 50 000 Ft / 200 EUR
Biztosított jármű szállítási költségeinekmegtérítése (külföldi szervizbe vagymagyarországi címre) 75 000 Ft / 500 EUR 75 000 Ft / 500 EUR 75 000 Ft / 500 EUR 75 000 Ft / 500 EUR 75 000 Ft / 500 EUR 75 000 Ft / 500 EUR
Tárolási költségek megtérítése (max. 5 nap) 2 000 Ft/nap / 20 EUR/nap 2 000 Ft/nap / 20 EUR/nap 2 000 Ft/nap / 20 EUR/nap 2 000 Ft/nap / 20 EUR/nap 2 000 Ft/nap / 20 EUR/nap 2 000 Ft/nap / 20 EUR/nap
Hazautazás költségének megtérítése vagy Hazautazás költségének megtérítése 30 000 Ft / 250 EUR 30 000 Ft / 250 EUR 30 000 Ft / 250 EUR 30 000 Ft / 250 EUR 30 000 Ft / 250 EUR 30 000 Ft / 250 EUR
Bérautó igénybevételének megszervezése(bérleti díj térítés nélkül)
Szállás szervezése üzemképtelen járműesetén (költségtérítés nélkül)
MENTESÜLÉS
Biztosító mentesül szolgáltatási kötelezettsége alól Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése esetén. Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén. Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén. Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén. Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén. Jogellenesség, szándékosság, gondatlanság, kárenyhítési, kármegelőzési, kárenyhítési, kötelezettség megszegése, súlyosan elhanyagolt műszaki állapot esetén.
KIZÁRÁSOK
Nem téríti meg a biztosító azokat a károkat Értékcsökkenésből adódó Értékcsökkenésből adódó Értékcsökkenésből adódó Értékcsökkenésből adódó Értékcsökkenésből adódó Értékcsökkenésből adódó
Tudnivalók
Tudnivalók
Kiegészítő biztosítások

Külön díjért választható kiegészítő biztosítások

Balesetbiztosítás: A biztosított jármű vezetője és a járműben utazó személyek, kivéve a motorkerékpár vezetőjét, valamint a motorkerékpár, taxi, bér gépkocsi és az autóbusz utasait. Balesetnek minősül, ha a biztosított járművel közlekedőket a járművet ért, a meghatározott biztosítási események következtében olyan, az akaratukon kívül hirtelen fellépő külső behatás éri, melynek következtében 1 éven belül életüket vesztik, vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek. 5 millió forint - baleseti halál esetén, 5,5 millió forint - 31%-os mértéket elérő balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén arányos szolgáltatás. Baleseti sérülésre 1-30%-ot meg nem haladó maradandó egészségkárosodást vagy legalább II. fokú, a testfelület minimum 5%-ára kiterjedő égési sérülés elszenvedése esetén, a biztosító 100 000 Ft biztosítási összeget fizet ki.
Kiegészítő poggyászbiztosítás: A megtéríti a járműben, járművön szállított vagyontárgyakat ért törés és elemi károkat. Megtéríti továbbá a biztosító a jármű lezárt csomagterében nem látható módon elhelyezett vagyontárgyak, valamint a lezárt járműben elhelyezett biztonsági gyermekülés eltulajdonításából eredő károkat (lopáskár). A biztosító kártérítési kötelezettségének felső határa a gyermekülés vonatkozásában 100 000 Ft, az egyéb biztosított vagyontárgyak vonatkozásában 50 000 Ft biztosítási eseményenként. Helyreállítási költségek térítése A biztosító megtéríti a biztosítási esemény következtében a vagyontárgyakat ért károsodások Magyarországon elvégzett javításának számlával igazolt költségét a biztosítási összeg erejéig. A kiegészítő biztosításra szolgáltatást a biztosító csak akkor teljesít, ha ugyanabból a káreseményből eredően a gépkocsi is sérült.Nem terjed ki a biztosítás, a díj ellenében szállított vagyontárgyakra, az ékszerekben, nemesfémekben, drágakövekben, takarékbetétben, értékpapírokban, készpénzben és okmányokban, a biztosított szellemi tevékenységével összefüggő alkotásokban, valamint ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó anyagokban és munkaeszközökben keletkezett károkra.
Kiegészítő kölcsöngépjármű szolgáltatásHa a biztosított személygépkocsinak az alapbiztosításban rögzített biztosítási esemény miatti működésképtelenség lép fel, a biztosító megtéríti a biztosított gépjárművel azonos vagy kisebb kategóriájú kölcsöngépjármű számlával igazolt bérleti költségét, maximum 15 napig. Nem terjed ki a biztosító szolgáltatása, az üzemanyagköltségekre, egyéb járulékos költségekre, a bér gépkocsival a bérleti szerződés időszaka alatt elszenvedett vagy okozott károkra.

Kiegészítő asszisztencia biztosítás feltételei: A Help24 Assistance Kft. asszisztencia szolgáltatást nyújtó társaság közreműködése útján nyújt meghatározott szolgáltatásokat. Ha a biztosított személygépjármű műszaki meghibásodása vagy törés-, elemi-, lopás-, és részlopáskár biztosítási esemény miatti üzemképtelensége, menetképtelensége miatt nem tud részt venni a forgalomban. Műszaki hibának minősül az is, ha a biztosított személygépjármű az ablakok, lámpák, biztonsági övek meghibásodása miatt nem vehet részt a közúti forgalomban. 14 évnél idősebb személygépjármű esetében költségvállalással járó szolgáltatásokat a biztosító nem nyújt, de a szervezést vállalja.

Szolgáltatásai: Közúti segélyszolgálat megszervezése és költségének térítése, Biztosított jármű szállítási költségeinek megtérítése (külföldi szervizbe vagy magyarországi címre), Tárolás költsége (max. 5 napra), Hazautazás költségének megtérítése, Tovább- és visszautazás költségének megtérítése, Bérautó igénybevételének megszervezése, Szállás szervezése üzemképtelen (műszaki hibás) jármű esetén (48 órát meghaladó várakozás esetén).
 

Vélemények
Rendelkezik ilyen biztosítással? 
Írjon Ön is véleményt!

M

Miklós
2023.08.29 10:10

VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 7pont - Kárrendezés: 7 pont
7.0

É

Évi
2023.08.21 12:23

VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 9pont - Kárrendezés: 10 pont
9.5

L

László
2023.08.11 12:16

VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 6pont - Kárrendezés: 6 pont
6.0

Z

Zsolt
2023.08.10 16:40

VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 9pont - Kárrendezés: 9 pont
9.0

M

Miklós
2023.08.08 21:58

VÉLEMÉNY: Ügyfélszolgálat: 5pont - Kárrendezés: 3 pont
4.0
Összesen: 382 db